шумоизолация на врата
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
21 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- t0sh
- старши ентусиаст
-
- Кара: m52 e36
- Мечтае да кара: е38 ;)
- Детайли за колата: е36
balien написа:t0sh написа:моя на шоферската го махнах защото не се държеше по същата причина, разлика не усетих. според мен много ама в много пъти по-съществено за шума (особено на дълго) е какви са ти гумите, а не дали на вратата която е метална и така и така предава трептене и звук, има една вътрешна 'изолация'
Не го приемай лична ама тия разсипници от БМВ си слагат излишни части по колата ей така да е по скъпа ?
Идеята на този дунапрен е
1 шумо изолация
2 чистота /на която аз много държа/
сигурно има и други функции за които сега не мога да се сетя
ами виж сега, изредил си 2 неща ама ей така насляпо, не съм се ровил а просто си го мисля нещо-си, но поне обяснявам. а на твоя пост сега трябва да пиша 'нищо не изолира и нищо не чисти' и чао.
както казах НЕ обхваща ЦЯЛАТА врата, откъдето следва че шума който намалява е абсолютно пренебрежителен в сравнение с гуми, двигател и такива. който примерно се е опитвал да си парви PC-то ултра-безшумно знае че докато има твърда връзка а не гума, има и шум независимо от дунапрените и глупостите защото трептенето се предава. това 1.
2. чистота? ако всички щипки са ти на мястото, и по външна лайсна и по вътрешна кора, и всичко седи плътно, според теб от там дали вкарва повече (а изобщо?!?!) прах в купето, отколкото като смъкнеш джама, или като се качиш с прашните патъци?!?!?! или пазиш вратата отвътре от нещо може би?!
та - дясната не бързах и я върнах, за шоферската бързах - и просто смисъла не го виждам да седна да разглобявам сега за да я върна - като гледам никой не може и да ми го обясни.
t0sh написа:balien написа:t0sh написа:моя на шоферската го махнах защото не се държеше по същата причина, разлика не усетих. според мен много ама в много пъти по-съществено за шума (особено на дълго) е какви са ти гумите, а не дали на вратата която е метална и така и така предава трептене и звук, има една вътрешна 'изолация'
Не го приемай лична ама тия разсипници от БМВ си слагат излишни части по колата ей така да е по скъпа ?
Идеята на този дунапрен е
1 шумо изолация
2 чистота /на която аз много държа/
сигурно има и други функции за които сега не мога да се сетя
ами виж сега, изредил си 2 неща ама ей така насляпо, не съм се ровил а просто си го мисля нещо-си, но поне обяснявам. а на твоя пост сега трябва да пиша 'нищо не изолира и нищо не чисти' и чао.
както казах НЕ обхваща ЦЯЛАТА врата, откъдето следва че шума който намалява е абсолютно пренебрежителен в сравнение с гуми, двигател и такива. който примерно се е опитвал да си парви PC-то ултра-безшумно знае че докато има твърда връзка а не гума, има и шум независимо от дунапрените и глупостите защото трептенето се предава. това 1.
2. чистота? ако всички щипки са ти на мястото, и по външна лайсна и по вътрешна кора, и всичко седи плътно, според теб от там дали вкарва повече (а изобщо?!?!) прах в купето, отколкото като смъкнеш джама, или като се качиш с прашните патъци?!?!?! или пазиш вратата отвътре от нещо може би?!
та - дясната не бързах и я върнах, за шоферската бързах - и просто смисъла не го виждам да седна да разглобявам сега за да я върна - като гледам никой не може и да ми го обясни.
Стана полемика тука ... Не се засягай
Отвътре пазя нещо много ценно, а именно 2 говорителя Харман Кардон

Също така проверих как свирят със и без изолацията и разликата беше достатъчна за да искам да я сложа
- ICE
- Ледения
-
- Кара: Е60 535d
- Мечтае да кара: из Las Vegas!
Това, което е като болкит (така ли се пише), се продава в ДаруКар като отделен елемент. Поне за вратата на Е39 го има като парт номер!
Ето заповядай колега, дано да ти е от помощ!
51 41 8 224 974 - Adhesive tape
Ето заповядай колега, дано да ти е от помощ!
51 41 8 224 974 - Adhesive tape

21 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2