Въпрос Данък е36

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар

Re: Въпрос Данък е36

Мнение от PREDATOR_318is » 20 Яну 2012, 18:01

ildivvy написа:
clarcky написа:
mcren написа:
clarcky написа:То за всяка община е различно,но ето ти някакъв примерен калкулатор http://www.calculator.bg/1/avtomobil_danak.html ;)
Хубавото е че на коли над 14 години се водят вече стари и данъка им е по тънкана :)
А над 100коня ти е все тая дали имаш катализатор или не,в данъчното просто не го зачитат ;) Аз като обявявах моята кола,казах на лелката от гишето да ми пише че имам,тя ми обясняваше че нямало значение,ама аз викам може някой ден да им дойде акъла и да сложат границата на 200коня :mhihi: та накрая ми вкара в компютъра че имам :lol: Преди се правеха едни врътки,примерно превеждаш по банков път на данъчното някаква сума и после с бележката от банката отиваш като прехвърляш колата,ама вече май не минава тоя номер :)

И аз чух същото че се вкарват някви дребни пари да отчете системата че си платил обаче незнам точно как става,ако има някои които знае или го е пробвал да каже

Намираш банковата сметка на твоята община,отиваш в банката и казваш че искаш да внесеш сума в тази банкова сметка за годишен данък на мпс.И после с документа който са ти дали показваш че си платил данъка...ама вече май им вързаха системите на всякъде и тоя номер май не върви,но все пак и аз на твое место щях да го пробвам :mhihi: 500лв на куп за данъци трудно бих прежалил :lol:

С този трик най-много да направи някоя документа измама и после да го почнат.
Преди имаше врътка да се превеждат пари по някакви партиди и ставаше без данък (така купих моята от предния собственик), но вече е променен закона и без бележките за платения данък не може да я прехвърлиш.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от mcren » 20 Яну 2012, 22:34

Ще отида понеделник до общината да видя как седят нещата със сигурност задълженията ще са ми над 500 лева а няма как да ги дам за тая кола така че мисля ако дължа 600 да внеса 60 и да видя кво ще стане ако стане фал ще кажа че не съм видял десетичната запетая.Иначе много трудно става нотариуса да се съгласи да прехварли кола без тази бележка,а и клиента на който ще я продам едва ли ще иска да не я прехварляме макар че за мен това е най-добрия варянт.
prodava se bmw e36 320 i sedan

Потребител
Аватар
Кара: BMW 325tds

Мнение от niko_georgiev851 » 20 Яну 2012, 23:42

Колега ако си от софия мога да ти помогна за прехварлянето без данък

младши ентусиаст
Аватар
Кара: М44
Мечтае да кара: ///М
Детайли за колата: Не карам бързо полицай, просто бавно си летя :)

Мнение от Tomekk » 21 Яну 2012, 13:01

Nukem написа:Пичове за мойта ис-ка 96-та, тази пролет за 2.5г. платих 500лв+200лв наказателна лихва! Така че е повече от 500лв определено!

Преди няколко седмици колегата ходи да плаща за неговата кола и викам я да проверя колко имам и аз да плащам ... :shock: 886 лева за 2.5 години ... водили сме се екологично чист район и за това данаците ни били по големи ... :censored:

Тва също за ИС 97-ма :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Кара: 98 325 tds M пакет touring
Мечтае да кара: M6
Детайли за колата: Фабричен М пакет, индивидуал,телефон и много други екстри...

Мнение от vanci88 » 21 Яну 2012, 16:08

И моята не регистрирана в общината. Знам,че не е редно да не плащаме данъци,но този данък е толкова нечестен.Няма значение дали караш 5000 или 500000 на година данакът е еднакъв! Вече знам,че няма да я продавам така че като стане гробница ще я закопая на вилата или ще си направя бесетка от нея.
36436
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e39 520

Мнение от kobrata55 » 22 Яну 2012, 10:34

най лошото от цялата ситуация е че системите на кат и общините са вързани така че рано или късно ти идава една честитка канят в даначното и си плащаш като поп.и аз не съм я регистрилал вече 3г и чакам да ме викнат. :D

ентусиаст
Аватар
Кара: БМВ Е36
Мечтае да кара: Е46 М3

Мнение от baitun » 22 Яну 2012, 11:41

mcren написа:Ще отида понеделник до общината да видя как седят нещата със сигурност задълженията ще са ми над 500 лева а няма как да ги дам за тая кола така че мисля ако дължа 600 да внеса 60 и да видя кво ще стане ако стане фал ще кажа че не съм видял десетичната запетая.Иначе много трудно става нотариуса да се съгласи да прехварли кола без тази бележка,а и клиента на който ще я продам едва ли ще иска да не я прехварляме макар че за мен това е най-добрия варянт.

То хубаво, че ти не сивидял десетичната запетая, но плати поне 150 лева/колкото е приблизително данъка за една година/, че новия собственик да не се изненада, а и данък за бмв под 100 лева няма

ентусиаст
Аватар
Кара: X3 28i / А4 3.0i quattro
Мечтае да кара: настрани

Мнение от maxpower » 23 Яну 2012, 0:37

baitun написа:
То хубаво, че ти не сивидял десетичната запетая, но плати поне 150 лева/колкото е приблизително данъка за една година/, че новия собственик да не се изненада, а и данък за бмв под 100 лева няма

Не съм съгласен, колегите с 1,8тдс могат да потвътдят :mhihi:
Новия собственик като си я регистрира в общината не го интересуват старите задължения, те са си на гърба на предишния собственик.
A sleeper (car) - is a car that has high performance and an unassuming exterior.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от No0k » 23 Яну 2012, 0:46

maxpower написа:
baitun написа:

Новия собственик като си я регистрира в общината не го интересуват старите задължения, те са си на гърба на предишния собственик.

25 кинта тдс-чето бе :wave: . Даже мисля, че 20 платих :)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e36 compact '97

Мнение от Mr2faces » 23 Яну 2012, 0:49

maxpower написа:
baitun написа:

М40Б16 с катализатор 19 лв. М43Б16 с катализатор на 14г 132лв., а на 15г. 100 лв. става въпрос за Ямбол.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E61 530dA '04

Мнение от koleto_78 » 23 Яну 2012, 1:39

mcren написа:Ще отида понеделник до общината да видя как седят нещата със сигурност задълженията ще са ми над 500 лева а няма как да ги дам за тая кола така че мисля ако дължа 600 да внеса 60 и да видя кво ще стане ако стане фал ще кажа че не съм видял десетичната запетая.Иначе много трудно става нотариуса да се съгласи да прехварли кола без тази бележка,а и клиента на който ще я продам едва ли ще иска да не я прехварляме макар че за мен това е най-добрия варянт.

Не плащай нищо.Ще изгориш само с парите.Вече не става тая схема.Аз така обикалях една седмица при нотариуси и никой не иска да направим сделка.Искат си бележка от общината.

Аватар
Мечтае да кара: е30 320

Мнение от lancer4o » 23 Яну 2012, 2:43

Някой има ли идея за данъците във Варна? Понеже разбрах, че тука режат най-много... :kuku: Интересува ме за е36 - 143, 150 и 193к.с

П.С. Питам защото не знам дали да вярвам на онзи калкулатор :dunno:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E36 M40B18

Мнение от xamctepa » 23 Яну 2012, 11:55

И моята не съм я регистрирал вече три години...
Само да попитам имаше май срок от две години след който няма глоба(две години е давността на административното наказание до колкото знам) и после си плащаш само данъка за последната година.Дали е така?Защото съм се навил да я регистрирам в общината,но ако ми друснат и някоя глоба от 200 кинта ще си карам така докато може ;)
Някой ако знае със сигурност нека сподели.
Изображение
Изображение

Потребител
Аватар
Мечтае да кара: на керосин

Мнение от NoBrainNoPain » 24 Яну 2012, 3:30

Някой ако има достоверна информация как стоят нещата с КАТ и НАП , свързани ли са им системите в една обща или скоро ще го правят, да хвърли малко светлина . И един въпрос - когато си купих колата (е36 325i 94г.) , предишният и собственик я беше регистрирал в неговата община като 316 с катализатор и е плащал някакви смешни данъци по 22лв. Като направихме сделката, той и плати данъка и я отписа от общината , обаче аз още не съм я регистрирал тъй като данъка и си е валиден(до 30.03.12) а пък и ако ми кажат някаква сума над 150лв(в което съм убеден , че ще се случи) мога да им кажа да го ду^ат , та може ли да се направи някаква врътка и да плащам като него по 20 кинта или въобще да не я регистрирам и какви биха били последиците от това ?
Аз съм млад , силен , красив , здрав , богат и много талантлив ... Има ли значение какъв цвят е BMW-то ми ?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW ///M335i

Мнение от Monoid » 24 Яну 2012, 13:48

Аз имам сходен проблем , като колегата надявам се не се обижда , че задавам въпроса си в неговата тема. Въпросът ми е някои знае ли как седят нящата за данъка на автомобил , който е наследствен. Човекът на който се води по талон колата е починал и автомобила е наследен от няколко човека. Отидох в КАТ да попитам една КУКА " Уж някакъв голем се водеше :) " Той каза , че при наследство не се ходи при нотариус да се прехвърля колата а директно в КАТ с документ за наследници и не се изисква от тях бележка за платен пътен данък. Не знам колко да му вярвам затова искам да знам дали някои се е сблъсквал с такава ситуация и дали знае как седят точно нещата. Идеята ми е след като вече автомобила се прехвърли на наследниците те ще трябва ли да платят данъка , който е бил преди да дойде автомобила в тях.
Единственото нещо по-хубаво от шведската тройка е БАВАРСКАТА тройка.
Are you ///M Enough?

Авточасти AutoPower.BG

ПредишнаСледваща

Назад към E36