Гори масло ?

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: Е46 318

Re: Гори масло ?

Мнение от Terziev1980 » 07 Дек 2011, 10:20

при мен някой ЯКО дърпа от другата страна. :dummy: :dummy: Филтъра къде отзад да го търся точно , трябва да разглобявам около чистачките ли , и разбрах че има някакво маркучле за картерните газове пак , то къде е , някъде около смукателните колектори прочетох да го търся :dunno:

заставаш пред двигателя, на задния му край от капака на клапаните излиза черен маркуч дълъг около 40 см, продължава на дясно и влиза в черен кръгъл пластмасов клапан- това е !!!
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW e36 318 IS седан

Мнение от Iskren » 07 Дек 2011, 16:51

s_kolev написа:Кажи на някой да гледа при студен старт дали пуши отзад, ако да - гумички, след като загрее го накарай да кара зад теб и я сръчкай до прекъсвач, ако гори масло ще се забележи :mhihi: . Огледай отдолу и покрай капаците на веригата за течове, капака на клапаните също има навика да пуска масло върху свещите, за него вече ти казаха колегите. Задната семерина, ако не тече много, трудно ще я хванеш без да свалиш скоростната, но ако съдя от опит бих казал, че по - често теква отпред. 2 м42 съм имал и двата имаха проблем с предната семерина.

Дали гори маслото можеш да видиш и като пуснеш надолу на скорост без натиснат педал на газта и така известно време, след което яко даваш ряз., трябва някой да кара след теб да види дали ще изпуши.
За клапана, ето го в ,многоъгълника :) , точно до пръчката за нивото. Аз опънах един маркуч от главата до под въздушния филтър ама пак изчезва, като я настъпвам де.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
ISкрен
Изображение
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ше Е36
Мечтае да кара: E38 Alpina B12

Мнение от bmw318is4 » 07 Дек 2011, 18:00

Днеска къде си нямах работа да го ръчна точно тоя клапан та отчупих едно малко детаилче от пластмасата направо се изядох от яд :banghead: нищо няма да барам повече

отворих капака над свещите , самите свещи с въртене ли се изваждат или само с дърпане ?

И малко оффтопик: марката BREMI за свещи каква е , китайска ? :lol:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 07 Дек 2011, 19:15

За къде точно смяташ да ги дърпаш? :mhihi:
Бреми е немска марка, но ако смяташ да ги купиш за по 3лв може и китайски да станат :mhihi:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Coupe

Мнение от Emilow » 07 Дек 2011, 19:22

Незнам за какво ги пускат тия теми като никой не чете мненията и само си питат за едно и също нещо по 3 пъти...камо ли нещо друго... :roll:

костинбродчанин
Аватар
Кара: е60 530д
Мечтае да кара: М3 Компакт
Детайли за колата: Няма много...

Мнение от vladi_a_i » 07 Дек 2011, 19:24

Утре ако не забравя ще снимам как съм изолирал моя клапан и ще сложа снимка :yes: ,та колега да видиш какво да направиш вместо да даваш излишни пари :yes:
БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 07 Дек 2011, 20:14

bmw318is4 написа:Днеска къде си нямах работа да го ръчна точно тоя клапан та отчупих едно малко детаилче от пластмасата направо се изядох от яд :banghead: нищо няма да барам повече

отворих капака над свещите , самите свещи с въртене ли се изваждат или само с дърпане ?

И малко оффтопик: марката BREMI за свещи каква е , китайска ? :lol:

колега мисля, че ще трябва да по-прочетеш това онова преди да почнеш да барникаш по двигателя.

Първо ccv калапана (за картерните газове) ако е изправен колата трябва да се опита да гасне и да смени оборотите когато отвориш капачката на мотора. Така, че това не е симптопм за заминал клапан. Принципно ако е пукнат се пръска отгоре със спрей за почистване на карбуратор/колектор и ако промени оборотите мотора значи е за смяна. Проблема обаче може да има вътре в самия клапан. Общо взето ако вкарва масло във всмукателния би трябвало да виждаш синкав пушек при настъпване.

Второ, свещите се изваждат с инструмент, ще ти трябва камък за свещи и се вадят с въртене, после като ги слагаш трябва да се внимава да не скъсаш някоя и трето BREMI е марката на кабелите ти, не на свещите и е немски OEM производител за bmw :shock:
Самите кабели се дърпат и се вадят от свещите :winky:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: м си...

Мнение от plradev » 07 Дек 2011, 20:39

Бате,закарай по-добре колата в сервиз,щом си тръгнал да сваляш свещите с дърпане :shock: :mhihi: Или всъщност си опитал да извадиш лулите с въртене :mhihi: М42 лека, полека изчезат ,не убивай твоя бавно и мъчително .
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 07 Дек 2011, 22:02

После да не търсим и как да правим нова резба на свещите? :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: видимо доволен
Мечтае да кара: само за удоволствие...
Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко

Мнение от ~Мишо~ » 07 Дек 2011, 22:46

bum_bum написа:После да не търсим и как да правим нова резба на свещите? :mhihi:

Няма да може да ги дръпне толкова силно... :D

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 08 Дек 2011, 18:41

Имам в предвид при затягането.
Изображение

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 09 Дек 2011, 0:51

при затягането по-скоро скъса некоя и тогава се почва fun-а :lalala:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ше Е36
Мечтае да кара: E38 Alpina B12

Мнение от bmw318is4 » 09 Дек 2011, 2:13

Обясни ми един приятел който има м42 как става цялата работа за демонтирането на свещите но трябвало някакъв инструмент за свещите и ключе 21 или 16, не го запомних какво беше, и понеже знам че като пипам сам ще потроша нещо и наистина ще си убия бавно и мъчително м42-ката която наистина изглежда прекрасно сега :ok: ще го изчакам да се освободи и той ще потърси за теч на масло , ще разглобим свещите и филтъра и мембраната за картерните газове , хем да се науча как става , хем да не я карам при пишман майстори , хем да се опитаме да локализираме дали има теч на масло или го гори, като има развитие ще пиша.

относно филтъра на картерните газове , казват че е нормално когато отвориш капачката на маслото колата да започне да се "дави" да падат оборотите и все едно ще гасне , моята точно така прави , но казаха че не е нормално да прави вакуум , да дърпа капачката а моята го прави , ама то ще се види

vladi_a_i написа:Утре ако не забравя ще снимам как съм изолирал моя клапан и ще сложа снимка :yes: ,та колега да видиш какво да направиш вместо да даваш излишни пари :yes:

ще е полезно колега , мерси

to be continued... :dunno:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: го на ножки
Мечтае да кара: на 50ст бензина.

Мнение от Jang1r » 09 Дек 2011, 5:46

Карай си и не се занимавай с глупости!!!По описанието ти разбирам че караш м42ка с големия картер...е аз имам същото чудовище и 5 литра масло идват съвсем малко над половината....ако за 2500км ти е паднало на половината(около 150-200 грама)то въобще не се занимавай с глупости...иСа си е маслояд по принцип и заводски има проблем с маслните сегменти,..а ако го караш в оборот не се чуди къде отива маслото...камо ли ако тече масло отнякъде :mhihi:
BMW e36 318TDS Touring
BMW e36 318iS Sedan with m52b25-SOLD
Opel Vectra B X16XEL

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E36 320i Vanos
Мечтае да кара: M6 G-POWER

Мнение от Martoo0oo0o » 09 Дек 2011, 9:31

Обясни ми един приятел който има м42 как става цялата работа за демонтирането на свещите но трябвало някакъв инструмент за свещите и ключе 21 или 16, не го запомних какво беше, и понеже знам че като пипам сам ще потроша нещо и наистина ще си убия бавно и мъчително м42-ката която наистина изглежда прекрасно сега :ok: ще го изчакам да се освободи и той ще потърси за теч на масло , ще разглобим свещите и филтъра и мембраната за картерните газове , хем да се науча как става , хем да не я карам при пишман майстори , хем да се опитаме да локализираме дали има теч на масло или го гори, като има развитие ще пиша.

Штом свещите незнаеш как се свалят по добре даи на някои които разбира. :mhihi: :yes:

ПредишнаСледваща

Назад към E36