Колко стъпва поддръжката?

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар

Мнение от BMW-POWER » 19 Мар 2008, 17:19

:bcry: депресира ме с това мнение :confused:
абе де да знам голям съм манияк на тез БМВ :bowdown: и много искам бимер обаче заплатата ми както няма и 400лв, а то не въри да ги дам сичките по колата се пак тряя ида са излиза и дрешки, а и не само да стои пред блока :roll: обаче ако е голф примерно колко пък да е по-евтино :roll: и като гледам някви баварци нов внос и не само не са кой знае кво .. сцепват с цени от 6-7000лв, а мен ми фана окото 1 бимерче с ел съкла абс климатик даже имаше за 3500 щеше да я даде ама беше късно вече :bcry:
Единственото по-хубаво нещо от шведската тройка е БАВАРСКАТА тройка

старши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 318is M44
Мечтае да кара: камаро.

Мнение от Nukem » 19 Мар 2008, 17:21

Във форумите се пише задължително на кирилица! В противен случай мненията ви ще бъдат изтрити без предупреждение! рев депресира ме с това мнение Confused
абе де да знам голям съм манияк на тез БМВ поклон и много искам бимер обаче заплатата ми както няма и 400лв, а то не въри да ги дам сичките по колата се пак тряя ида са излиза и дрешки, а и не само да стои пред блока Rolling Eyes обаче ако е голф примерно колко пък да е по-евтино Rolling Eyes и като гледам някви баварци нов внос и не само не са кой знае кво .. сцепват с цени от 6-7000лв, а мен ми фана окото 1 бимерче с ел съкла абс климатик даже имаше за 3500 щеше да я даде ама беше късно вече рев

Колега аз зимам 1000лв чисто и определено се задъхвам и се налага бащата да помага!А колата ми излезна 10к ,такава за 3500 няма да те слуша много!Имаи го в предвид!
Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!

Потребител
Аватар

Мнение от BMW-POWER » 19 Мар 2008, 17:25

да обаче слагаш много глезотии предполагам.. както каза от тогава 0ст си дал за тез 10 месеца :mhihi: и отделно навиваш баят километри, а мен ми трябва да й дам нужното което трябва и бенз.. останалото там музика да си сложа примерно отделно :) и аз съм студент и съм по 12ч на работа.. до уни-то, до работата и да пошаря из града малко, отделно някой път извънградско, но рядко.. колко да навъртя :)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 318i

Мнение от nsbob » 19 Мар 2008, 17:26

Ako колата е поддържана идеално, можеш да си я караш безпроблемно доста време(но тези коли си държат цената и за 4000 лв няма да намериш).
Ще ти кажа някой цени просто ориентировъчно:
- накладки предни и задни- текстар- 140 лв
- всички филтри- 120
- масло- 100
- ремъци- 100(ако не сменяш ролките)
- аптечка, пожарогасител- 50
- каско средно 500/800 на година
- гражданска- 140
това са си консумативите, при покупка за друго сега не се сещам

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Nukem » 19 Мар 2008, 17:28

Ми зимаи кво се чудиш тия простите мацки от унсс-то знаиш ли как се лажат с бимата!Спираш само пред унсс-то и глей кво става! :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '94 Opel Corsa B

Мнение от стан » 19 Мар 2008, 17:28

BMW-POWER написа::bcry: депресира ме с това мнение :confused:
абе де да знам голям съм манияк на тез БМВ :bowdown: и много искам бимер обаче заплатата ми както няма и 400лв, а то не въри да ги дам сичките по колата се пак тряя ида са излиза и дрешки, а и не само да стои пред блока :roll: обаче ако е голф примерно колко пък да е по-евтино :roll: и като гледам някви баварци нов внос и не само не са кой знае кво .. сцепват с цени от 6-7000лв, а мен ми фана окото 1 бимерче с ел съкла абс климатик даже имаше за 3500 щеше да я даде ама беше късно вече :bcry:

1. Определено не си за БМВ, особено Е36 с под 400лв на месец
2. 7000лв е добра цена за нов внос читава Е36
3. за 3500лв си за голф 3, за тия пари бмв-то ще е гробница

Това е само моето мнение, но ако не вярваш ще се убедиш че е правилно като/ако си купиш БМВ.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от mitak_88 » 19 Мар 2008, 17:29

не мисля колега че има място за сравнение на голф с бмв...има и нещо друго...удоволствието се заплаща...но не мисля че удоволствието да караш бмв е тоооолкова скъпо и ако си вземеш некой мърша като голф 3 ще ти е мн по тънкания...според мен избери кеф-а макар и МАЛКО по скъп пред това да си с голф

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Nukem » 19 Мар 2008, 17:30

3. за 3500лв си за голф 3, за тия пари бмв-то ще е гробница

Не гробница а таркалящ съркофаг! :shock:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: N42B20 с ръкавици
Мечтае да кара: Spitfire

Мнение от Archangel » 19 Мар 2008, 17:32

Колегата имаше предвид неговата кола мисля.Не искам да ти казвам колко съм дал за моята за четирите месеца в които я имам и при условие,че съм я купил страшно запазена за 5500лв.
Без глезотииките-колата колкото и запазена да я купиш в един момент ще се потроши нещо остаряло(все пак 12-16 години не са малко).
Разните там голфове,хонди и опели не са база за сравнение като цени на части.

Ще ти дам примери,от личен опит-при отиване за проста смяна на спирачна течност се оказва,че целите барабани са изгнили- 350лв. за нови, 90лв. за нов спирачен цилиндър,сега набих още 90,защото и другият не издържа на напрежението,породено от новия.
В зависимост от това с какви гуми ще я вземеш може да се наложи да сложиш нови-минимум 500лв.,ама минимум.
Частите оригинални не са хич евтини и ако при "авария" нямаш в джоба си известна трицифрена сума(в повечето случаи),бих казал че БМВто няма да е за теб.
Rainbow shaker,
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..

Потребител
Аватар

Мнение от BMW-POWER » 19 Мар 2008, 17:32

много ми се иска бима :confused: :help: :mhihi: обаче се замислям дали няма да стои само пред блока и колкото и да не ми се вярва :bcry: ама друга кола някакси неможе да погледна :roll: да е голф3 ама да има малко тунинг поне да мяза на нещо :mhihi: или мазда 323ф 95-та ама, не че маздите са много евтини по поддръжка :mhihi: оф а ся де :help:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: буретата да пресъхват

Мнение от Alexi » 19 Мар 2008, 17:37

BMW-POWER написа:и много искам бимер обаче заплатата ми както няма и 400лв

недей си взема БМВ

старши ентусиаст
Аватар
Кара: N42B20 с ръкавици
Мечтае да кара: Spitfire

Мнение от Archangel » 19 Мар 2008, 17:38

Еми човек се примирява понякога с фактите колега,пък и в крайна сметка и другото са коли...е,да,няма да е БМВ,но поне ще имаш какво да караш,нали?

За 400лв. на месец наистина няма да можеш да изхранваш колата.Един среден ремонт(каквито винаги има) е доста по-скъп от този на който и да било друг автомобил от този клас и години
Rainbow shaker,
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Nukem » 19 Мар 2008, 17:38

То голф3 без тунинг май в БГ не остана,така че не се притесняваи,сега сериозно имам 2-ма приятели карат голф 3-ки и с рака на сарцето казвам няма по ефтина за поддръжка кола!
А колега ако я земеш от Германия ,най-вероятно ще ти я дадат с гуми зимни/летни! Моята германеца я даде с летни 16-ки и зимни 15-ки +ски багажник и jvc hamelion!

младши ентусиаст
Аватар

Re: Колко стъпва поддръжката?

Мнение от AHTuBuPyC » 19 Мар 2008, 17:38

BMW-POWER написа:Та въпроса ми е да споделите колко стъпва поддръжката на Е36 да речем след смяна на консумативите при покупка(а и тези консумативи също колко стъпват и какви са) +прословутия бензин :roll:

http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=84899 отговора на повечето ти въпроси :!:

Като цяло ще чуеш, че от 316 или 318 няма смисъл, защото няма да усетиш духа на истинското БМВ, 318ис ще е компромис, който ще направиш, да не си вземеш 320, което е 6 цилиндрово БМВ и прави готин звук. Разликата между 4 и 6 цилиндъра е около 2 литра, а между с ванос и без ванос 1 литър, подръжката е по-скъпа на 6 цилиндровия вариант, поради простата причина че 4<6. На някой им гори 10 градско, а на други 14, и всичко зависи как го караш. А ако си говорим за Софийско (брой +1-2литра отгоре). Газовия инжекцион за 4/6 цилиндъра е 1300-2000 лв., а метановия над 2000лв.
Съвет който може да ти дадът е, ако ще търсиш кола в състояние, е36, що броиш поне 7,8000, което донякъде води, че по-добре да си вземеш e46 за към 11,12000. От други ще чуеш, че всеки истински фен, рано или късно си взима e30, които може да намериш от 1000-4000, според зависи от състояние и двигател със сравнително по-евтина пъддръжка и много части :mhihi:

Обръкващо а? :lol: :mhihi: и да кажеш, какво си решил после :winky:
bmw

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Nukem » 19 Мар 2008, 17:40

Като цяло ще чуеш, че от 316 или 318 няма смисъл, защото няма да усетиш духа на истинското БМВ, 318ис ще е компромис, който ще направиш, да не си вземеш 320, което е 6 цилиндрово БМВ и прави готин звук. Разликата между 4 и 6 цилиндъра е около 2 литра, а между с ванос и без ванос 1 литър, подръжката е по-скъпа на 6 цилиндровия вариант, поради простата причина че 4<6. На някой им гори 10 градско, а на други 14, и всичко зависи как го караш. А ако си говорим за Софийско (брой +1-2литра отгоре). Газовия инжекцион за 4/6 цилиндъра е 1300-2000 лв., а метановия над 2000лв.
Съвет който може да ти дадът е, ако ще търсиш кола в състояние, е36, що броиш поне 7,8000, което донякъде води, че по-добре да си вземеш e46 за към 11,12000. От други ще чуеш, че всеки истински фен, рано или късно си взима e30, които може да намериш от 1000-4000, според зависи от състояние и двигател със сравнително по-евтина пъддръжка и много части muhihihihi

Обръкващо а? Laughing muhihihihi и да кажеш, какво си решил после Ща схрускам

:yes:

Meжду другото колега твоята я гледах на живо много готин салон!

ПредишнаСледваща

Назад към E36