E36 318is гори много масло!

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 175Nm

Re: E36 318is гори много масло!

Мнение от teodorski » 10 Дек 2012, 14:46

Колега купи си на Valvoline една добавка Engine stop leak, ще ти намалее разхода и струва колкото литър масло! Изпробвана е и има положителен ефект :yes:
ИзображениеИзображениеИзображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e36 318is
Мечтае да кара: с цена на бензина от 1,20 лв

Мнение от dennistd » 10 Дек 2012, 18:36

Всеки ще ти каже различно, аз от коли не претендирам, че разбирам много, но достатъчно механици споделят мнението ми, че добавката за течове, не влияе положително на двигателя в дългосрочен план. Нямам желание да влизам в спорове, просто изказвам мнение.
Със смяна на маслото със сигурност няма да се оправи. Бих те посъветвал единствено, да не я пълниш догоре с масло, а максимум до средата и винаги да си готов да доливаш, докато не се решиш да я отвориш. Като я отвориш бъди готов да дадеш една приятна сума (зависи кой я прави и от какво е болна).
Walter Röhrl написа:For me driving starts when I steer the car with the throttle pedal instead of the wheel.
Everything else is just doing work.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Тъпата кака да маа с черпака
Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....

Мнение от saleen » 11 Дек 2012, 13:37

valeri_86_ написа:Няма кола, която се кара да не гори масло и бензин... :mhihi:

Особено ако я пържат с 230 км/ч :mhihi:
Никой не мое ма връне на селу!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Мнение от zvetiko » 11 Дек 2012, 14:03

daddy_ написа:
zvetiko написа:
Остава да кажеш къде се намира този клапан на картерните газове, че при този двигател май го няма. :mhihi: :paranoid:

http://bmwfans.info/parts/catalog/E36/S ... ead_cover/

Наистина има, но между този клапан и клапана на Е39 към който даваш линка за харчене на масло, няма нищо общо. При Е39 е клапан сепаратор, който като се запуши вместо да отделя маслото от газовете и да го връща в картера, започва да смуче масло от него и да го вкарва в смукателният колектор от там и повишеният разход.

Код: Избери целия код
Особено ако я пържат с 230 км/ч

Не знам на мен и при 200 км/ч ми гори. :paranoid: :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 318is

Мнение от zzvvmm » 11 Дек 2012, 23:01

Това значи ли, че дори и да го сменя с нов няма да има ефект върху разхода на маслото?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: the real 5er
Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe

Мнение от Dirty M5 driveR » 11 Дек 2012, 23:13

Ако е заминал или е тръгнал да заминава е добре да го смениш така или иначе. За разхода... това масло БМВ макар и да е от сигурен източник на мен не ми вдъхва доверие. Един приятел с IS също се оплака от лек разход след като е сложил такова. Вземи сложи нещо по-истинско. Вярно - пари са, но ако се окаже, че на моторетката и няма нищо, а ти се хвърлиш да я отваряш... меко казано кофти :)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от zzvvmm » 11 Дек 2012, 23:57

Добре, препоръчай ми масло ?

ентусиаст
Аватар
Кара: 03'Е53 М62TUB44
Мечтае да кара: Е34 540/6 touring
Детайли за колата: Петица с много седмици

Мнение от dan-dam » 12 Дек 2012, 0:05

zvetiko написа:
Наистина има, но между този клапан и клапана на Е39 към който даваш линка за харчене на масло, няма нищо общо. При Е39 е клапан сепаратор, който като се запуши вместо да отделя маслото от газовете и да го връща в картера, започва да смуче масло от него и да го вкарва в смукателният колектор от там и повишеният разход.

Не знам на мен и при 200 км/ч ми гори. :paranoid: :mhihi:

Ето и за М42.
viewtopic.php?f=8&t=277694&hilit=%D0%BA%D0%BB%D0%B0%D0%BF%D0%B0%D0%BD

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 12 Дек 2012, 0:40

Dirty M5 driveR написа:Ако е заминал или е тръгнал да заминава е добре да го смениш така или иначе. За разхода... това масло БМВ макар и да е от сигурен източник на мен не ми вдъхва доверие. Един приятел с IS също се оплака от лек разход след като е сложил такова. Вземи сложи нещо по-истинско. Вярно - пари са, но ако се окаже, че на моторетката и няма нищо, а ти се хвърлиш да я отваряш... меко казано кофти :)

Кога ще спреш да пишеш глупости в тоя форум на основание, че си чул от някой си/чел от някъде си/играл на LFS? Не му било "вдъхвало доверие", а ти в ръцете даже не си го държал. Кво картинката на опаковката в интернет ли не ти харесва :mhihi: 35 000 km имам с такова масло, 2 смени с 10w40 и една с 5w40. Обясни ми кво не му е истинското на БМВ маслото, чак и го харчело повече?? Как па на моя ИС не го пипна както мотулско така и БМВ масло!? И ти ако си ми майстор, къде в оная тема се пишеш, че работиш с коли си от ония къде има една приказка "викам ти майсторе щото не ти знам името".

старши ентусиаст
Аватар
Кара: the real 5er
Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe

Мнение от Dirty M5 driveR » 12 Дек 2012, 7:28

b00st написа:...

Пиша на база лични впечатления. С БМВ масло не съм карал никога. Ти някъде да прочете, че трябва само майстори да пишат тука?!... Аман от хейтъри! То ако беше така има няма 90% от потребителите трябва само да четат.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e21,е34, астрахаш,цлк-в208
Мечтае да кара: 850
Детайли за колата: петица- хубавица

Мнение от akula » 12 Дек 2012, 15:09

абе какво сте се хванали с марките масло , читав двг не харчи масло, не и такива количества. един колега зададе правилния въпрос, ама никой не му обърна внимание:

какъв цвят пуши и кога?

въпреки, че на тоя студ е трудно да се определи какво излиза от аспуха.
огледай кюнеца отзад: има ли маслен пръстен на края, пипни вътре, на какво мирише?
ако има мазно пръстенче, ако саждите са мазни, и смърди на изгоряло масло, значи поне гумички на клапани.
-харчи малко а бега много, чупи се трудно а се поправя лесно, що е то?
-БМВ е34

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kdl » 12 Дек 2012, 18:53

Зависи как се кара.
И 2те ми стари Е36ици горяха масло на магистрално каране, понеже отиват в по-високи обороти при 130-140. Но никога не съм имал над 1.5л. на 10000км. при абсолютно изрядни мотори. Сегашната не знам как е все още ;)

Имах случай да карам около 8-9х.км. градско, при моят стил на каране, не знам дали беше изхабила и 500мл.

В интерес на истината, на много е36ици им тече един клапан в тялото на масления филтър. Появява се основно при М44 (понеже при М42 е по-различно), от там течеше адски много масло, докато не се усетих на старата, че той е виновникът.
Клапанът е евтин, смяната е лесна. Ако ти е силно омазнено около картера и в долната част на блока, сети се от къде ти идва разхода.

Не видях в темата с кой мотор си, средата на 95та вероятно е М42, значи не важи за теб, но все пак да го имаш предвид.

А и никой не знае в какво състояние ти е мотора, че тези коли преди години ги караха като Ферарита, докато имаше акциз ;)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от zzvvmm » 13 Дек 2012, 0:30

Накрая на ауспуха според мен е мазно. Не знам дали от конденс или от друго, но така ми заприлича. Колата пуши бяло по първи наблюдения, утре ще я видя през деня.

Днеска смених клапана на картерните газове - 89 лева. Стария ми изглеждаше доста зле.
Сега бива да засека маслото, което вече е стигнал до 10% над минимума. Ако скоро удари чертата на минимума, значи проблема остава.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E91 LCI/е36 дрифтачка

Мнение от dicho0o » 13 Дек 2012, 1:41

Колега най-вероятно си за един ремонт,гумички на клапаните + сегменти мисля че ще те оправят.
И аз ще минавам скоро от там,моята също гори много масло,на около 3000км около 2л масло,като се има в предвид че си я карам яко,под 120 рядко върви,но според мен не е в това проблема,защото преди това съм имал две м43-ки б16 и б18 и двете са карани по същия начин и повече от 500мл за една смяна не е липсвало....
М42-ката ми е добре,върви си прилично,обаче гори много масло и най-вероятно да са ми износени само маслените сегменти,защото този случай го видях на няколко мотора до сега,незнам на какво се дължи,може и от кофти масло,защото и този мотор преди не беше от най-поддържаните,стегнах го,всичко на 6,обаче сегменти и гумички сега ще сменям :)
Изображение
..На завоя заляга ,конете яко напряга ,задницата бяга ,към мантинелата посяга ,педала до метала ,прекъсвача да откача ,да гърми гърнето ,да разцепва небето..

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от zzvvmm » 13 Дек 2012, 11:31

Добре, драсни някой ред след ремонта как е.

ПредишнаСледваща

Назад към E36