Толкова ли е скъпа поддръжката?!?!?!?!

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Мнение от zvetiko » 28 Авг 2008, 18:30

Hitria написа:Разхода знам колко е.Четох доста.Въпросът ми е насочен към сервизното обслужване.Имайте впредвид че нямам представа за цените при другите автомобили, но благодаря за ценоразписа.
20% от цените на кои други? Другите коли от този клас като мазда 323;голф3;пунто? Ако е само 20% ми се струва приемливо:)

За е36 не знам.За Е34 -много здрави коли,много неотговорни елементи се намират втора ръка за смешни пари.Ако я вземеш читава отговорните неща по ходовата част и управлението може да ти изкарат с години без да ги пипаш.За мен най-добрият вариант е да се вземе автоматик-на BMW кутиите са невероятно здрави(предишното М20В25 го продадох на 900К без да бях пипал нищо по двигател и скорости) и си сигурен ,че някой преди теб не е изцеждал двигателя и скоростната кутия и не е правил простотии с колата.
Разходи за масло-повече от 70лв. не съм давал и виждате колко км. издържа двигателя,важно е маслото да се сменя когато трябва,това ,че даваш 30лв. за литър не е критерий за нищо-може да ти набутват някой боклук на висока цена.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Superexstatic » 28 Авг 2008, 19:11

нямаш проблемация с е 36 за първа колица, за шес месеца имам 1 издраскване и около 10 хиляди км + две закъсвания по невнимание :mhihi:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530d sport

Мнение от Spectral » 28 Авг 2008, 21:08

Преди да си взема първата кола съм карал вектра, мазда 323ф, голф2, и др курници :mhihi: . Обаче щом се качих на един приятел в 318-ката 96г с клима и в доста добро състояние си казах няма друга кола за мен освен бмв!!! Сега като взех 320-ката съм много доволен и ако реша някой ден да я сменям ще е пак с бмв!!!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е39
Мечтае да кара: м6

Мнение от go6o82 » 29 Авг 2008, 16:11

мада,и аз исках когато ходихме за кола да си взема 5 та серия,мно си харесах 1 много добра цена беше,но брат ми ме разубеди,вика 3 ка ,и чесно казано не съжалявам,но следващата ми кола ще е 5 ца,решил съм .просо тройката е тясничка малкко ,а когато пробвах онази 5 ца беше супер вътре-широко,комфортно,вобще хубава рабоата си е.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bmw 318 is » 29 Авг 2008, 19:44

много добар избор само късмет ти желая :mhihi: дано попадне6 на не6ту добро

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от 6efovete » 01 Сеп 2008, 11:50

колега явно си се насочил към Е36.. според мен този модел е ОК с цените на частите. онези които ти говорят това че е скъпо и тн. :) повечето нямат и идея какво е БМВ. тук колегите са ти понаписали доста така че ти си направи сметка. според мен ако купиш Е36 ще си няколко калси над всичко останало за тези пари на пазара

Obergruppenführer
Аватар
Кара: Е 36

Мнение от MOGY » 01 Сеп 2008, 15:12

Тия приказки за скъпата подръжка и че много горят тва по принцип го приказваха тия Голфаджиите и Опелджиите някога като ги беше яд че нямат пари за БМВ!Сега полувината си накупиха БМВ-та!Има много по скъпи коли за подръжка!Старото ми БМВ го одариха отпред за 100лв. си купих калник и броня чисто нови,12лв. мигач, 11 лв. бъбрек,маската чисто нова 50лв. да не изброявам...Да не говорим че втора употрба има всичко на доста прилични цени
ИзображениеИзображениеИзображение
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
100% етнически НЕ толерантен!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530d touring

Мнение от cucko » 01 Сеп 2008, 16:25

Затова на принципа караш повече коли за да си избереш една която ти дава най-голямо удоволствие!
Напоследък има нещо вярно:
Скоро чух как един с Опел Тигра разправя на Голф 3 и обратно добре си шушукат за против БМВ-просто ми идва мисълта да им обясня защо не покарат едно две кръгчета БМВ за да се убедят и да се чуят какво да си приказват?Аз не съм против никоя марка но понякога и мен ме дразни така както го правят!
Всеки си има вкус,но не и когато не си го изпитал! ;)
Аз например:
Предишната ми кола Опел Вектра 1,6и 90 год. съм я карал 5 год. и смея да твърдя че при него бе издръжлив но не ти дава удоволствие както сега при БМВ-то си!Единствената разлика което не ми харесваше в опела е скорости,съединител,окачване(стабилност на пътя) управлението(нямах хидравлика) освен това е и с предно и 3 пъти сменях делко(3-те пъти останах на пътя и въобще няма палене)-това за мен беше кола да ми свърши някаква работа с товаро разтоварни работи!И ми гореше също средно 10 на 100...така че никой не ви кара на сила!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Sashooo » 01 Сеп 2008, 18:08

моята първа и единствена кола е БМВ харесва ми,но знаеш ли как се навих да я взема-качих се повозих се с нея и реших-това е моята кола.Карам и една Астра 1,7 Цдти и Пежо 206 СВ от време на време но БМВ-то си е БМВ.Успех с намирането на МПС

Предишна

Назад към E36