ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ ЗА НЕЗНАЕЩИ И НАЧИНАЕЩИ

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

костинбродчанин
Аватар
Кара: е60 530д
Мечтае да кара: М3 Компакт
Детайли за колата: Няма много...

Re: ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ ЗА НЕЗНАЕЩИ И НАЧИНАЕЩИ

Мнение от vladi_a_i » 04 Сеп 2011, 8:28

~Мишо~ написа:Има ли някой да кара с 5W лампи на подсветката на таблото,гледам пише "only 3W" но нещо не мога да намеря такива :( . Принципно карам с доста намалено табло,но дали няма да нагорят светловодите :roll: ... някой ако има наблюдения да сподели.

Moга да ти купа и да ти прата :yes:
БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ги като каляски !

Мнение от Yandel » 04 Сеп 2011, 9:44

Ролката на климатика става ли от 320 купе на 318 купе :help:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Делян » 04 Сеп 2011, 10:54

~Мишо~ написа:Има ли някой да кара с 5W лампи на подсветката на таблото,гледам пише "only 3W" но нещо не мога да намеря такива :( . Принципно карам с доста намалено табло,но дали няма да нагорят светловодите :roll: ... някой ако има наблюдения да сподели.

Аз карах известно време, много яко свети, но после четох мнение че се разтапял светловода и на следващото махане на таблото ги смених отново с 3W. Ако караш с намалено осветление няма да имаш проблеми :yes:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: видимо доволен
Мечтае да кара: само за удоволствие...
Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко

Мнение от ~Мишо~ » 04 Сеп 2011, 15:03

vladi_a_i написа:

Moга да ти купа и да ти прата :yes:

Много благодаря колега,ще потърся още,че иначе ще излезнат златни :yes: .
Dpy написа:Аз карах известно време, много яко свети, но после четох мнение че се разтапял светловода и на следващото махане на таблото ги смених отново с 3W. Ако караш с намалено осветление няма да имаш проблеми :yes:

Ако не намеря ще карам така,дано няма проблеми :roll: .

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от v_p_m » 04 Сеп 2011, 21:34

Колеги помогнете немога да сваля картера на М40 е36,начи след като свалих малките болчета (които са 14 мисля)след това 3 дълги които се държат за скоростите отвих и болта които държи тръбичката за щеката обаче неще .Едвам се отлепя отпред а одзад почти не .
Ако се сещате за некои скрити или наи добре ако ви се намира некоя снимчица на свален картер мн ще ми помогне

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Делян » 04 Сеп 2011, 21:50

Yandel написа:Ролката на климатика става ли от 320 купе на 318 купе :help:

Не :idea:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е36 купе

Мнение от Yanko Petrov » 04 Сеп 2011, 21:53

v_p_m написа:Колеги помогнете немога да сваля картера на М40 е36,начи след като свалих малките болчета (които са 14 мисля)след това 3 дълги които се държат за скоростите отвих и болта които държи тръбичката за щеката обаче неще .Едвам се отлепя отпред а одзад почти не .
Ако се сещате за некои скрити или наи добре ако ви се намира некоя снимчица на свален картер мн ще ми помогне

http://realoem.com/bmw/showparts.do?mod ... g=11&fg=10

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от v_p_m » 04 Сеп 2011, 21:53

Yanko Petrov написа:
v_p_m написа:Колеги помогнете немога да сваля картера на М40 е36,начи след като свалих малките болчета (които са 14 мисля)след това 3 дълги които се държат за скоростите отвих и болта които държи тръбичката за щеката обаче неще .Едвам се отлепя отпред а одзад почти не .

http://realoem.com/bmw/showparts.do?mod ... g=11&fg=10

тази я знам обаче не помага много

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от lubchitu » 06 Сеп 2011, 13:23

Колко важен е този кабел .... Номер 9 от снимката... Или с две думи "заземителен кабел"? Че моят се е оголил и има прекъснати жички....

http://www.realoem.com/bmw/diagrams/f/e/1.png
Изображение

костинбродчанин
Аватар

Мнение от vladi_a_i » 06 Сеп 2011, 13:59

lubchitu написа:Колко важен е този кабел .... Номер 9 от снимката... Или с две думи "заземителен кабел"? Че моят се е оголил и има прекъснати жички....

http://www.realoem.com/bmw/diagrams/f/e/1.png

Ако е тоя на капака не е проблем само да е там..

костинбродчанин
Аватар

Мнение от vladi_a_i » 06 Сеп 2011, 14:03

NeRoX написа:[color=green.]E36 излиза ли от завода с М-кови елементи, ако не е М3 съответно? Често срещам по обяви - "заводски М-пакет". Леко съм объркан.[/color]

Има с М пакет доста коли който не са М,както и компакта е36 си излиза с М пакет/има едно единствено М Компакт сток пройзведено/.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: '07 E91 320d
Мечтае да кара: Ferrari
Детайли за колата: M47D20 6MT

Мнение от NeRoX » 07 Сеп 2011, 1:23

vladi_a_i написа:
NeRoX написа:[color=green.]E36 излиза ли от завода с М-кови елементи, ако не е М3 съответно? Често срещам по обяви - "заводски М-пакет". Леко съм объркан.[/color]

Има с М пакет доста коли който не са М,както и компакта е36 си излиза с М пакет/има едно единствено М Компакт сток пройзведено/.

Не ме разбра. Ясно ми, че половината "М"-ки са от руския пазар. Имам предвид нормално Е36 (демек всички мотори и разновидности без М3) излиза ли от завода с оригинални М-елементи? Боди кит, волани, лайсни и т.н. или всичко се добавя допълнително?

ентусиаст
Аватар
Кара: яки шестаци...

Мнение от EnimEn » 07 Сеп 2011, 9:05

колега ти е отговорил - явно те е разбрал
има, да, води се м пакет и включва предна и задна брооня, лайсни, кормило, таван... абе всичко, без огледала
Изображение
Read the fuckin` MANUAL!!!
Never took this road before... destination unknown!

"Good drivers,Just drive!"

младши ентусиаст
Аватар
Кара: '07 E91 320d
Мечтае да кара: Ferrari
Детайли за колата: M47D20 6MT

Мнение от NeRoX » 07 Сеп 2011, 15:36

EnimEn написа:колега ти е отговорил - явно те е разбрал
има, да, води се м пакет и включва предна и задна брооня, лайсни, кормило, таван... абе всичко, без огледала

Ясно! Благодаря за отговора! :) А има ли голяма разлика м/у заводски свален кит от М3-ка или така с М-пакет и афтърмаркет? Примерно и като цени и като цяло мога ли да разбера на оглед дали М-пакета е заводски или е афтърмаркет?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Делян » 07 Сеп 2011, 20:34

Няма разлика в м-елементите от фабрична м-ка или обикновено е36 с м-пакет. Особеностите са в предната броня(само решетките са различни), праговете (едните са със сцепения лъч, другите са прави), задната броня(има два вида добавки, едната е за един накрайник на ауспух, другата за два). Иначе за познаването при оглед, гледаш дали има щампа на БМВ, че има хубави пластмасови реплики, които трудно се различават. Иначе, ако м-пакета е автърмаркет стъклопластов е очевидно и не може да се сбърка :D(не си купувай такъв, от личен опит ти казвам). Цени можеш да разгледаш в подфоруми "Продава...." и "Сервизи, автоцентрове....." Като съвет, мога да ти дам, да си вземеш оригинален м-пакет, първо са по-здрави, второ можеш да си избереш да е от кола в твоят цвят, за да си спестиш боядисването, което сам знаеш, не е евтино ;)
П.С. само огледала недей взема от англичанка, че назад нищо няма да виждаш :mhihi:

ПредишнаСледваща

Назад към E36