Претапициране на таван Е36
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
Re: Претапициране на таван Е36
Колеги,искам да попитам тази ламаринка която стои на тавана и щраква на плафона махате ли я? Защото аз я махнах и след тапицирането я сложих пак но не стана много добре леко се вижда как не е прилепнала към тавана,някакви съвети ?
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
hris написа:Колеги,искам да попитам тази ламаринка която стои на тавана и щраква на плафона махате ли я? Защото аз я махнах и след тапицирането я сложих пак но не стана много добре леко се вижда как не е прилепнала към тавана,някакви съвети ?
Не я махай, щото махнеш ли я няма слагане после

Може ли ми кажете тия части от къде по тавана са,защото съвсем забравих,тези металните пластини някъде по плафона ли са ?
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
bum_bum написа:Поразмеква го, щото явно е някакъв стъклопласт правен със смола. Ама го оставих 2-3 дни на слънце и няма грижи. Тва дето го продават тук всъщност не е алкантара,а само така му викат и доколкото знам много силно избледнява от слънцето. Истинската е много здрава и устойчива ама е около 180лв квадрата някъдеАз барнах някакви стари количества от Германия за 80лв.
Alcantara-ta цената й е за квадратен метър и наистина е около 180 лв, а всички други еко-кожи и платове ...цената там е за линеен метър, който е на 1,40м. ширина. Предполагам, че тавана на компакта се е получил добре

- jorko7120
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: кво му падне...
- Мечтае да кара: М6 G-power
MiSho_Spiralata написа:Магазина в Павчарево,който беше в момента е преместен в Дървеница,миналия месец си купих черен плат специално за таван има няколко цвята.Като завиете от Г.М Димитров по Климент Охридски карате нагоре докато стигнете от ляво има един търговски център "Рекорд" От задната страна има един вход на нещо като базар вътре е въпросният магазин.Доста се поозорих докато разбера къде са се преместили
Така и аз да добавя нещо

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
- Тонката
- младши ентусиаст
-
- Кара: Volvo S60 ‘18, D4, e91 320dA
Колеги,
Бих искал да ви помоля да дадете стъпки при махане/слагане на таван.
Също така някой знае ли, какво трябва да направя, за да светят плафончетата на сенниците - питам, защото сменям тавана и моят нямаше такова осветление.
Благодаря предварително!

Бих искал да ви помоля да дадете стъпки при махане/слагане на таван.
Също така някой знае ли, какво трябва да направя, за да светят плафончетата на сенниците - питам, защото сменям тавана и моят нямаше такова осветление.
Благодаря предварително!

е36 318is M pack 96` -> e39 530d M pack sedan 01` -> e38 740i M60 96` -> e46 318d 03`-> e46 320d 04`-> e39 530dA M pack touring 02`
И сенниците и стойките, на които щракват са различни на светещите сенници.
Имат по едно метално пинче.
Не съм мерил кое е + и кое затваря веригата, ама мисля че се прекъсва минуса. Няма да рискуват да набият на ламарините + кабел.
Таваните се свалят различно, но е на усет, не е драма. Компакт и купе имат различни детайли при свалянето например.
Най-общо сваляш всичко с болтче, което държи, откачаш гумените уплътнения около тавана, сваляш колонките, коланите и плафоните и гледаш какво още го държи!
Най-важното, не използваш сила
Имат по едно метално пинче.
Не съм мерил кое е + и кое затваря веригата, ама мисля че се прекъсва минуса. Няма да рискуват да набият на ламарините + кабел.
Таваните се свалят различно, но е на усет, не е драма. Компакт и купе имат различни детайли при свалянето например.
Най-общо сваляш всичко с болтче, което държи, откачаш гумените уплътнения около тавана, сваляш колонките, коланите и плафоните и гледаш какво още го държи!
Най-важното, не използваш сила

- Maverick81
- Потребител
-
- Кара: BMW Е46
- Мечтае да кара: BMW E34
Здравейте. Изчетох цялата тема дотук и захванах моят таван. Вече го свалих и почистих стария дунапрен и лепило, престоя един ден и днес реших да го грундирам. Купиx сив плат, прилича по-скоро на ватиран(не дунапренов),полихронопреново лепило и опитах да нанеса тънък слой за основа, но стяга и съхне много бързо. Смесих с малко бензин и така го нанесох. Като нанасям слой за самото залепване лепилото пак ще стяга много бързо и става като дъвка (дават да се изчака 10-15 минути преди лепене, след като се нанесе, а стяга още на четката). Това нормално ли е, поради вида лепило, който ще ползвам, трябва ли да го смеся с нещо или просто да се ориентирам към C200, Moment (Henckel) или някакво друго? Благодаря предварително! 

- stf85
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Чераната Перла
- Мечтае да кара: BMW Z4 M ROADSTER
- Детайли за колата: ЧИП + 6 ЦИЛИНДЪРА МНОГО ЯК СПОЙЛЕР И ЛУД ЗАД ВОЛАНА :P
Maverick81 написа:Здравейте. Изчетох цялата тема дотук и захванах моят таван. Вече го свалих и почистих стария дунапрен и лепило, престоя един ден и днес реших да го грундирам. Купиx сив плат, прилича по-скоро на ватиран(не дунапренов),полихронопреново лепило и опитах да нанеса тънък слой за основа, но стяга и съхне много бързо. Смесих с малко бензин и така го нанесох. Като нанасям слой за самото залепване лепилото пак ще стяга много бързо и става като дъвка (дават да се изчака 10-15 минути преди лепене, след като се нанесе, а стяга още на четката). Това нормално ли е, поради вида лепило, който ще ползвам, трябва ли да го смеся с нещо или просто да се ориентирам към C200, Moment (Henckel) или някакво друго? Благодаря предварително!
Според мен не рискувай да прецакаш плата,а вземи един Moment или Хелми.Поне ще си сигурен,че си в правилната посока.
- Maverick81
- Потребител
-
- Кара: BMW Е46
- Мечтае да кара: BMW E34
Благодаря за отговора
Вече залепих плата и монтирах тавана. Доволен съм, няма увиснало никъде, а колко ще изкара...Божа работа
Проблема с лепилото реших, като го върнах в магазина, с касовата бележка и си купих същото, но от другаде. Срокът му не беше изтекъл, но си стоеше като желе, още като отворих кутията. Явно кофти партида...сега всичко е ок 

Аз не мога да си намеря плат,че и аз да го оправя тоя таван.... звънях на 3-4 такива дето тапицират и съм им писал на 5-6поне и никой нищо братче.. ако някой знае да каже от каде да си поръчам