и аз за ангелските очички

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 sedan

Мнение от furnata » 31 Окт 2007, 13:20

aisikterix написа:Добре пич може и аз да не съм изтълкувал съвета ти правилно не съм се засегнал ни най малкоо просто не съм свикнал да натрапвам с мнения .Връщам линка обратно а като ти е удобно ше покажеш твоя вариант - учиме се докато сме живи

:D :yes:
НЕВОЛЯТА УЧИ........

ИзображениеИзображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F11

Мнение от valeto » 02 Ное 2007, 10:13

aisikterix написа:Добре пич може и аз да не съм изтълкувал съвета ти правилно не съм се засегнал ни най малкоо просто не съм свикнал да натрапвам с мнения .Връщам линка обратно а като ти е удобно ше покажеш твоя вариант - учиме се докато сме живи

Браво колега,поздравления за описанието на изработката!евала ! :)
Изображение

луд с палатка
Аватар
Кара: Хората да залягат
Детайли за колата: кихащо кабрио

Мнение от ТУРБО » 04 Ное 2007, 0:32

Днес и аз си направих 4 Ангела срещу 13лв и 6 часа работа с монтажа и демонтажа.Станаха доста добре!Ама тука немога да пускам снимки! :D
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: сребърна звезда
Мечтае да кара: RAUH

Мнение от kiko » 04 Ное 2007, 15:48

качи в галерията си ама на светло

Legendary
Аватар
Кара: G30 530iX LCI, F25 30iX

Мнение от MadChicken » 04 Ное 2007, 23:03

Имам един въпрос, който не можах да си изясня катргорично.

Какъв трябва да е външния диаметър на ринговете за да паснат на фарове със стъкла (не пластмаси) без лупи, в моя случай марка ZKW?
Или казано по друг начин - около кръг с какъв диаметър трябва да огъна прозрачните пръчки за да стане работата.
Иначе ако някой е пробвал 50 000 мкд диоди може да сподели резултата. Говоря за тези:
http://constructor.bg/shop/product_info ... 7ba8138be1

На мен обаче ми се върти друго в главата. Някой от вас чувал/пипал ли е ей тия неща:
http://www.luxeonstar.com/item.php?id=3 ... =LXHL-BW03
или съответно тези:
http://www.luxeonstar.com/item.php?id=2 ... =LXHL-DW01

Като гледам топло бялото е 20lm, обаче студено бялото е 45lm !!!

Аз смятам да се пробвам да напасна едни такива, но все пак...

Low Is A Lifestyle
Аватар
Кара: ниско на земята

Мнение от SuPeR_FLY » 04 Ное 2007, 23:42

MadChicken написа:Имам един въпрос, който не можах да си изясня катргорично.

Какъв трябва да е външния диаметър на ринговете за да паснат на фарове със стъкла (не пластмаси) без лупи, в моя случай марка ZKW?
Или казано по друг начин - около кръг с какъв диаметър трябва да огъна прозрачните пръчки за да стане работата.
Иначе ако някой е пробвал 50 000 мкд диоди може да сподели резултата. Говоря за тези:

На мен обаче ми се върти друго в главата. Някой от вас чувал/пипал ли е ей тия неща:
или съответно тези:

За да пасва точно по ръба на стъклата трябва да ги огъваш около нещо 11см ;) А тея диоди на ква цена дето си ги показал :?:
Изображение

Legendary
Аватар
Кара: G30 530iX LCI, F25 30iX

Мнение от MadChicken » 04 Ное 2007, 23:59

Тези конкретно я ги има в България я не, НО братята китайци са се погрижили за всичко и всички. Утре ще разпитам един приятел внасящ такива светодиоди 1:1 като тия на Philips, които съм дал само за пример. По каталог оригиналните струват към $6. Поне в линковете които съм дал са толкова.
Скъпо удоволствие но като се има предвид конструкцията (с естествена тапа в края, което значи доста добра концентрация на светлината вътре в пръчката) би трябвало да се получи доста добър резултат.
Като получа информация за цена ще пиша непременно.

Единствения евентуален проблем е че диаметъра на пръчките дето ги ползваме за тия рингове е 8-9мм, а светещата част на тия диоди е 6,05мм по каталог, което значи че ще остане по 1мм каналче отстрани, т.е. голяма игра ще падне с прецизното разпробиване, но поне е плитко само 2-3мм.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: бас Барабас

Мнение от Яро » 05 Ное 2007, 11:42

MadChicken написа:Иначе ако някой е пробвал 50 000 мкд диоди може да сподели резултата.

Аз съм ги пробвал тия, никаква разлика с 25 000 мкд според мен няма.
А тия Luxeon дето си ги замислил дали няма да греят много?Доста скъпички ми се виждат също.
Сподели кво се е получило като финализираш проекта ;)
Всеки шут в задника - крачка напред!
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 sedan

Мнение от furnata » 05 Ное 2007, 13:01

SuPeR_FLY написа:

или съответно тези:

За да пасва точно по ръба на стъклата трябва да ги огъваш около нещо 11см ;) А тея диоди на ква цена дето си ги показал :?:

Тия диоди имат нужда от охлаждане и то сериозно така че не се заигравайте с тях за да не се стопите целите фарове---пробвано :idea: :!:
НЕВОЛЯТА УЧИ........

ИзображениеИзображение

ентусиаст
Аватар
Кара: 525XD LCI

Мнение от Lacho » 05 Ное 2007, 13:05

furnata написа:
SuPeR_FLY написа:

или съответно тези:

Тия диоди имат нужда от охлаждане и то сериозно така че не се заигравайте с тях за да не се стопите целите фарове---пробвано :idea: :!:

Даже няколко пъти ;)

Потребител
Аватар

Мнение от AHreJIoB » 05 Ное 2007, 16:31

здравейте колеги някой ще ми обясни ли как да си сваля предния фар и да му махна стъклото. благодаря предварително :)

ентусиаст
Аватар
Кара: 525XD LCI

Мнение от Lacho » 05 Ное 2007, 16:35

AHreJIoB написа:здравейте колеги някой ще ми обясни ли как да си сваля предния фар и да му махна стъклото. благодаря предварително :)

Прочети темата, мисля че беше описано ;)

ботокс ефект 
Аватар
Кара: черна сянка
Мечтае да кара: още по-черна сянка

Мнение от Dido_stz » 05 Ное 2007, 16:50

AHreJIoB написа:здравейте колеги някой ще ми обясни ли как да си сваля предния фар и да му махна стъклото. благодаря предварително :)

ей тука ще си позволя да цитирам Митака ( Super Fly) в една друга тема. Доста точно го е описал:
Super_Fly написа:Здравей Ще започна подред:

1. Сваляш пластмасата над бъбреците.
2. В зависимост коя година ти е колата фаровете са захванати по малко по-различен начин. Ако е 91-92 е по-кофти, защото болтовете на фаровете са захванати за едни пластмасови болтови, които са хванати за купето. Оттам идва проблема, че когато развиваш болтовете на фаровете в повечето случай са клеясали и се развиват заедно с пластмасовите, а оттам почва едно голямо нагласяне на фаровете като ги слагаш, защото пластмасите играят роля и на правилното позициониране на фара. При по-младите баби болтовете са хванати направо за купето и тоя проблем го нямаш. Та имаш 4 или 5 болта на целия фар. Отгоре имаш 2 или 3, които са хванати за гредата в зависимост от фара. Имаш и по един болт вляво и вдясно, които са хванати за купето под фара. Ще ти трябва дълга гидория за тях и ако не е магнитна на накрайника сложи малко изолирбланд, за да може като развиеш болтовете да ги хваща и да ги вадиш, че иначе няма как да бръкнеш и да ги вземеш.
3. Ако нямаш вежди най-добре първо изкарай мигача, за да работиш по-лесно. Той се държи само на една щипка и лесно излиза.
4. Развил си болтовете и фаровете са свободни вече, разкачаш всички букси и го вадиш. Ако обаче имаш вежди, които хващат и мигача трябва да изкараш заедно фара с мигача. Трябва да вземеш някой да ти помага и се натиска ъгъла на маската, на която са бъбреците, за да може да стои малко надолу и тогава докато я държат почвай да вадиш фара. Не много лесно, но ще се научиш.
5. След като си свалил фаровете отгоре и отдолу имат по една метална щипка, която държи предната част със стъклата за задната част. Махаш ги и внимателно с отверката започваш да подпъхваш за да се разделят двете части, защото сигурно уплътнението е залепнало.
6. Вече фара ти е на две части. Трябва да махнеш кръглите стъкла. При ZKW фаровете мисля, че са на щипки само, а при BOSCH са залепени със силикон.
7. За връзването аз попринцип когато слагам режа кабела на габаритите и там ги връзвам, но CCFL не съм слагал и незнам при тях как са кабелите.

Това е от мен, надявам се да съм ти помогнал
the project is ready....
ИзображениеИзображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 530 Д

Мнение от l-s » 05 Ное 2007, 16:56

И аз си направих и станаха горе доло добре сложих диоди от 30000мс. и ве4ер се вижда супер но денем ги няма много много незнам що сигурно е така.А това което наи ме е яд е 4е не бях толко прецизен при огъването и не станаха плътно по фара.А ина4е вие с кво ги хващате отвътре аз ги залепих с момент :D
СИНИ ШАМПИОНИ!!!!!Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: бас Барабас

Мнение от Яро » 05 Ное 2007, 17:01

l-s написа:И аз си направих и станаха горе доло добре сложих диоди от 30000мс. и ве4ер се вижда супер но денем ги няма много много незнам що сигурно е така

Квото и да правиш няма да се виждат през деня.Аз пробвах кво ли не - специално оразително фолио отзад, постепено увеличаване дълбочината на прорезите ...
Ефект - клони към 0 :confused:
Дори и по-мощни да са диодите едва ли ще се виждат добре през деня.Със сигурност ще са по-забележими ако се изкарат от фара, но няма място ;)
Всеки шут в задника - крачка напред!
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към E36