Харман Кардън!Впечатления!
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
71 мнения
• Страница 4 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
- mitko_dd
- младши ентусиаст
-
- Кара: e30 m3
Re: Харман Кардън!Впечатления!
най-доброто решение за теб е да си намериш плаеар с процесор
има доста паинери с вградени процесори и се намират на добри пари втора рака
след това да подмениш фабричните ти говорители ( аз бух ти препоръчал за мидове да ползваш ground zero а за високи Hi-Vi )
след това един 25 см бас в багажника
всичките говорители се пускат през усилвател
и в краина сметка получаваш качество което неможеш да чуеш почти в никоя фабрична музика
все пак като се говори за качесто никога не се спомева задна линия - тя е излишна
причината е ,че ти чуваш най-добре отпред
мога да ти дам пример за моята музика в компакта ми
но не вярвам да дадеш толкова пари
високи - Hi-Vi Research T28
среди - Ground Zero GZPM80SQ
мидове - 4 боря във вратите Ground Zero GZHC 16X
суб - Peerless XLS10 - в затворен обем
плеар - alpine iva-200ri
процесор - Audison Bit One
усилватели - два четири канални Ground Zero GZRA 4.100G и еидн моно блок за суба - Ground Zero GZRA 1.600D
вумо изолация на цялото купе особено на вратите като вратите са с намален обем
и мога да си заложа къщата , колата, жената и кучето (друго нямам - музиката не си я давам
) ,че и до ден днешен няма фабрична музика която да свири и наполовина добре като моята
а ако и цената сравним нещата стават некоментирани
такаче кажи какви пари би дал за музика и ще ти бъде помогнато
има доста паинери с вградени процесори и се намират на добри пари втора рака
след това да подмениш фабричните ти говорители ( аз бух ти препоръчал за мидове да ползваш ground zero а за високи Hi-Vi )
след това един 25 см бас в багажника
всичките говорители се пускат през усилвател
и в краина сметка получаваш качество което неможеш да чуеш почти в никоя фабрична музика
все пак като се говори за качесто никога не се спомева задна линия - тя е излишна
причината е ,че ти чуваш най-добре отпред
мога да ти дам пример за моята музика в компакта ми
но не вярвам да дадеш толкова пари
високи - Hi-Vi Research T28
среди - Ground Zero GZPM80SQ
мидове - 4 боря във вратите Ground Zero GZHC 16X
суб - Peerless XLS10 - в затворен обем
плеар - alpine iva-200ri
процесор - Audison Bit One
усилватели - два четири канални Ground Zero GZRA 4.100G и еидн моно блок за суба - Ground Zero GZRA 1.600D
вумо изолация на цялото купе особено на вратите като вратите са с намален обем
и мога да си заложа къщата , колата, жената и кучето (друго нямам - музиката не си я давам

а ако и цената сравним нещата стават некоментирани
такаче кажи какви пари би дал за музика и ще ти бъде помогнато
- stony1
- старши ентусиаст
-
- Кара: E38 750iL, 740i, 728i, E39 523i
- Мечтае да кара: Е31 и BMW 507
- Детайли за колата: E36 Limousine limited edition designed by Stony Style Corporation (SS Co). For more details follow the link: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 8&t=179527
Колега, внимавай какво залагаш, че някой може да хареса жената
Що се отнася до музиката, толкова пари за да подобря саунда в едно тенеке
не бих дал, ако ще и X6 да е.

Българския вариант:
1. Изваждаме предпазителя;
2. Подменяме го с чисто нов, който сме купили минути преди манипулацията;
3. Тестваме дали всичко работи;
4. Ако всичко работи, значи е били изгорял старият предпазител;
5. Ако системата пак не работи, започваме да псуваме и да пускаме теми във форума;
6. Колеги от форума дават съвети, а ние все повече и повече питаме;
7. Изминава една седмица и проблемът все още не е решен;
8. Случайно срещаме познат, който има някаква представа от "тоци" и той ни помага;
9. Пишем във форума (в повечето случаи нищо не пишем), че проблемът е решен с помощта на приятел;
10. Това се повтаря при всеки проблем, възникнал по колата.
1. Изваждаме предпазителя;
2. Подменяме го с чисто нов, който сме купили минути преди манипулацията;
3. Тестваме дали всичко работи;
4. Ако всичко работи, значи е били изгорял старият предпазител;
5. Ако системата пак не работи, започваме да псуваме и да пускаме теми във форума;
6. Колеги от форума дават съвети, а ние все повече и повече питаме;
7. Изминава една седмица и проблемът все още не е решен;
8. Случайно срещаме познат, който има някаква представа от "тоци" и той ни помага;
9. Пишем във форума (в повечето случаи нищо не пишем), че проблемът е решен с помощта на приятел;
10. Това се повтаря при всеки проблем, възникнал по колата.
- mitko_dd
- младши ентусиаст
-
знам много добре какво залагам
работя в фирма в която одват всякакви автомобили и съм виждал почити всичко
и аз нямаше да ги дам толкова пари но...
преди да имам кола давах за вкъщи - лапов усилвател хорни с етерки иииии точно да почна да правя домашно кино с лампови усилватели си купих кола и стана тя каквато стана
работя в фирма в която одват всякакви автомобили и съм виждал почити всичко
и аз нямаше да ги дам толкова пари но...
преди да имам кола давах за вкъщи - лапов усилвател хорни с етерки иииии точно да почна да правя домашно кино с лампови усилватели си купих кола и стана тя каквато стана
- plradev
- старши ентусиаст
-
- Кара: м си...
Компакта е лесен и там може да се докара доволно звук ,поне отзад. Ама ми е много интересно как вкарвате бас в купетата и в седаните без ски сакове,без да се режат ламарини и да са налични задните говорители във фабричните си гнезда
Много искам да чуя една "свиреща" е36-ца (купе/седан) ,без джобове във вратите и без да е играло зегето в багажника ,а само със стоковото разположжение на говорителите
Тва в автомобил мисля,че може да се чуе само в Астън Мартин ,Ягуар и Ауди ,така ,че му е простено на колегата с JAMO
и JBL ....

Хаос написа:Invisible написа:В света на музиката най-големите доказали се фирми с качество от най-висок клас са : Bose , Jamo , JBL , Harman Kardon , Pioneer , Alpine
искаш да кажеш Bang&Olufsen и други сродни, тея дето си ги изброил са от средния ценови клас (и качеството им е толкова).
Тва в автомобил мисля,че може да се чуе само в Астън Мартин ,Ягуар и Ауди ,така ,че му е простено на колегата с JAMO

- Icco
- Музикално деформиран
-
- Кара: 330ci
Всичко хубаво и качествено става с пари така е и при авто музиката, но да даваш пари за да си купиш нещо, което е технология от преди 20 години само защото е сток
Дайте някой лев на хора които с това се занимават да ви сложат Алпин или Пайнер от среден клас нагоре, да направят тапетите на вратите със едни фокалки минимум а в багажника 2 усилвателя и една каса колкото да уплътнява звука в ниските и можете да се наслаждавате на качество.

Дайте някой лев на хора които с това се занимават да ви сложат Алпин или Пайнер от среден клас нагоре, да направят тапетите на вратите със едни фокалки минимум а в багажника 2 усилвателя и една каса колкото да уплътнява звука в ниските и можете да се наслаждавате на качество.
- Coulthard
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше 325tds
- Мечтае да кара: e46 330xd
Митко повтарям се ... ама у Варна има един Ескалейд с Рокфорд-Фосгейт.... новото Ево също излиза с такива колони за американският пазар, щом Мерцедес предлагат опция за САЩ CL i CLS пакет от въпросната фирма струващ с 6000$ в повече от хармана ....
Изброените също са сток, иначе евала за вложените говорители в колата ти
Изброените също са сток, иначе евала за вложените говорители в колата ти

- Maxmadness
- ентусиаст
-
- Кара: E46 320Cd. `04 Kawasaki z1000 `11
Какъв ъпСЮрт е цялата тема...това което мога да кажа,за Харман Кардон..за мене това е пълна пародия,и е доста далече от "професионална музика",за качество не ми се иска да говоря изобщо,нека просто някой си направи експеримента да набуха някое стабилно субче например на Ground zero SPL серия и да натика усилвател моноблок клас Д,пък нека си остави средите Х/К ...и ги върже към усилвател без да ги сменя.Оставете музиката да посвири на 65% около 3 часа,и после като останете разочаровани от скърцащия звук на Х/К-то,отидете и си купете едни хубави среди на GZ и тоя Х/К да не сме го чували просто никога повече...
п.п с 6000 $$
за тези пари такава музика можеш да си направиш,че като минеш покрай някое кафене барманките да си играят на такси с чашите по рафтовете....
п.п с 6000 $$

"The Lion does not need the whole world to fear him, only those nearest where he roams"
A.J DARKHOLME
A.J DARKHOLME
- Coulthard
- младши ентусиаст
-
и с цялото си мнение доказа че от звук/музика разбираш толкова колкото и глух чалгаджия.
а колкото до ground zero .... не че не са голяма марка, ама май някакси се радвам повече на DLS и Cambridge Soundworks.
Ground Zero в личната ми класация са някъде мааалко над останалите евтини китайки + Thunder
А иначе БАС-а няма нищо общо с КАЧЕСТВОТО. стони го каза най-точно в консервена кутия пари не се наливат безсмислено е, квото и да направиш колкото и динамат да натъпчеш пак си дрънчи.
и моля те не опитвай да правиш сравнение между говорител в хендмейд кутия и цялоснто изчислено озвучаване.
Току що зачеркна невероятен списък от фирми сред които и гореспоменатите Харман Кардон, ако искаш мога да продължа да изброявам започвайки от познати циганийки като BOSE и стигна до ювелирни изпълнения като Банк-Олуфсен
а колкото до ground zero .... не че не са голяма марка, ама май някакси се радвам повече на DLS и Cambridge Soundworks.
Ground Zero в личната ми класация са някъде мааалко над останалите евтини китайки + Thunder

А иначе БАС-а няма нищо общо с КАЧЕСТВОТО. стони го каза най-точно в консервена кутия пари не се наливат безсмислено е, квото и да направиш колкото и динамат да натъпчеш пак си дрънчи.
и моля те не опитвай да правиш сравнение между говорител в хендмейд кутия и цялоснто изчислено озвучаване.
Току що зачеркна невероятен списък от фирми сред които и гореспоменатите Харман Кардон, ако искаш мога да продължа да изброявам започвайки от познати циганийки като BOSE и стигна до ювелирни изпълнения като Банк-Олуфсен
- Nickelback
- старши ентусиаст
-
- Кара: BigBlockV8
- Мечтае да кара: бангия с предно
- Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.
bmw-maximilian написа:Какъв ъпСЮрт е цялата тема...това което мога да кажа,за Харман Кардон..за мене това е пълна пародия,и е доста далече от "професионална музика",за качество не ми се иска да говоря изобщо,нека просто някой си направи експеримента да набуха някое стабилно субче например на Ground zero SPL серия и да натика усилвател моноблок клас Д...
И ако клас Д усилвател е върха на "професионалното", то тогава клас А стават "само" за топлене през зимата

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.
- mitko_dd
- младши ентусиаст
-
Nickelback написа:bmw-maximilian написа:Какъв ъпСЮрт е цялата тема...това което мога да кажа,за Харман Кардон..за мене това е пълна пародия,и е доста далече от "професионална музика",за качество не ми се иска да говоря изобщо,нека просто някой си направи експеримента да набуха някое стабилно субче например на Ground zero SPL серия и да натика усилвател моноблок клас Д...
И ако клас Д усилвател е върха на "професионалното", то тогава клас А стават "само" за топлене през зиматаМа какво друго освен клас Д, да сложи човек в подвижна тенекия, заслужава ли си
е как какво една 15-сетка или защо не 2 и да клати прозорците на съседа

- Icco
- Музикално деформиран
-
А колко хора има само, които са дали торба пари за музика и никой не им е казал че тази музика има нужда от настройване 

- Coulthard
- младши ентусиаст
-
- Icco
- Музикално деформиран
-
Темата според мен се изчерпа, stony1 даде много точни описания на нещата както винаги и ще е добре да се заключи преди да се оклепа
- ares2
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65
Icco написа:Темата според мен се изчерпа, stony1 даде много точни описания на нещата както винаги и ще е добре да се заключи преди да се оклепа
да.. добра идея е
- Maxmadness
- ентусиаст
-
- Кара: E46 320Cd. `04 Kawasaki z1000 `11
Coulthard..недей точно на мен да казваш приятелю колко разбирам от музика,защото доста колеги от форума ще ти се поприсмеят.
1-во,не ми извъртай думите в друга насока защото аз не съм казал,че Ground zero е някаква върховна марка, в частност говорех за SPL серията на GM...която има какво да покаже.
@Nickelback,къде виждаш да съм казал,че моноблока клас Д е най-върховния вариянт в целия свят..и все пак музиката не се състои в единия усилвател.. постът ми беше съвсем примерен ..абсолютно съвсем примерен..а вие взехте да се заяждате за някакви конкретни елементи от поста ми... и в крайна сметка каквото и да си говориме за мене harman kardon e БОЗА,и ще си остане БОЗА.
п.п На мен пък DLS никак не ми симпатизира ако сравняваме цена/качество,въпреки,че имам компоненти на DLS в колата си.Повече ми симпатизира фирмата clearsound,която за разлика от повечето фирми не си продава само името
п.п2 имаш Лс.
1-во,не ми извъртай думите в друга насока защото аз не съм казал,че Ground zero е някаква върховна марка, в частност говорех за SPL серията на GM...която има какво да покаже.
@Nickelback,къде виждаш да съм казал,че моноблока клас Д е най-върховния вариянт в целия свят..и все пак музиката не се състои в единия усилвател.. постът ми беше съвсем примерен ..абсолютно съвсем примерен..а вие взехте да се заяждате за някакви конкретни елементи от поста ми... и в крайна сметка каквото и да си говориме за мене harman kardon e БОЗА,и ще си остане БОЗА.
п.п На мен пък DLS никак не ми симпатизира ако сравняваме цена/качество,въпреки,че имам компоненти на DLS в колата си.Повече ми симпатизира фирмата clearsound,която за разлика от повечето фирми не си продава само името

п.п2 имаш Лс.

"The Lion does not need the whole world to fear him, only those nearest where he roams"
A.J DARKHOLME
A.J DARKHOLME
71 мнения
• Страница 4 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5