Завиване на волана при спиране

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: e60ka

дърпане

Мнение от krasi_bmw » 20 Мар 2007, 23:34

като си решиш проблема ,кажи кав е бил ,че стана боза ........ще взема да си сменя работата :shock:

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: дърпане

Мнение от Eratosten » 21 Мар 2007, 0:03

krasi_bmw написа:като си решиш проблема ,кажи кав е бил ,че стана боза ........ще взема да си сменя работата :shock:

Ами не знам как ще установя проблема, щото сега, след смяната на летния комплект джанти и гуми проблема с дърпането при спиране изчезна и ако кажа на мяйсторите, че ми е дърпала при спиране, а сега, след смяната на гумите - не, ще ме изгледан с недоверие :lol:
Просто ще трябва да ми проверят изцяло предницата, че оная седмица, когато имаше 1-2 дни силни ветрове и пътувах по магистралата, едва одържах колата в праволинейно движение. Шарише по пътя и ме беше срам от другите шофьори. Все едно, както когато се изпреварва тир по магистрала с голяма скорост, колата се отнася малко в страни в момента на изпреварването.
То е нормално при силни ветрове колата да не е достатъчно стабилна, но да ме затруднява да я одържам и постоянно да изравнявам посоката на движение, все едно съм на рали ... еее това не е нормално.
Тогава имах един разбит шарнир, но сега съм с нови и не знам проблема с вятъра дали го има още.
Но щом едното колело още има малко луфт, сигурно проблема ще си остане.
Ще видим .... тия дни ще я карам на лекар.

ентусиаст
Аватар
Кара: E83 LCI, Е60
Мечтае да кара: BmW F06 M

Мнение от Enslaving_Lecher » 21 Мар 2007, 3:40

Води я на лекар, преди да имате и двамата нужда от такъв :confused:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от E36 320i » 21 Мар 2007, 13:23

сложи пак зимните гуми,обаче им смени местата-лява и дясна,ако няма проблем,значи проблема идва от гумите.И все пак нека ти ги балансират на ново-и зимни и летни и мини стенд.Аз задължително при смяна на гумите минавам стенд и ми правят леки корекции.Иди и на друг "майстор"
По-добре корем от бира,от колкото гърбица от работа!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от perko » 21 Мар 2007, 22:50

Сменях шарнири и биалетки тъй като бяха се отлепили, но проблема пак остана. Може би ще трябва да пробвам с обезвъздушаване.

Потребител
Аватар
Кара: E39
Мечтае да кара: G30

Re: Завиване на волана при спиране

Мнение от kralchev_i » 31 Мар 2011, 0:06

Малко е стара темата, но от 2-3 месеца имам и аз същия проблем. Независимо дали на път с вираж и на абсолютно прав участък, при почти всяко натискане на спирачките, колата завива предимно наляво и рядко надясно, като волана прави половин оборот. :shock: Окачването отпред е в ред - поне така казаха от 2 сервиза.
Смених и тампоните на задните носачи по препоръка на майстора, защото можело да е от тях. Тампоните бяха сменени и по друга причина, която също остава неразрешена - странно тропане отзад на дясно колело.
Уви проблемите си останаха.
На стенд при натискане на спирачките, лявото започва да спира с 3% по-рано от дясното, но после се изравняват. Така и не могат да установят от какво е.
Колата е М40, с барабани отзад.
Моля помагайте.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW ///M335i

Мнение от Monoid » 31 Мар 2011, 11:23

Колега правил ли си реглаж преден мост ? И сигурен ли си че предницата ти не е разкрачена ? Аз имах такъв проблем самоче го имаше и в движение , колата дърпаше на ляво , а като спирам направо си завиваше. Направих реглаж преден мост и заспа.
Единственото нещо по-хубаво от шведската тройка е БАВАРСКАТА тройка.
Are you ///M Enough?

Авточасти AutoPower.BG

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 318i, sedan, 11.97

Мнение от 00700 » 04 Апр 2011, 22:55

Monoid написа:Колега правил ли си реглаж преден мост ? И сигурен ли си че предницата ти не е разкрачена ? Аз имах такъв проблем самоче го имаше и в движение , колата дърпаше на ляво , а като спирам направо си завиваше. Направих реглаж преден мост и заспа.

:yes: +1

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E30&E36

Re:

Мнение от Ba4oIlia » 04 Апр 2011, 23:00

Enslaving_Lecher написа:Води я на лекар, преди да имате и двамата нужда от такъв :confused:

:mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW Е46 facelift
Мечтае да кара: Е90
Детайли за колата: E46 318i N42 143h.p.

Мнение от nedbmw » 04 Апр 2011, 23:07

Абе отивай на стенд за спирачки и ,ще ти кажат дали двете предни колелета държат еднакво.Възможно е да има по голяма разлика и за това да ти дърпа.Може да ти е блокирало буталцето на спирачния апарат на противоположното на дърпането колело и от това да е.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E36 325TDS Touring Automatik
Мечтае да кара: много коне
Детайли за колата: С много гъдели :)

Мнение от pazo02 » 04 Апр 2011, 23:13

Тампоните са. И моите бяха разбити - изведнъж колата започна да тресе жестоко - при 60-70км воланът играеше жестоко. Друсне в дупка и после все едно не е било. И така ок 100км я карах, точно тогава започна и да дърпа наляво. Смених тампоните и сега няма и следа ни от тресене, ни от занасяне.

ентусиаст
Аватар

Мнение от pinko_23 » 06 Апр 2011, 20:19

колеги здравейте аз имам подобен проблем при висока скорост като натисна спирачка няма проблем но при ниска скорост като я натисна по рязко и ми дърпа волана на ляво, това става и с зимните и лвтните гуми които са чисто нови, някъде четох че може да е от крив диск.
Няма начин да няма начин

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E36 325TDS Touring Automatik
Мечтае да кара: много коне
Детайли за колата: С много гъдели :)

Мнение от pazo02 » 07 Апр 2011, 22:53

Може и от спирачен апарат да е, накладките виж как са ти. При мен дисковете бяха ок + смених накладките с нови, затова ги изключих тях от схемата. При колегата са по-скоро тампоните, ти си виж накладките и апаратите, може единия да не отпуска хубаво, съответно да не натиска достатъчно.... :dunno:

ентусиаст
Аватар

Мнение от pinko_23 » 08 Апр 2011, 9:05

Накладките ужким са добре сменяни са отдавна но съм изминал към 60 000 км, незнам каква марка са некакви англииски като ги гледам не са мраднали много има доста материал по тях, но ще отида да ми погледнат спирачните апарати.
Няма начин да няма начин

Потребител
Аватар
Кара: BMW 520i e34
Мечтае да кара: BMW e34 M5 BMW e36 M3

Мнение от tosheto_ » 16 Апр 2011, 15:48

мисля че проблема може да е от маркуча на спирачките или от отлепване на феродо :)

Предишна

Назад към E36