Лампичка под капака
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
34 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3
- clarcky
- младши ентусиаст
-
- Кара: '98 e36 328i Тouring
- Мечтае да кара: e36 ///M3
Re: Лампичка под капака
Днес и аз монтирах.Бързах да не се стъмни много,и не направих много снимки на монтажа но все пак направих
Някой по нагоре питаше как трябва да изглежда бутона,ето го:

+ се взима от сиво-жълтият кабел на десният габарит - от бутона:

Отвиват се винтчетата на шумоизолацията.В предният край може и да не се маха
Моя съвет е вземете си резерви винтчета номер 2 от схемата : http://bmwfans.info/parts/catalog/E36/T ... ing_front/
по 40ст. са аз си взех 10,смених 7,защото явно от старост и дето ги е нагрявал двигателя,тези дето са по в средата са спекли и отвертката превърта в тях
Попринцип може да ги отвиете с клещи и евентуално да минете без да купувате,аз така ги отвих тези на който им прецаках канала за отвертката
Кабела го прекарах по маркуча за праскалките на чистачките,абе муших там по капака ма забравих да снимам
Мене ми трябваха 3,20м,като оставих на плафона да си виси хубво надолу,ако някога се сменя крушка да не се кривим
Кабела си го купих от технополис,на 60ст/метър, аз използвах кабел за говорители
Плафона който използвах е от БМВ но така и не разбрах за къде точно,не е за там където го сложих,но пасна идеално на перфорацията,и свети доста добре,даже повече от колкото очаквах....ще видите по надолу
Не го закрепвах с нищо,защото си стоеше стабилно,накрая реших за всеки случай малко силикон да сложа,все пак едвали ще ми се налага скоро да сменям крушката

Ето го крайният резултат,на снимките не се вижда кой знае какво,все пак се правени с телефона,но найстина прилично светна

Ето какво ми трябваше на мен:
Плафон,като взимате плафон,гледайте да пише че е за 10ватова крушка,защото оригинално плафона под капака е с 10ватова,апък ако сложите на плафон който пише 5вата,10 ватова крушка може да му се стопи пластмасата,пък 5ватова ще свети по слабичко
За плафона цена не мога да дам щото моя го зех на далавера
Крушка 10w 44мм (поне за моя плафон беше 44мм) - 1лв ...даже hella ми даодха
Кабелни обувки,женски 3броя х 10ст- 30ст
Кабел 4м х 60ст - 2.40лв
Както казах аз си взех и 10 винтчета х 40ст за шумоизолацията -4лв
Изолирбанд,да омотате кабела от който взимате +
Като цяло не е играчка,а крайният резултат поне според мен си заслужава,няма да е нещо което ще се ползва често (или поне като му се нарадвам няма да се ползва често
) но пък не се знае кога ще потрябва
Това е от мен,надявам се да бъда полезен на някого с този пост

Някой по нагоре питаше как трябва да изглежда бутона,ето го:

+ се взима от сиво-жълтият кабел на десният габарит - от бутона:

Отвиват се винтчетата на шумоизолацията.В предният край може и да не се маха

Моя съвет е вземете си резерви винтчета номер 2 от схемата : http://bmwfans.info/parts/catalog/E36/T ... ing_front/
по 40ст. са аз си взех 10,смених 7,защото явно от старост и дето ги е нагрявал двигателя,тези дето са по в средата са спекли и отвертката превърта в тях

Плафона който използвах е от БМВ но така и не разбрах за къде точно,не е за там където го сложих,но пасна идеално на перфорацията,и свети доста добре,даже повече от колкото очаквах....ще видите по надолу

Ето го крайният резултат,на снимките не се вижда кой знае какво,все пак се правени с телефона,но найстина прилично светна

Ето какво ми трябваше на мен:
Плафон,като взимате плафон,гледайте да пише че е за 10ватова крушка,защото оригинално плафона под капака е с 10ватова,апък ако сложите на плафон който пише 5вата,10 ватова крушка може да му се стопи пластмасата,пък 5ватова ще свети по слабичко

Крушка 10w 44мм (поне за моя плафон беше 44мм) - 1лв ...даже hella ми даодха

Кабелни обувки,женски 3броя х 10ст- 30ст
Кабел 4м х 60ст - 2.40лв
Както казах аз си взех и 10 винтчета х 40ст за шумоизолацията -4лв
Изолирбанд,да омотате кабела от който взимате +

Като цяло не е играчка,а крайният резултат поне според мен си заслужава,няма да е нещо което ще се ползва често (или поне като му се нарадвам няма да се ползва често

Това е от мен,надявам се да бъда полезен на някого с този пост

- Бай Семо
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: колело в парка
- Мечтае да кара: E34 Alpina
- Детайли за колата: E46 325ti М-pack Imola rot 2
- jbankov
- ентусиаст
-
- Кара: e46 M54 '01
Re: Лампичка под капака
Браво, колега
Добре си го описал и направил снимките. На Е46-цата нямам такава лампа ,а на Е36-цата имах и сега ми е малко тъпо и май ще правя и аз нещо като теб по този въпрос

Добре си го описал и направил снимките. На Е46-цата нямам такава лампа ,а на Е36-цата имах и сега ми е малко тъпо и май ще правя и аз нещо като теб по този въпрос

34 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3