Нестабилна задница на компакт.
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
44 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Re: Нестабилна задница на компакт.
Става въпрос за горивния. На предната смяна на маслото го смених с някакъв Ман и прокапа от там еб@ майката на алтернатора, щото точно върху него беше. Майстора каза, че давали еднакви за 2.5 и 1.8 и тоя за 2.5 бил с някакво уплътнение друго, което ако се слага на 1.8 трябвало да се маха. И за това текъл.
После го оправи и нямаше яд. Оня ден като сменях маслото си взех оригинален БМВ и като се прибрах го проверих и пак капеше. Оставих го така, че на другия ден пътувах ама след Пловдив за няколко км изтекоха 15 литра от там, направо стрелката на горивото стана като секундарник.
Някъде горе от конзолата тече и за това мисля да я сменя, че там на пътя сложих един маркуч директно и изолирах филтъра. Въпроса е мога ли да си взема от 2.5 конзола, че един колега ми го дава за 15лв?

- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Аз ще ти ти подаря една от 318тдс.
Смо си купи нови опръстени за маркучите които влизат в нея.
Обикновенно проблема на това място е че дърпа въздух от там и колата умира щото не и стига гориво, при тебе за да тече явно налягането е много високо, за всеки случай провери да нямаш запушване на обратната нафта нещо
Само да незабравя утре ще погледна но мисля че я пазя старата конзола.
Смо си купи нови опръстени за маркучите които влизат в нея.
Обикновенно проблема на това място е че дърпа въздух от там и колата умира щото не и стига гориво, при тебе за да тече явно налягането е много високо, за всеки случай провери да нямаш запушване на обратната нафта нещо

Само да незабравя утре ще погледна но мисля че я пазя старата конзола.

- bum_bum
- старши ентусиаст
-

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Филтъра отдавна е оправен след като Влади ми подари конзолата.
Относно нестабилността невероятно, но факт. След като сложих 4 гуми 225/45/17 колата заспа. Зимните са 205/60/16 и с тях клати. Предните летни бяха 225/45/17 отпред и 235/45/17 отзад. В момента смея да твърдя, че вози завива много стабилно, както се очаква от окачване от подобен клас и няма и намек за нестабилност или сеене на задницата.
Относно нестабилността невероятно, но факт. След като сложих 4 гуми 225/45/17 колата заспа. Зимните са 205/60/16 и с тях клати. Предните летни бяха 225/45/17 отпред и 235/45/17 отзад. В момента смея да твърдя, че вози завива много стабилно, както се очаква от окачване от подобен клас и няма и намек за нестабилност или сеене на задницата.
- edimen
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 3 литра.. компот
bum_bum написа:Филтъра отдавна е оправен след като Влади ми подари конзолата.
Не идва ли малко висока отзад, дават го +16мм в повече от сток? Размишлявам, над темата гуми/джанти напоследък, трябва да намеря някой да видя как вози и стои 225 отпред и 235/245 отзад..
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Не е висока май.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- edimen
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 3 литра.. компот
Някъде опира ли при товар?
ПП Няма ли да разпродаваш компакта на части?
ПП Няма ли да разпродаваш компакта на части?

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
С 235/45 опираше яко във веждите. В момента не опира никъде със сигурност. Вчера на магистралата имаше някакър брутален скок от който като паднах направо ми се разби това малкото подкалниче, което е пред задната дясна гума
Щом никъде не опря, значи е идеално.
Компакта е твърде вероятно да замине на части като му дойде времето.

- TouringInternational
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: M44 на газ
- Мечтае да кара: V10 Touring, e36 compact rally spec
- Детайли за колата: е36 compact "войнишко канче'' edition
bum_bum написа:С 235/45 опираше яко във веждите. В момента не опира никъде със сигурност. Вчера на магистралата имаше някакър брутален скок от който като паднах направо ми се разби това малкото подкалниче, което е пред задната дясна гумаЩом никъде не опря, значи е идеално.
Колега, случайно компакта да е бил паркиран няколко дни в Плевен пред ресторант Централ?
Страшна стойка вади

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Kroki
- Дон Кроки
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
И аз го видях. 

You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Дано само не го забелязва и някой недоволен от модераторската ми активност 

- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
bum_bum написа:Дано само не го забелязва и някой недоволен от модераторската ми активност
Вече те разконспирираха, закършил си го

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Ми(З)стерията е разгадана. Само за 10к опорните тампони на амортисьорите бяха заминали напълно и бяха напът да влязат в купето. Причината беше, че като са ми слагали конитата майстора явно е сметнал чашите, които са между амортисьора и тампона за излишни. От там явно се е получавал голям ход на амортисьора и тампона се е деформирал много.
Сега всичко си е сложено както си трябва и разликата е от земята до небето. Въпреки конструктивно недъгавата задница колата е много стабилна. С новите гуми пак по едно време беше почнала да захожда с по-висока скорост. Но вече мисля, че си е наред.
Сега всичко си е сложено както си трябва и разликата е от земята до небето. Въпреки конструктивно недъгавата задница колата е много стабилна. С новите гуми пак по едно време беше почнала да захожда с по-висока скорост. Но вече мисля, че си е наред.
44 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3