Смяна на катализатора. Впечатления...

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: - F10 535i LCI RWD daily
- V8 project... loading

Re: Смяна на катализатора. Впечатления...

Мнение от In_Memoriam » 20 Сеп 2012, 23:19

maxpower написа:
In_Memoriam написа:След като чуя звука, тогава бих сложил хубави резонатори :)

:OT:
Съжалявам за офф-а някой има ли идея какво е това гърне ?
69973049.jpg

Ще ти направя клипче на моята с Ремус крайно гърне за 328 и два големи резонатора с бленди на мястото на каталите- звука е с по ниски децибели,но много по плътен и ниско честотен.

Той и моя беше по-плътен, но малко се промени, защото смених изпускателя. С термолента стана малко по-добре :)
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от krisu » 21 Сеп 2012, 0:23

maxpower, постни го тука да чуя, че ми стана любопитно :lol:
Coulthard написа:Ти кон дето бяга да не яде виждал ли си ?

ентусиаст
Аватар
Кара: X3 28i / А4 3.0i quattro
Мечтае да кара: настрани

Мнение от maxpower » 21 Сеп 2012, 18:26

Тия дни и с повече газ, че беше студена още
http://vbox7.com/play:d4c2bd26da
A sleeper (car) - is a car that has high performance and an unassuming exterior.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от krisu » 29 Сеп 2012, 16:02

То направо не се чува, няма го досадното бучене. Точно така ми допада на мен лично. Направи ли и клип с форсаж на топъл мотор да чуеме?
Coulthard написа:Ти кон дето бяга да не яде виждал ли си ?

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 29 Сеп 2012, 16:33

maxpower написа:Тия дни и с повече газ, че беше студена още

В кое АСПО са ти ги слагали тия? Че на аспо дървеница ми сложиха резонатора като махаха катализатора и е голямо дърво звука, а сега май и е ръждясал вече.

ентусиаст
Аватар
Кара: X3 28i / А4 3.0i quattro
Мечтае да кара: настрани

Мнение от maxpower » 29 Сеп 2012, 18:03

b00st написа:
maxpower написа:Тия дни и с повече газ, че беше студена още

В кое АСПО са ти ги слагали тия? Че на аспо дървеница ми сложиха резонатора като махаха катализатора и е голямо дърво звука, а сега май и е ръждясал вече.

Имат едни малки пурички, те не струват за една зима ръждясаха целите. Преди да ръждясат обаче посиняха в предната част :mrgreen: може би има отношение към стила ми на каране :mhihi: . Тези са доста по големи и интересното е, че не ръждясват като по-малките. Купувани са от Аспо на Червено Знаме, но друг колега си ги беше монтирал аз направо купих средната част готова с тях. Адски много заглушават и няма никакво дрънчене. Преди като се върнеше газта отзад прикукваше трештеше сега това го няма.
Още един клип ще има скоро, че все забравям да взема апарата. Другата седмица ще купувам още един такъв да го сложа на баща ми на ис-а + задно гърне от 28ца, че иска да му е тиха.
Изображение
A sleeper (car) - is a car that has high performance and an unassuming exterior.

User
Аватар

Мнение от b00st » 01 Окт 2012, 19:04

Днеска ходих в Аспо, приемчика само се наведе и каза, че тоя арабина от дървеница е сложил голям боклук и така халал да са му парите от катализатора. Показа ми като уж по хубав вариант долу в склада, каталитично гърне, къде на външен вид изглежда точно същото като оригиналното за 135лв с монтажа. Каза ми, че ще утихне осезаемо сравнение с това където е в момента цилиндричното и се чудя дали да го слагам. Аз лично по-добър вариант не виждам за ис-ката :dunno:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: М50+++

Мнение от Radoslav318i » 01 Окт 2012, 19:31

тцтцтцт кви са тия цени за един резонатор и две заварки 135лв :shock: :shock: До сега 2 пъти съм слагал резонатори: 1 път пура и 1 гърне, стрували са не повече от 30-40 лв и 20лв за труд. Нямало е ръжди нито гадни резонанси :mrgreen:
По принцип не псувам! Майкаму да ебаа , кара ми се ново BMW,. а не втора употреба!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Делян » 01 Окт 2012, 19:52

В Софето обичат да блажат :D

User
Аватар

Мнение от b00st » 02 Окт 2012, 17:31

Днес отидох и свършиха работата на Червено знаме. Добре, че ме подсети колегата да ги проверя. Махнахме стария резонатор тип пура, който беше и ръждясал и сложиха техния, къде е по-голям и плосък. Забравих да го снимам, но общо взето прилича на тоя от 1ва страница, къде е от лазаров с изключението, че не изглежда като лъскава тенекия със синя боя, ами съвсем нормално като оригиналното. Питах го приемчика Иво - каза, че е 3 камерен и е за Мерцедес, били същите за Мерцедес и БМВ на 50мм.
И като първи впечатления - генерацията утихна значително, няма го вече дрънченето на ламарина и пърденето. Най-важното във високите обороти не е дразнещо като преди. Като цяло доста се подобри спрямо стария резонатор. Дадоха 2 години гаранция, пък ще видим.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от rhase » 08 Окт 2012, 17:15

b00st написа:Днес отидох и свършиха работата на Червено знаме. Добре, че ме подсети колегата да ги проверя. Махнахме стария резонатор тип пура, който беше и ръждясал и сложиха техния, къде е по-голям и плосък. Забравих да го снимам, но общо взето прилича на тоя от 1ва страница, къде е от лазаров с изключението, че не изглежда като лъскава тенекия със синя боя, ами съвсем нормално като оригиналното. Питах го приемчика Иво - каза, че е 3 камерен и е за Мерцедес, били същите за Мерцедес и БМВ на 50мм.
И като първи впечатления - генерацията утихна значително, няма го вече дрънченето на ламарина и пърденето. Най-важното във високите обороти не е дразнещо като преди. Като цяло доста се подобри спрямо стария резонатор. Дадоха 2 години гаранция, пък ще видим.

Колега, би ли споделил къде се намира този сервиз и колко ти излезе цялата манипулация. Може и на ЛС :bchug:

User
Аватар

Мнение от b00st » 08 Окт 2012, 18:44

Сервиза се казва Аспо, точно до Червено знаме, на Шипченски проход. Виж им сайта в google, там има карта :yes:
Всичко ми излезе 138лв както ми бяха казали предишния ден с труда. Ако ходиш си приготви 1 свободен час, някъде толкова отнема за да го направят кадърно.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от rhase » 08 Окт 2012, 18:55

b00st написа:Сервиза се казва Аспо, точно до Червено знаме, на Шипченски проход. Виж им сайта в google, там има карта :yes:
Всичко ми излезе 138лв както ми бяха казали предишния ден с труда. Ако ходиш си приготви 1 свободен час, някъде толкова отнема за да го направят кадърно.

:bowdown:
:OT: Може пък и моят ИС да спре да хапва бобец :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '04 BMW 330i // '96 BMW 320i
Мечтае да кара: '96 BMW M3

Мнение от BiTurbo » 11 Окт 2012, 8:58

In_Memoriam написа:Е36 328i с цяла генерация от М3 Ево (катализаторите са заместени от прави тръби):
http://vbox7.com/play:855bc27068

Е тва наистина си е най-добрия звук просто, идеално е станало :yes:

А освен генерацията, спортен въздушен филтър има ли, щото и отпред звучеше доста добре, дай малко инфо?!

По темата - сложихме на баща ми на 318ката М43 катализаторно гърне за 130лв с монтажа и 2 г гаранция в Пловдив. Гърнето е на няква турса фирма, и си имаше етикет, че е специално за БМВ 318и 91-98г. на външен вид същото като оригиналното. Вече е карано 10к км и не е мръднало, а разхода и звука са си същите. Определено доволно за сега..... с моята 20ка още не съм експериментирал по тая част, върпеки че не липсва желание :) Желанието ми за момента е повече, ако може да се постигне добър звук със въздушен филтър...
Изображение

ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: - F10 535i LCI RWD daily
- V8 project... loading

Мнение от In_Memoriam » 11 Окт 2012, 9:02

BiTurbo написа:
In_Memoriam написа:Е36 328i с цяла генерация от М3 Ево (катализаторите са заместени от прави тръби):
http://vbox7.com/play:855bc27068

Е тва наистина си е най-добрия звук просто, идеално е станало :yes:

А освен генерацията, спортен въздушен филтър има ли, щото и отпред звучеше доста добре, дай малко инфо?!

Има, да - конусовиден с карбонов щит.
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към E36