Шпер за Е36 4,27?
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
29 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- SvetlyoSvetlyo
- младши ентусиаст
-
Re: Шпер за Е36 4,27?
Колеги а 3.91 на м44б19 как ви се струва? 

- ozBMW
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше Е36 Cupe
- Мечтае да кара: М5 Комби
Значи сложих 3.38 обаче не знам защото до сега не съм карал с шпер ли,само с заварка
Или не заключва добре
Не ми харесва как тръгва,с заварката газта до долу и е само настрани докато не я пусна,а с тоя шпер.... 

- Vanqu1sh
- ентусиаст
-
- Кара: e92 M3 LCI / g30 530d xdrive
- Мечтае да кара: всички модели на BMW M GmbH
Може да не са му останали %.
- maxpower
- ентусиаст
-
- Кара: X3 28i / А4 3.0i quattro
- Мечтае да кара: настрани
ozBMW написа:Значи сложих 3.38 обаче не знам защото до сега не съм карал с шпер ли,само с заваркаИли не заключва добре
Не ми харесва как тръгва,с заварката газта до долу и е само настрани докато не я пусна,а с тоя шпер....
Това не е заварен диф, шпера въобще не се държи като такъв. В завоя ако очакваш да правиш powerslide-ове или трябва да я изкараш от равновесие или да ритнеш съединителя. Само с газта ще ти трябва нещо по сериозно от 20ка или трябва сцеплението да ти е доста по малко. Разбира се може и шпера да е тръгнал, но дори и здрав да е точно така се държи както описваш. Все пак това е направено да може да се кара и от обикновенни хора дето не искат да се пързалят във всеки завой. Варианта е намаляване ъгъла на рампите и добавяне на дискове.
A sleeper (car) - is a car that has high performance and an unassuming exterior.
- ozBMW
- младши ентусиаст
-
А бе заключва си добре,говорих и с други хора и ми казват че след заварката до сега дето съм карал шпера ще ми се струва като отворен диф,докато му свикна 

- BorisMitev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Внимателно
- Мечтае да кара: Нещо страшно

За твое успокоение аз карах 1 година и малко с 4.44 отворен и си е кеф ако караш бавно и обичаш да въртиш донъти или подобни извращения, но го счупих 2 пъти и мирясах.

- delas_328
- ентусиаст
-
- Кара: 24 Клапанова гад!!!
- Мечтае да кара: М3 Е36 3.2
Лично според мен 3.64 ти е супер оптималния ,такива от рода на 4.27 и 3.91 мисля че е глупаво да се говори прекалено къси са !!!
По-добре известен пияч, отколкото анонимен алкохолик!
- ozBMW
- младши ентусиаст
-
Ии още едно питане,сега имам шпер 3.38 и заварен диф 3,45 може ли от тоя 3,45 да се прехвърли предавателното число само в шпера 3.38 и да стане шпер 3,45? Или не става защото вече е заварен тоя 3,45

- Vanqu1sh
- ентусиаст
-
- Кара: e92 M3 LCI / g30 530d xdrive
- Мечтае да кара: всички модели на BMW M GmbH
ozBMW написа:Ии още едно питане,сега имам шпер 3.38 и заварен диф 3,45 може ли от тоя 3,45 да се прехвърли предавателното число само в шпера 3.38 и да стане шпер 3,45? Или не става защото вече е заварен тоя 3,45![]()
И да го направиш ефекта ще е никакъв. Разликата в числата е прекалено малка за да се усети.
- ozBMW
- младши ентусиаст
-
на 2.0-ка се усеща 

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Усеща се колкото и ще усетиш ако си налееш добавка за повишаване на октановото число примерно 

- totopz
- младши ентусиаст
-
- Кара: Ford Fiesta 1.25i
- Мечтае да кара: A6 2.5 TDI
Не е много по темата, но така и така си говорите за шперове искам да попитам на 320-ка без шпер може ли да се сложи диференциал с шпер със същото предавателно число. Идеята ми е нищо във вървежа на колата да не се променя, но зимата да върви повече по снега.
И още един въпрос - ако се купи шпер втора ръка има ли голяма вероятност да е прецакан и да не върши работа?
И още един въпрос - ако се купи шпер втора ръка има ли голяма вероятност да е прецакан и да не върши работа?
- ozBMW
- младши ентусиаст
-
bum_bum написа:Усеща се колкото и ще усетиш ако си налееш добавка за повишаване на октановото число примерно
За добавка не знам,ама преди имах Ауди А3 1.8 и патувах с него извън страната и като ми свърши българския бензин и сипах тамошен 95 разликата беше от тука до небето,после като се върнах тука и сипах пак от нашия,все едно карах на газ

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
ozBMW написа:bum_bum написа:Усеща се колкото и ще усетиш ако си налееш добавка за повишаване на октановото число примерно
За добавка не знам,ама преди имах Ауди А3 1.8 и патувах с него извън страната и като ми свърши българския бензин и сипах тамошен 95 разликата беше от тука до небето,после като се върнах тука и сипах пак от нашия,все едно карах на газА тука скоро сипвах на шел ви пауър 95 и има разлика
Не знам колко скоро да е било, 95 е "икономичния" на Шел май, "V-Power" 95 не мисля, че има. Даже от пролетта някъде изобщо няма "V-Power", а новото име е "V-Power Nitro". Това са без съмнение най-качествените (съответно и най-скъпите) горива но на стандартна кола няма какво да усетиш.
Как да е, не е там въпроса. Разлика между тези две числа на диференциала практически няма как да усетиш.
totopz написа:Не е много по темата, но ...
Прав си, по-добре ползвай търсачката.
29 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2