Претапициране на таван Е36

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: BMW 325 TD
Мечтае да кара: 330D

Re: Претапициране на таван Е36

Мнение от Na1kA » 25 Юли 2013, 11:35

Ето снимки и на моето творение,използвал съм естествена кожа :)
Изображение

Черната кожа на кората на копчето за люка в последствие вчера беше сменена с това :
Изображение
Изображение

Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Чераната Перла
Мечтае да кара: BMW Z4 M ROADSTER
Детайли за колата: ЧИП + 6 ЦИЛИНДЪРА МНОГО ЯК СПОЙЛЕР И ЛУД ЗАД ВОЛАНА :P

Мнение от stf85 » 27 Юли 2013, 7:51

baitun написа:Дойде времето и на моя таван. Колата ми е 97г. и си мислех, че съм далеч от проблема, но уви. Махнах стария плат от тавана, изчистих дунапрена с гъба за миене на съдове както беше писал един колега :bowdown: и с прахосмукачката почистих боклука, взех една кутия лепило-800мл. момент класик универсал на хенкел/имам и резерв от още около 300мл. останало от лепенето на корите-дано да стигне/ и 2.5 метра черна изкуствена кожа с която съм претапицирал и корите на вратите/смея да твърдя доста успешно/. Утре се заемам с лепенето. Проблема се оказа в колонките-при тях проблема е, че платът не е с дунапрен и е много здраво залепен/според мен няма махане/, изпрах ги и се чудя дали да ги претапицирам и тях с черна кожа, но трябва да лепя върху стария плат и според мен ще станат много дебели, а лошото е, че тавана ще е черен и ако ги оставя както са сега светло сиви/тъмно бели/ ще е малко цигания. Давайте съвети за корите и ако имате снимки със залепена кожа върху стария плат дайте някоя да видим как стои. Повтарям, че корите са от кола след фейса и платът е залепен много яко-няма махане с дърпане, може би преди фейса са ги правили по друг начин, както се оказва и при корите на вратите.

Колега лепи смело,снимки виж на първата страница!
SHIT HAPPEND

Изображение Изображение Изображение
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от Na1kA » 27 Юли 2013, 9:56

Специално за естествената кожа мога смело да заявя,че хелметекса върши перфектна работа,аз си взех някакво на "СЕПТ" май беше,или поне така пишеше на кутията.Мажете смело и изчакайте 2-3 мин. преди да залепите.На 2-3 места ми се случи да поизкривя малко кожата,та я отлепях да я оправям (по ръбчетата ) ,голям зор е да се отлепи :D А самият таван е от нещо като пресована хартия,не знам точно,и много лесно се чупи/прегъва,така че внимавайте като го вадите :)
Изображение

Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от krisu » 27 Юли 2013, 16:27

Ех... преди няколко седмици си бях много добре с оригинален черен таван от М Техник. Преседя ми колата в един двор на жегите, без да се отваря да се проветри даже за няколко дни и тая температура си каза думата. Появиха се балони, не особено големи ама все пак балони. Реших, че е най добре да демонтирам целия и да го правя на ново, така или иначе е тръгнал вече. Демонтажа се оказа елементарен, старото лепило също много лесно падна... ползвал съм само четка за баня която съм я мокрил през цялото време. Плат и лепило взех от един приятел, беше взимал да си го прави и той ама замина на море и ми ги продаде на мен. В случая черен плат + лепило Момент. На допир плата не е ТОЧНО като ОРИГИНАЛНИЯ ама пасва цветово и аз съм доволен. Трябва си и 2ри да помага при изпъването, а и понеже нямах пистолет за топъл въздух, ползвахме сешуар :yes: :mhihi:

P.S... главата компот става от тия лепила... да се прави някъде на двор, балкон, стадион... кой дето намери, стига да е на въздух :mhihi:

П.С. след монтажа днеска, явно докато си го придържам да го захвана съм понатиснал повечко и по краищата си личат малко пръсти. Ползвайте кърпи, свийте ги на топче и подпирайте с тях, щото е дразнещо да го направите добре тавана и накрая да му останат малко пръстчета :mhihi:
Coulthard написа:Ти кон дето бяга да не яде виждал ли си ?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Чераната Перла
Мечтае да кара: BMW Z4 M ROADSTER
Детайли за колата: ЧИП + 6 ЦИЛИНДЪРА МНОГО ЯК СПОЙЛЕР И ЛУД ЗАД ВОЛАНА :P

Мнение от stf85 » 29 Юли 2013, 7:07

krisu написа:Ех... преди няколко седмици си бях много добре с оригинален черен таван от М Техник. Преседя ми колата в един двор на жегите, без да се отваря да се проветри даже за няколко дни и тая температура си каза думата. Появиха се балони, не особено големи ама все пак балони. Реших, че е най добре да демонтирам целия и да го правя на ново, така или иначе е тръгнал вече. Демонтажа се оказа елементарен, старото лепило също много лесно падна... ползвал съм само четка за баня която съм я мокрил през цялото време. Плат и лепило взех от един приятел, беше взимал да си го прави и той ама замина на море и ми ги продаде на мен. В случая черен плат + лепило Момент. На допир плата не е ТОЧНО като ОРИГИНАЛНИЯ ама пасва цветово и аз съм доволен. Трябва си и 2ри да помага при изпъването, а и понеже нямах пистолет за топъл въздух, ползвахме сешуар :yes: :mhihi:

P.S... главата компот става от тия лепила... да се прави някъде на двор, балкон, стадион... кой дето намери, стига да е на въздух :mhihi:

П.С. след монтажа днеска, явно докато си го придържам да го захвана съм понатиснал повечко и по краищата си личат малко пръсти. Ползвайте кърпи, свийте ги на топче и подпирайте с тях, щото е дразнещо да го направите добре тавана и накрая да му останат малко пръстчета :mhihi:

Да ти е честит новия таван колега :yes: :bchug:
Последна промяна stf85 на 29 Юли 2013, 8:19, променена общо 1 път
SHIT HAPPEND

Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Кенеф за великани
Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo

Мнение от Zubcho » 29 Юли 2013, 7:37

Много сте нетърпеливи. След лепене с хенкел чакайте 24 часа и после колкото и да го стискате тавана не остават пръсти.
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.

Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от krisu » 29 Юли 2013, 10:21

Ми аз да ти кажа, монтирах го на 3-тия ден след като го бях залепил... и пак при натискането като си го придържам да го захвана за сенниците и т.н, останаха малко пръсти ей така в дунапренчето потънаха :mhihi:

Потребител
Аватар

Мнение от Na1kA » 30 Юли 2013, 18:08

Zubcho написа:Много сте нетърпеливи. След лепене с хенкел чакайте 24 часа и после колкото и да го стискате тавана не остават пръсти.

Моя стоя цяла седмица докато го монтирам обратно :D Чаках да ми бродират кожата за плафона на люка и за т'ва :D
Изображение

Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от krisu » 31 Юли 2013, 11:19

Аз си мисля, че при монтажа когато се има впредвид, че под плата има чисто нов дунапрен, колкото и да се стараем... ако не повдигаме тавана с някаква кърпа на топче или нещо друго меко, и намесим пръстите с които да повдигаме, винаги ще останат някакви поне малки отпечатъци.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Zubcho » 31 Юли 2013, 18:49

Аз на моята защо нямам пръсти? Лепих с Хенкел Момент, притисках с валяче. Просто е хубаво да си поседи поне 24-часа.

Плата си го купих от Панчарево, магазина за платове при хотел Галант. Ако това има изобщо значение.
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от krisu » 31 Юли 2013, 19:39

Нямам обяснение защо нямаш. Като си монтирал тавана с какво си го държал? Валячето е ясно, ама не става въпрос за пипането по време на тапицирането а за монтажа на самата кора на тавана. С кво си го придържал, че да не ти остане и 1 пръст поне, най малкото по краищата докато закачиш сенниците и дръжките?

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 31 Юли 2013, 19:47

Нищо не остава като залепиш плата за тавана го оставяш да съхне 24 часа и след това се монтира. Малко мисъл се иска :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Zubcho » 31 Юли 2013, 20:31

Ами ако искаш вярвай - пръсти няма никъде. Процедурата я правих сам преди години и си скъсах нервите, защото е комби, е34, че и с големия шибедах :D

Потребител
Аватар

Мнение от minkata » 06 Авг 2013, 7:03

Въпрос ? Как изкара тавана от купето.

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 06 Авг 2013, 11:07

Някой ако иска имам перфектно претапицирани от тапицер предни и задни колонки за купе и централен черен плафон. Повече инфо на ЛС.

ПредишнаСледваща

Назад към E36