ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ ЗА НЕЗНАЕЩИ И НАЧИНАЕЩИ

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: '10 E550

Re: ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ ЗА НЕЗНАЕЩИ И НАЧИНАЕЩИ

Мнение от DAN40_91 » 13 Апр 2013, 17:27

Здравейте, колеги!

Знам, че може би не е тук мястото да питам, но не исках специално за това да пускам нова тема.

От няколко дни обикалям по гумаджийници да търся стари и изтъркани гуми за дрифт (2хх/45/17"), но за съжаление никъде не мога да намеря - или няма моя размер, или вече са минали и са ги взели за рециклиране.Чух, че има някакви специални депа, където ги носят, но не можах да намеря точен адрес. Ако не е тайна, може ли някой да сподели откъде се снабдява с гуми за издевателства?
Благодаря предварително и съжалявам за :OT: ! :bchug:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: гумите да пушът

Мнение от DRIFT MASHINA » 13 Апр 2013, 17:38

Феродо текстар тези двете маи са ная добри

Scrapyard user
Аватар
Кара: Peugeot 3008 + Yamaha MT-09

Мнение от Spit-Fire » 13 Апр 2013, 19:58

Въпрос за ел стъкло имам аз.

Стъклото днес забиваше като ненормално тоест вдига се до едно положение и не ще нагоре. С помощта на малкото бутонче на порции го вдигнах до най-горно положение. След това нямаше ядове и слизаше и се качваше от край до край. После пак заби и пак трябваше да го качвам на сила. Евентуална причина?
The person who risks nothing, does nothing, has nothing, is nothing, and becomes nothing. He may avoid suffering and sorrow, but he simply cannot learn, feel, change, grow or love. Chained by his certitude, he is a slave; he has forfeited his freedom. Only the person who risks is truly free.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от HowDouWantit » 13 Апр 2013, 20:26

Ножица! Същия проблем имах и аз ,вдигаше се само по 6-7 см на натискане. Оказа се напълно скъсана ножицата.
Изображение

Scrapyard user
Аватар

Мнение от Spit-Fire » 13 Апр 2013, 23:11

Ами аз свалих кората и веднага, но не видях някъде да има механичен проблем :roll:
The person who risks nothing, does nothing, has nothing, is nothing, and becomes nothing. He may avoid suffering and sorrow, but he simply cannot learn, feel, change, grow or love. Chained by his certitude, he is a slave; he has forfeited his freedom. Only the person who risks is truly free.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kdl » 13 Апр 2013, 23:19

А сменял ли си моторчето на стъклото... или някой преди теб?
Има една втулка в основата на зъбчатката на моторчето. Без нея става това, което описваш или направо законтря в горно крайно положение, без да можеш да го мръднеш.

Scrapyard user
Аватар

Мнение от Spit-Fire » 13 Апр 2013, 23:36

В интерес на истината има някакъв проблем там, защото стъклото спира да функционира от копчето или от пантата, а се чува, че цъка реленцето в жабката. Но след един-два тупаника се оправя. Дали ще да е това?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kdl » 13 Апр 2013, 23:59

Не е от копчето щом цъка след натискане както се сещаш ;)
И не е от пантата, понеже там няма никаква панта. Като не се движи в оста си, зъбчатката на моторчето размърдва целия редукторен механизъм след моторчето, отчита голямо усилие и блокира.

А дали е това можеш да установиш след като свалиш целия механизъм на стъклото и свалиш мотора с редуктора, понеже болтовете са отзад и не могат да бъдат достигнати.
Ако механизмът все още е нитован за вратата, пробвай да свалиш моторчето и да боднеш друго, тогава 100% не е от втулката. Тя не може да се счупи или да падне, освен ако някой "ентусиаст" не е "поправял".

Scrapyard user
Аватар

Мнение от Spit-Fire » 14 Апр 2013, 9:59

Абе говоря за онова копченце което вдига и сваля стъклото при отваряне и затваряне на вратата. Нито от него, нито от копчето за стъклото има реакция.

Потребител
Аватар

Мнение от mirch » 15 Апр 2013, 9:40

Имам един въпрос и аз...Когато колата е в движение стрелката на температурата си стои на 90 градуса,обаче като спра на едно място и колата работи 5-6 минути и започва да загрява.Като тръгна се оправя веднага.Някой ако е имал такъв проблем или знае от какво е да пише.Колата е 318и 92г.

ентусиаст
Аватар
Кара: ше E39, сега Нисан 370z с 4 врати
Мечтае да кара: Z8

Мнение от Alexch » 15 Апр 2013, 16:46

mirch написа:Имам един въпрос и аз...Когато колата е в движение стрелката на температурата си стои на 90 градуса,обаче като спра на едно място и колата работи 5-6 минути и започва да загрява.Като тръгна се оправя веднага.Някой ако е имал такъв проблем или знае от какво е да пише.Колата е 318и 92г.

Провери си перката :!:
bai_ILIA написа:стига сте се депресирали с ремонти, наслаждавайте се на колите си и радостта от шофирането понеже те ще се развалят със сигурност :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 530D

Мнение от eko2282 » 15 Апр 2013, 18:07

Alexch написа:
mirch написа:Имам един въпрос и аз...Когато колата е в движение стрелката на температурата си стои на 90 градуса,обаче като спра на едно място и колата работи 5-6 минути и започва да загрява.Като тръгна се оправя веднага.Някой ако е имал такъв проблем или знае от какво е да пише.Колата е 318и 92г.

Провери си перката :!:

И аз мисля че от перката..работи ли когато загрява? Провери термостата ..

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е36 316i m43 e36 323i m52
Мечтае да кара: е36 м3 и е39м52б20
Детайли за колата: лабава но със шпер :P

Мнение от bumer1 » 15 Апр 2013, 19:27

колеги спрях се на 2 варианта за масло за шпер деференциал 75в140 което горе доло отговаря на моя джоп
мобил 1 лс 75в140 и
манол 75в140 кое от двете ще ми препоръчате
а за скоростите които са ръчни се спирам на атф дексторн 2
JUSTE36Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E91 LCI/е36 дрифтачка

Мнение от dicho0o » 15 Апр 2013, 19:32

С Манол съм в момента на раздатката на един джип който вътре е с нещо много подобно на шпер,за задния мост.Не е каран много време,но за сега нямам негативно мнение.Цената му е много приемлива.На шпера си карам с кастрол за 40лв за да съм сигурен че всичко ще е ОК.
Изображение
..На завоя заляга ,конете яко напряга ,задницата бяга ,към мантинелата посяга ,педала до метала ,прекъсвача да откача ,да гърми гърнето ,да разцепва небето..

младши ентусиаст
Аватар
Кара: CLS 320
Мечтае да кара: X6 M6, CLS AMG, 6 Series Gran Coupe

Мнение от TytusPulo » 16 Апр 2013, 13:08

Ако ВИН-а е онова дългото с букви и цифри, последните седем са AT01302

ПредишнаСледваща

Назад към E36