Отопление на дросел?
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
55 мнения
• Страница 4 от 4 • 1, 2, 3, 4
Re: Отопление на дросел?
GEORGIEV написа:махнал съм го много отдавна подгряването,ефект няма никакъв![]()
по-добре не се занимавай
ефекта идва много студено и много топло време, при по-топло време има + при по-студено време по-трудно загрява и не вкарва излишната гняз в мотора като промивка на подкартерните и недоизгорелите газове

Глупака е глупак, защото не знае че е тъп...
- delas_328
- ентусиаст
-
- Кара: 24 Клапанова гад!!!
- Мечтае да кара: М3 Е36 3.2

По-добре известен пияч, отколкото анонимен алкохолик!
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
готово!
За мен разлика ИМА!
За мен разлика ИМА!

You said: "Time will change!" What if it changes you?
при мен зимата не е имало ядове, не ми е първата кола да я карам така, ама всеки сам си решава как да си праив и кара колата, така, че това е поредната тема като с маслата, 8 мнение, 9 варианта.
- Radoslav318i
- младши ентусиаст
-
- Кара: М50+++
Има ли такова нещо при м40

По принцип не псувам! Майкаму да ебаа , кара ми се ново BMW,. а не втора употреба!
- grayscale
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 318i touring '96
Малко е вехта темата, ама все пак ...
Здравейте.
Някой (може би газаджия) може ли да даде конкретен и обоснован отговор защо се премахва отоплението при монтаж на газ (в моя случай ГИ), тъй като попаднах на няколко такива мнения :
Толкова ли пък затопля входящия въздух, че не може да забърка правилната смес в колекторите.. или на другаде да се насочвам да търся решение на проблема при мене... ?
Мерси предварително.
Здравейте.
Някой (може би газаджия) може ли да даде конкретен и обоснован отговор защо се премахва отоплението при монтаж на газ (в моя случай ГИ), тъй като попаднах на няколко такива мнения :
valentino написа:За подгряване на дросела при празен ход зимата е.За лятото само пречи.Можеш да го махнеш.Когато се монтира газова уредба това задължително се маха.
~Мишо~ написа:ивчо3 написа:Маркучът, за който пишеш, служи за подгряване на дросела, през него минава антифриз, който загрява корпуса на дросела, а оттам и въздуха. Има някакъв минимален ефект зимно време за по-добре изгаряне на сместта, но общо взето повече вреди, отколкото помага. Особено лятото когато и без това въздуха е горещ, това отопление допълнително влошава динамичните качества на автомобила. Сложено е там от екологическа гледна точка, а не за друго. Аз също махнах маркуча, на мойта кола са два и ги свързах с къса тръбичка, за да не изтича антифриз. Ако си сигурен в тапата, че е добре затапена, карай така, в противен случай ще изтича по малко антифриз и мотора може да прегрее.
Има вариянт това подгряване да е на плочката на която е хванат клапана за картерните газове (моето М43). Ако колата се кара на газ , това подгряване задължително се маха.
Толкова ли пък затопля входящия въздух, че не може да забърка правилната смес в колекторите.. или на другаде да се насочвам да търся решение на проблема при мене... ?
Мерси предварително.

- delas_328
- ентусиаст
-
Еми той му трябва малко топлинка и спират да вървят колите в жегите ,колкото по-студен въздух толкова повече кислород,който е много важен за процеса наречен горене !
- Radoslav318i
- младши ентусиаст
-
- Кара: М50+++
Как да изолирам това отопление на М40-то ?!

По принцип не псувам! Майкаму да ебаа , кара ми се ново BMW,. а не втора употреба!
- delas_328
- ентусиаст
-
Ами то на М40 незнам дали има ,но как?
Елементарно е вадиш маркуча който влиза в дросела и го запушваш със един болт примерно и готово !!!
Елементарно е вадиш маркуча който влиза в дросела и го запушваш със един болт примерно и готово !!!
- Cosworth
- ентусиаст
-
- Кара: Е30 и Е36 и Е90,Е93
- Мечтае да кара: Турбо кола със задно
- Детайли за колата: Е30 318iS RennAuto
delas_328 написа:Ами то на М40 незнам дали има ,но как?
Има има и мисля че едната тръбичка идва от долу, другата е от дясно на дросела от към купето... М40-ката специално бая се нагрява и мисля да го правя това ще намеря някакво "кранче" да се направи някакси и за зимата както вика колегата като се кара по нормално...
55 мнения
• Страница 4 от 4 • 1, 2, 3, 4