DISA клапа м44 ремонт

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар

Re: DISA клапа м44 ремонт

Мнение от GecataBMW-E46 » 12 Апр 2014, 9:10

~Мишо~ написа:Това ми е мисълта и на мене, за тия пари ми се струва че можеш да направиш неща, които ще се усетят повече от ДИСата... А с втората употреба най-много зорлем да си ревизираш главата...

:yes: и аз съм стигнал до същотото мнение след като видях,че масово са разбити тия клапи и няма читави втора ръка,дори и да се намери читава за момента се разтропва пак за отрицателно време

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: M44 на газ
Мечтае да кара: V10 Touring, e36 compact rally spec
Детайли за колата: е36 compact "войнишко канче'' edition

Мнение от TouringInternational » 13 Апр 2014, 3:30

Тъй като доста от ИС-ите са с проблемна клапа след известен пробег, било то м42 или м44, нека напишем пробега (реален, предполагаем), на който са дефектирали. При мен го беше дало като грешка още преди време и се чуваха леки шумове, като че ли оттам, но сега ромона е доста стабилен. Ако приема, че километрите, които е минала колата са реални, съдейки по това на колко я взех и в какво състояние, проблема се е появил около 250 хил. км.. :)
Ще споделите ли при вас как е?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от GecataBMW-E46 » 13 Апр 2014, 9:36

TouringInternational написа:Тъй като доста от ИС-ите са с проблемна клапа след известен пробег, било то м42 или м44, нека напишем пробега (реален, предполагаем), на който са дефектирали. При мен го беше дало като грешка още преди време и се чуваха леки шумове, като че ли оттам, но сега ромона е доста стабилен. Ако приема, че километрите, които е минала колата са реални, съдейки по това на колко я взех и в какво състояние, проблема се е появил около 250 хил. км.. :)
Ще споделите ли при вас как е?

При мен даде фира около 200-тате хил.км.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Deyan Velev » 13 Апр 2014, 20:10

Моята гони 300 000 и съвсем леко се чува ...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: съмтаймс сайдуейс по пистити :D
Мечтае да кара: е30 м3
Детайли за колата: e30 sedan m44b19

Мнение от Rumburak » 14 Окт 2015, 20:05

Моята се разтропа на около 270К км...купих втора ръка за 80 пари от колега от форума, който каза, че си е купил нова от дару преди време, а проблема се оказал не в дисата и ми продаде старата, която си работела...
Да, работеше добре при мен около 4-5 дни и почна и тя да тропа. :no: :evil: :comp:
Сега съм й разкачил буксата поне да не оперира тракайки, че ме е страх да не стане мармалада. :mhihi:
Иначе без дисата определено се усеща по-мудна колата, но се свиква. ;) Той чичо Гюнтер неслучайно е измислил при едни обороти въздуха да минава през по-кратък път, пък при други през по-дълъг. На запад колегите по форумите описват действието на диса клапата като mild boost. :lol: :mhihi:
Ако не беше толкова скъпа - бих си купил нова от Дару кар или bmw ag germany. :kuku: :paranoid: :conf:
Някой хора викат, че било най-хитро с металният(алуминиев е) капак от м42б18 в Е36 да се запуши дупката, която зейва като се премахне дисата, обаче не я намирам тая капачка като отделна част в риълоема. :no:
Изображение
Дилян Пенчев написа:
Se7ven написа:А Шпера вдига ли разхода?

Не вдига разхода и няма логично обяснение да го вдига освен че като имаш шпер повече се юркаш на най-десния педал :mhihi:

Предишна

Назад към E36