Криви дискове?
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
35 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3
Значи малък ъпдейт на темата... смених дисковете щото бяха леко криви, но и доста износени така че си бяха за смяна. Обаче проблема го има все още.
Нямам идеи какво друго може да предизвиква такива вибрации освен криви гуми, джанти, дискове. Тия дни ще пробвам да разменя гумите (предни-задни) и да видя дали ще е пак същото... ако се промени може би наистина имам доста криви гуми щото джантите уж ги изправях и на машината бяха идеално балансирани.
За втулките да питам - аз като съм с оригиналните джанти за е36 има ли вероятност да се нуждая от някакви допълнителни втулки, имайки предвид че миналата година си беше наред всичко и бях със същите джанти?
Нямам идеи какво друго може да предизвиква такива вибрации освен криви гуми, джанти, дискове. Тия дни ще пробвам да разменя гумите (предни-задни) и да видя дали ще е пак същото... ако се промени може би наистина имам доста криви гуми щото джантите уж ги изправях и на машината бяха идеално балансирани.
За втулките да питам - аз като съм с оригиналните джанти за е36 има ли вероятност да се нуждая от някакви допълнителни втулки, имайки предвид че миналата година си беше наред всичко и бях със същите джанти?
- bmwdriver
- старши ентусиаст
-
- Кара: на 1,6 бара
- Мечтае да кара: 911
Втулки не ти трябват,ако джантите са оригинални за Е36.
За вибрациите,кога се получават?При спиране или при определена скорост?
Ако е при спиране,може да имаш разбит шарнир.
За вибрациите,кога се получават?При спиране или при определена скорост?
Ако е при спиране,може да имаш разбит шарнир.
Вибрацията я има постоянно - преди смяната на дисковете при спиране се усилваше ама сега не съм пробвал че са нови и не искам да ги зоря много (трябва поне от 100-120 да спра по-рязко). Значи при по-ниска скорост волана се мести наляво-надясно абе все едно има спукана гума или многи крива джанта - някаква такава вибрация от лош баланс все едно. При по-висока скорост честота на тая вибрация се усилва и вече става като едно постоянно тррррррррррр и волана вече трепери яко. Ще разменя джантите ако няма никаква промяна тази версия просто отпада (но като сменях змините гуми ги балансирах всичко уж ок)... евентуално гуми останаха (за летните става въпрос) че тая година сложих задните отпред и обратното. Но ако след размяната го има все ми се струва че проблема няма да е от там, а ако не е вече не знам какво може да го прави това.
Вибрацията определено е от лош баланс щото на по-ниска скорост до 60-80 е точно една такава все едно мята нещо туп-туп-туп-туп и на волана пак така се усеща едно мятана наляво надясно...
Вибрацията определено е от лош баланс щото на по-ниска скорост до 60-80 е точно една такава все едно мята нещо туп-туп-туп-туп и на волана пак така се усеща едно мятана наляво надясно...
35 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3