катализатор...
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
35 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3
- Archangel
- старши ентусиаст
-
- Кара: N42B20 с ръкавици
- Мечтае да кара: Spitfire
ауспуси Лазаров написа:Archangel написа:Аз събрах парички и ще ги налея в чисто нови катализатори, пък макар да съм вече на Е46. Според мен е една добра инвестиция, зависи обаче от много фактори. Например колко км изминава колата годишно и колко години се мисли да се кара.
Аз например за 6 месеца направих има-няма 15000 км с колата, а планувам да я карам още поне 5 години, така че с едни нови катализатори ще я накарам да се чувства добре.
Имам си тези проблеми(стига да не си внушавам) - при палене леко дрънчи, при увеличаване на оборотите и т.н. Също така ми горят ламбда-сондите, за което ми казаха, че е възможно причината да е запушен катализатор/и.
Колега ако не ви представлява трудност направете един съвсем елементарен тест. При загасен двигател и автомобил на място хванете изхода на ауспуха и го разклатете енергично - чува ли се в последното гърне тракане и дрънкане все едно има шепа съчми?
Ако е така, проблема вече може да не ви е само в катализатора.
Може ли малко повече информация, какво може да е? Защото ми се стори че чух нещо такова при разклащане на крайното гърне, само дето бях на една бензиностанция на магистрала и не мога да кажа със сигурност

Rainbow shaker,
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..
- ауспуси Лазаров
- кандидат ентусиаст
-
Колега най-вероятно катализатора е започнал да се раздробява. Колкото повече карате автомобила в това положение толкова по-лошо. Каквото и да сте решили да предприемете съветвам ви да бъде колкото се може по-бързо, не се знае парчетата къде ще влязат и може да се наложи да сменявате и здрави гърнета. А най-лошият вариянт е ако започне да се отчупват едри парчета, които по-време на движение се прехвърлят от камера в камера в задното гърне, едно че ще почне да дрънкат още по-силно а и автомобила ту ще се отпушва, ту ще се запушва в зависимост от положението в което застанат парчетата и ще се чудите откъде е . Може да ви скъсат нервите.
- Archangel
- старши ентусиаст
-
- Кара: N42B20 с ръкавици
- Мечтае да кара: Spitfire
ауспуси Лазаров написа:Колега най-вероятно катализатора е започнал да се раздробява. Колкото повече карате автомобила в това положение толкова по-лошо. Каквото и да сте решили да предприемете съветвам ви да бъде колкото се може по-бързо, не се знае парчетата къде ще влязат и може да се наложи да сменявате и здрави гърнета. А най-лошият вариянт е ако започне да се отчупват едри парчета, които по-време на движение се прехвърлят от камера в камера в задното гърне, едно че ще почне да дрънкат още по-силно а и автомобила ту ще се отпушва, ту ще се запушва в зависимост от положението в което застанат парчетата и ще се чудите откъде е . Може да ви скъсат нервите.
Благодаря много за полезната информация. Колата така или иначе влиза утре в ДаруКар за новите катализатори, така че ще им кажа да прегледат и крайното гърне.
Rainbow shaker,
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..
бе да питам един мн елементарен въпрос
как трябва да мирише отзад при запушен катализатор, и при добре работещ ??
от ладата ми е ясно ко мирише... а от бмв-то е определено една друга,коренно различна,но по приятна според мен миризма
ама съм от Русе, тей че съм пристрастен към обгазяванията ... и затова питам.
(последното е шега
)
и още един практичен въпрос - все пак на какви цени се "изкупуват" или се подаряват катализаторите, ако реша да го сменя ?
ако сложа заместител , резонатор , или не знам какво ще реша , на каква цена го правят сервизите.
щото до сега от цялата тема (която си е доста полезна) не видях конкеретни числа, или горе долу.
мерси.

как трябва да мирише отзад при запушен катализатор, и при добре работещ ??
от ладата ми е ясно ко мирише... а от бмв-то е определено една друга,коренно различна,но по приятна според мен миризма

(последното е шега

и още един практичен въпрос - все пак на какви цени се "изкупуват" или се подаряват катализаторите, ако реша да го сменя ?
ако сложа заместител , резонатор , или не знам какво ще реша , на каква цена го правят сервизите.
щото до сега от цялата тема (която си е доста полезна) не видях конкеретни числа, или горе долу.
мерси.

- insane_v
- младши ентусиаст
-
- Кара: VW T-Roc Sport 2.0 TFSI
- Мечтае да кара: Всичко що започва с М
miro20 написа:и още един практичен въпрос - все пак на какви цени се "изкупуват" или се подаряват катализаторите, ако реша да го сменя ?
мерси.
До преди месец-два ги изкупуваха по около 150 лв (ако всички "пити" са цели), но сега цената на платината паднала и германците май не искали да ги купуват. Затова цената сега е наполовина (50-60 лв/кг). Във Варна на някои места дори изобщо не ги изкупуват. Преди 2 седмици за моя ми дадаха 70 лв (при положение че всички "пити" бяха цели).
За резонатора дадах 42 лв (Италиянски е, взех го от Еuro07 във Варна) и после дадах 20 лв за монтаж.
Както казах по-горе, звука на колата стана по-дрезгав, което не ми харесва много, но няма как

35 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3