Странен проблем със спирачките

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е36 328/е46 330i/e46325i/е91 330xd+

Re: Странен проблем със спирачките

Мнение от m.dimitrov1992 » 18 Авг 2013, 18:15

txl написа:Задното дясно колело е най-далече от помпата, така че би трябвало да се започва с него. Въпреки че не знам защо е необходимо да се почва с най-далечното и дали наистина е важно.

Ако проблемът е настъпил внезапно, обезвъздушаването едва ли ще помогне. Ако преди е спирала нормално не е имало въздух, а сега има, въздух може да влезе от мястото на евентуален теч, или ако е свършила спирачната течност, но колегата писа, че течност има.

Не е вярно ,еднакво далече са задните колела http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=34&fg=17 една тръба идва от помпата и се дели при номер едно :yes:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от txl » 18 Авг 2013, 19:09

Не е вярно, номер едно е монтиран от лявата страна на колата и дясната тръбичка е по-дълга.

Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alexanderkirow » 19 Авг 2013, 18:32

Здравейте колеги, след първоначалния оглед на магистралата в Бургас не се установи теч, но след като днес качих колата на канал и погледнах отдолу при натиснати спирачки видях от къде сълзеше. Течността за спирачки беше понамаляла малко. Купих си нова тръбичка замених я обезвъздуших и сега се радвам на предишните си спирачки. Искам да благодаря на колегите които помогнаха със съвети и напътствия. Благодаря Ви ...
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: колело с обратна дирекция
Мечтае да кара: колело с предно предаване

Мнение от Metzeler » 26 Авг 2013, 22:06

[quote="txl"]Не е вярно, номер едно е монтиран от лявата страна на колата и дясната тръбичка е по-дълга.

Голям спор голямо нещо бре... от коя старана е АБС-а? От ляво и от каде тръгва спирачната течност?Пак от ляво и кое е най-далечното колело при тва полужение? Задно Дясноо.. както и да го гледате и тръби да гледате тва е полужението :D тръгват от помпата през АБС-а и от там по колелата и след като тои е отпред вляво няма как задно дясно колело да е на същото разстояние както е задно ляво

:winky: симпатяги бее

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от txl » 27 Авг 2013, 22:01

Голям спор, голямо нещо, и очевидно има нужда от него.
Триканалния АБС има една изходяща тръбичка към задния мост. До мястото, където се разклонява едната тръбичка, дължината е все еднаква за двете колела :) Така че, местоположението на АБС-а няма никакво значение дали е от ляво, дали е от дясно, или е на покрива. Разликата в разстоянието идва от дължината на отделните тръбички към задните колела след разпределителя.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Metzeler » 27 Авг 2013, 22:18

txl написа:Голям спор, голямо нещо, и очевидно има нужда от него.
Триканалния АБС има една изходяща тръбичка към задния мост. До мястото, където се разклонява едната тръбичка, дължината е все еднаква за двете колела :) Така че, местоположението на АБС-а няма никакво значение дали е от ляво, дали е от дясно, или е на покрива. Разликата в разстоянието идва от дължината на отделните тръбички към задните колела след разпределителя.

погледни пак дали 2те тръбички отзад са с еднаква дължина щото при мойте и 2те са с различна ;)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от txl » 28 Авг 2013, 7:33

Погледни какво съм написал на 18 Август, 18:09 :)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW е46
Детайли за колата: E46 318i 1999г

Мнение от nasko_hd » 28 Авг 2013, 19:33

Последно от Ляво или от Дясно да се започва процедурата :mhihi:

Аз лично съм си правел проби и съм почвал от предно дясно и след седмица пак съм проверявал какво е положението и всичко си беше наред.

Общо казано да се започне от най-далечното колело.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Metzeler » 28 Авг 2013, 20:48

txl написа:Погледни какво съм написал на 18 Август, 18:09 :)

:yes: :bchug: :bchug: :lol:

Предишна

Назад към E36