Симптоми на "заминала" умна дюза на тдс
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
42 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3
- 5ър
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ше 520i, 325tds, 323i; сега 528i
- Мечтае да кара: E46 М3CSL
Re: Симптоми на "заминала" умна дюза на тдс
На мен преди ми течеше дюзата, но колата си вървеше идеално. Пресполагам, че зависи колко тече. Моята си течеше.
Still Speedin
колеги здравейте,наскоро бях писал че имам подобни проблеми,и да споделя с вас какво се случи:проблемите малко се влошиха,оказасе че ми протече и гнп,реших да я вкарам да видим какво става и се оказа че всички проблеми идват от ГНП-то и след малко ремонт и 600 лв. сега всичко е ок с изключение на топлия старт но майсторите казаха да пробвам с нов акумулатор и за сега май ще се окажат прави
- e36Bulgaria
-
-
- Кара: ше 318tds
- Мечтае да кара: перфектно БМВ
ShibinG написа:Колата е малкия тдс м41д17,около въпросната дюза е влажно от нафта , проверил съм маркучите не е от тях ,самата дюза сълзи.
Конкретния ми въпрос на който не можах да намеря отговор в търсачката е , имам някой проблеми с колата и искам да знам евентуално дали има вероятност да се дължът именно на това сълзене на дюзата,а проблемите са :
-при форсиране и връщане на газта оборотите по-малко от секунда падат с около милиметър под нормалните за празен ход леко претриса и се нормализира,като въпросното претрисане е съпроводено и с лек пушек отзад
-имам чувството че е на настроения понякога върви ,понякога не ,карам с нафта от бензиностанции, с добавка кастрол тда
-и третия проблем е че на студено палене има нужда да подгрея 2-3 пъти за да запали от четвърт иначе върти 2-3 оборота,проблема не е в самото погдрябване ,а в това че системата губи нафта и трябва подкачащата помпа да качи ,за което са и нужни повече от едно подгрявания (свещите и помпата са сменени преди 2-3 месеца)
това ли са симптомите на въпросната дюза ?
благодаря предварително на отзовалите се
трудното палене може да е от веригите ако не си сменял ангренажа от това може да пали трудно сутрин и когато е топло също

- Zubcho
- старши ентусиаст
-
- Кара: Кенеф за великани
- Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo
pavel100 написа:колеги здравейте,наскоро бях писал че имам подобни проблеми,и да споделя с вас какво се случи:проблемите малко се влошиха,оказасе че ми протече и гнп,реших да я вкарам да видим какво става и се оказа че всички проблеми идват от ГНП-то и след малко ремонт и 600 лв. сега всичко е ок с изключение на топлия старт но майсторите казаха да пробвам с нов акумулатор и за сега май ще се окажат прави
600лв за вериги + обтегачи+ гарнитури на гнп+центровка ли? (труд и части)
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.
Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?
Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?
- e36Bulgaria
-
-
Zubcho написа:pavel100 написа:колеги здравейте,наскоро бях писал че имам подобни проблеми,и да споделя с вас какво се случи:проблемите малко се влошиха,оказасе че ми протече и гнп,реших да я вкарам да видим какво става и се оказа че всички проблеми идват от ГНП-то и след малко ремонт и 600 лв. сега всичко е ок с изключение на топлия старт но майсторите казаха да пробвам с нов акумулатор и за сега май ще се окажат прави
600лв за вериги + обтегачи+ гарнитури на гнп+центровка ли? (труд и части)
Преди 2 седмици купих комплект ангренаж за 675 лв които вкл. 2 вериги 2 банана+2 успокоитела и хидравличния оптегач ! после гарнитура с 2те дупки за дебелина 139лв. гумички на клапаните 20лв. + 2 ремъка за климатроника и тоя които е а виското за 40лв двата. прави се шлаиф на главата нови легла на клапаните и центровка на помпата че имаше закъснения. и след всичките тези мъки всичко стана и доиде момента да се запали колата но уви... колата запали но лампата за маслото не угасна и не искаше да качва масло! разпределителния вал беше сух отгоре а преди това наляхме ново масло отгоре през капачката и сложихме нов маслен филтър и проблема беше преебана маслена помпа!! та паричките са много за тези вериги и т.н.
- arr0gance
- младши ентусиаст
-
- Кара: й, и утре е ден.
- Мечтае да кара: Active Autowerke.
[/quote]
Преди 2 седмици купих комплект ангренаж за 675 лв които вкл. 2 вериги 2 банана+2 успокоитела и хидравличния оптегач ! после гарнитура с 2те дупки за дебелина 139лв. гумички на клапаните 20лв. + 2 ремъка за климатроника и тоя които е а виското за 40лв двата. прави се шлаиф на главата нови легла на клапаните и центровка на помпата че имаше закъснения. и след всичките тези мъки всичко стана и доиде момента да се запали колата но уви... колата запали но лампата за маслото не угасна и не искаше да качва масло! разпределителния вал беше сух отгоре а преди това наляхме ново масло отгоре през капачката и сложихме нов маслен филтър и проблема беше преебана маслена помпа!! та паричките са много за тези вериги и т.н.[/quote]
Е евалата,ако сте си мислели ,че липсата на масло горе е била от хлабави вериги.Големи майстори имаш, кажи къде са да знаят хората да не ходят там.
Официално от преди 2-3 дни и мойта дюза започна да тече като градинарска лейка.Осеща се по миризмата на недоизгоряла нафта,след като вдигнах капака видях,че се стича по мотора и на долу някъде доизгаря,което създава един пушек.Та интересна работа,поне има тема за ремонта им,който мисля да направя след някой друг ден.
Преди 2 седмици купих комплект ангренаж за 675 лв които вкл. 2 вериги 2 банана+2 успокоитела и хидравличния оптегач ! после гарнитура с 2те дупки за дебелина 139лв. гумички на клапаните 20лв. + 2 ремъка за климатроника и тоя които е а виското за 40лв двата. прави се шлаиф на главата нови легла на клапаните и центровка на помпата че имаше закъснения. и след всичките тези мъки всичко стана и доиде момента да се запали колата но уви... колата запали но лампата за маслото не угасна и не искаше да качва масло! разпределителния вал беше сух отгоре а преди това наляхме ново масло отгоре през капачката и сложихме нов маслен филтър и проблема беше преебана маслена помпа!! та паричките са много за тези вериги и т.н.[/quote]
Е евалата,ако сте си мислели ,че липсата на масло горе е била от хлабави вериги.Големи майстори имаш, кажи къде са да знаят хората да не ходят там.
Официално от преди 2-3 дни и мойта дюза започна да тече като градинарска лейка.Осеща се по миризмата на недоизгоряла нафта,след като вдигнах капака видях,че се стича по мотора и на долу някъде доизгаря,което създава един пушек.Та интересна работа,поне има тема за ремонта им,който мисля да направя след някой друг ден.
Някой остаряхме, някой си станахте направо дърти.
- e36Bulgaria
-
-
ако ти трябва дюза имам 90 лв умната и сичко за 318тдс
колеги проблема с топлия старт остана и след нов акумулатор,сега като събера лев ще сменя верига и всички там обтегачи,а иначе сега ми взеха 280 за труд по сваляне и ремонт на помпата,200 за помпа от ауди б4 втора употреба за да ползват плочката,20 за гумички и уплътнения,40 горивен филтър и 20 за въздушен.
- Nasko_325TD
- старши ентусиаст
-
- Кара: E38 740i idividual
- Мечтае да кара: безаварийно
- Детайли за колата: Нормнална!
Бре и аудито ли е със същата помпа?
ВП44
Колега,залей си помпата(елемента на ГНП) със малко вода-2л шише.После пробвай да запалиш.Понякога се износва елемента на ГНП и не иска да качва налягане.

Колега,залей си помпата(елемента на ГНП) със малко вода-2л шише.После пробвай да запалиш.Понякога се износва елемента на ГНП и не иска да качва налягане.
колеги най накрая си оправих колата,след голямо ходене по мъките се оказа че много трябва да се внимава при кого си карате автомобила за ремонт,ако някой има подобни проблеми и е около търново да пита ще му кажа къде да отиде да го оправят в живота,благодарности на Любо от павликени
- Nasko_325TD
- старши ентусиаст
-
- Кара: E38 740i idividual
- Мечтае да кара: безаварийно
- Детайли за колата: Нормнална!
И какво се оказа в крайна сметка?
като ходих да я правят предния път не са направили никаква центровка на помпата,и от там всички проблеми с колата,кадели не ходих преди да я закарам при тия момчета,човеко какво ли не ми чуха ушите,от хлабава верига до няма компресия и двигателя не става за нищо,а то се оказа че един некадърник си е оставил ръцете
42 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3