Имам гориво,а стрелката ми падна до края и свети червено?

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39
Мечтае да кара: Е92

Мнение от bam-bam » 12 Окт 2007, 2:28

и на мен за 2 път ми се случва .. пълним я до МАКС и стрелката земе та падне за малко ама после се опраи сама .. ще спрем да зареждам до горе май да не стане некоя беля :)
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от miro20 » 12 Окт 2007, 8:29

ми аз дори не мислех до горе.. поне на 2/3-ти да е .. тъй като някой спомена че не е хубаво да се остава "до дъно" да не засмуче боклуци или нещо подобно... па то на 45л изключила колконката. т.е. добавени 30-на литра.
все пак щом се е случвало и на други, последно май проблема е в техните колконки.

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 12 Окт 2007, 9:06

miro20 написа:ами... то уж шашма няма... не са ме метнали в литрите... просто изглежда им е дълъг пищофа и изключва по ранко на 45л.

Tова лесно може да се провери.... карай ги да я пълнят до гърлото т.е. а-аха да прелее..... трябва да са около 65 литра общо (сипаното + наличните преди зареждане). Така лесно можеш да си направиш сметка кво се случва и "дългия пищов" няма да влияе.. :)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от boro » 16 Окт 2007, 18:40

На мен тва ми се случи на ЛукОйл, тъй че не е от ОМВ-то. Имах и аз 15тина литра и викам ше сложа за 60 кинта нафта и едвам ги побрах! Предполагам от изпаренията изключва по-рано, едва ли е от малък резервоар! Въпроса е как ако искам да побера 60литра ще стане това?:-)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от miro20 » 16 Окт 2007, 19:10

е все пак нали знаеш че нафтата като се пени и трябва да се изчаква....
то служителя който зарежда мн добре знае ама.. ако е бързал....

Плевен тийм
Плевен тийм
Аватар
Кара: 323ti
Мечтае да кара: 332ti
Детайли за колата: сива

Мнение от Ogi » 18 Окт 2007, 10:50

абе като чета темите доста от проблемите са сходни с на доста други колеги... егати бмв-тата нали са здрави бе... защо всички дават еднакви дефекти

П.С. и при мен има някъв подобен проблем... сипвам 1О лв. бензин - лампата свети... сипвам още 1О лв. бензин - лампата свети.... сипвам още 2О лв. бензин стрелката отиде до средата и лампата угасна :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от tsb_bg » 18 Окт 2007, 11:36

На мен на 520i ми се случи подобна случка преди време и се оказа един клапан, който не пуска газовете от резервоара на вън в атмосферата, а ги праща за доизгаряне. При Е34 се намира до въздушния филтър. Като се прецака съсздава вакуум в резервоара и дърпа поплавъка надолу. Струваше около 100-110 лв. Проверява се като се отвие капачката на резервоара - ако се оправят нещата значи е от него. При мен дори оказа влияние на бензиновата помпа, почна да не качва бензин и да не работи стабилно.

Потребител
Аватар

Мнение от normata » 13 Ное 2007, 23:33

:help: днес заредих за 80 лв и таиа стрелка не мрадна и лампата на резервата свети изкарах подплавака и о4аквах когато го размардам да мрадне но не стана пробвах и с друг подплажак пак ни6то :help: :dunno: :help:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: бос през тръни
Детайли за колата: 325TDS комбинезон, 728i

Мнение от pit55 » 14 Ное 2007, 21:39

и аз имам този проблем винаги след като напълня резервоара до горе и после тря да катеря или спускам баирче, или пък съм спрял на баир и на ферибот се получи веднъж. Докато не го изпразня и напълня отново стрелката не се оправя- после всичко е наред и вече спрях да се дразня :) - не пълнете резервоара до горе!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: G30 540iX

Мнение от snooperchi » 14 Ное 2007, 21:45

Ogi написа:П.С. и при мен има някъв подобен проблем... сипвам 1О лв. бензин - лампата свети... сипвам още 1О лв. бензин - лампата свети.... сипвам още 2О лв. бензин стрелката отиде до средата и лампата угасна :mhihi:
И при мен е така само че сипвам 10лв неугасва сипвам още 10 угасва и стрелката лепва на 15 литра и малко отгоре тъпото е че тая лампа светва не на оставащи 8 литра ,а на по-малко .. много гадно така :evil: :evil: ( нали уш като светне остават 8 литра .. ? затова написах 8 ) аз си преценявам от лампа до лампа кат светне веднага сипвам .. но то вече прекалено много пада и несветва там където трябва ,че чак ме притеснява :evil: :bcry: :bcry:

А да попитам мога ли да засичам от лампа до лампа колко гори колата ? или да не разчитам на тея лампички ?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 91 325i E36 // '06 525xi E60 // x5

Мнение от k4.BX-Ghost » 14 Ное 2007, 23:06

И аз съм така ..
преди време почна тука има тука няма т.е ту си показва ту не по казва
по едно време почна да показва само пълно и празно
сега като ресетна компа дава пълен после си го яде нормално и пада и свети до следващия ресет.

Проверихме таблото и самия уред дори и смених с такъв от кола на която си работи не е от там и нивомерите са нови и спрях да се занимавам .

Общо взето на всеки 50-60км сипвам за 20 лв 100 октана и така докато не се напълни после си засичам определени км и така свиква се .

Успех
==============================
Сделано в СССР

старши ентусиаст
Аватар
Кара: МПС-та
Мечтае да кара: самолет

Мнение от turbo » 15 Ное 2007, 11:17

На Е36 316и компакт след смяна на инжекционна помпа миналата седмица ( и съответно каране без помпата до магазина за нова ) се получи точно това, че стрелката падна съвсем на нулата ( под жълтата лампа ) и резервата светеше. След добавяне на 20 литра гориво нищо се не получи и на другия ден се изнервих, откачих му акумулатора за 4-5 минути и после всичко си дойде на мястото и показа колко бензин има. :idea:

П.П.: Колата има и газ :mhihi: :mhihi: :mhihi:
БМВ на газ не може ли? Ето тук ти прочети и отново помисли! Изображение 552 к.с. GAS POWERED
Video -> AC Schnitzer GP3.10; Video -> AC Schnitzer GP3.10 "There are days in your life..."

Предишна

Назад към E36