Пукнато амортесьорче на пистовия ремък

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 525 tds '97
Мечтае да кара: CL65 AMG
Детайли за колата: дизел

Re: Пукнато амортесьорче на пистовия ремък

Мнение от cls6666 » 08 Дек 2011, 0:36

От опит казвам че няма да издържи дълго,другия път използвай дълга здрава отвертка,на мен ми се счупи в града ,а ако пътувах?не се опитвай да го заваряш има масло в него и не върши нищо ако не е в добро състояние
Изображение

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 08 Дек 2011, 3:06

а това амортисьорче закво се сменя?

ентусиаст
Аватар

Мнение от cls6666 » 08 Дек 2011, 7:44

при мен падаше ремъка при гасене,откакто го смених нямам проблеми
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 330i седан .03
Мечтае да кара: Това което има
Детайли за колата: Черна.

Мнение от Dream_BMW » 19 Дек 2011, 0:23

А някой може ли да опише как става врътката със смяната,защото аз го мачакам с Менгемето и го хващам с тел когато е в смачкано положение,иначе не мога да преодолея съпротивлението на ремъка.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vladobate » 19 Дек 2011, 0:29

Dream_BMW написа:А някой може ли да опише как става врътката със смяната,защото аз го мачакам с Менгемето и го хващам с тел когато е в смачкано положение,иначе не мога да преодолея съпротивлението на ремъка.

Първо слагаш амортисьорчето след това ремъка като правиш с някакъв подходящ лост рамо на кантара и пъхаш ремъка последно .

старши ентусиаст
Аватар
Кара: м си...

Мнение от plradev » 19 Дек 2011, 1:18

Аз слагам вложката на тресчотка и натискам директно през ролката,че със щанга ми е отплесвало ако съм сам и напиням с една ръка :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Dream_BMW » 19 Дек 2011, 13:12

Аз последния път когато натисках с щанга по кантара и му изкъртих едното рамо.Той е нещо като дуралуминий и не се оказа много здрав.А ако натягам болта на ролката има опасност да превърти в резбата нарязана на кантара,а тя е доста слаба.Този ремък си е доста усилие да го опънеш достатъчно,че да вкараш (амортесьорчето)демперчето без да си го смачкал.

ентусиаст
Аватар
Кара: E36 318iS; Е46 320Cd; E92 335i
Мечтае да кара: На хубави и гладки пътища...

Мнение от vanka7a » 19 Дек 2011, 18:56

Последния път ми се скъсаха всички ремъци точно пред нас :mhihi: Едни приятелчета видяха за какво става въпрос, дойдоха за помощ - един напъваше обтегача с лост, аз вкарах ремъка и така... Всички ремъци ги сменихме за 20мин. След това дойде ред на бирите :bchug: Таа, колега, повече не ползвай чукове. Както каза Le Transporteur - опитай да подмениш старият кожух с новият ;)

ентусиаст
Аватар

Мнение от cls6666 » 19 Дек 2011, 22:02

Аз използвах ключ или лула ,има рамо и става лесно като се натиска плавно,преди това прекарвам ремъка и оставям празно само на ''динамото'' ,натискам и слагам и готово,поедно време ми падаше ремъка и ми беше физзарядка
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vladobate » 20 Дек 2011, 0:59

Dream_BMW написа:Аз последния път когато натисках с щанга по кантара и му изкъртих едното рамо.Той е нещо като дуралуминий и не се оказа много здрав.А ако натягам болта на ролката има опасност да превърти в резбата нарязана на кантара,а тя е доста слаба.Този ремък си е доста усилие да го опънеш достатъчно,че да вкараш (амортесьорчето)демперчето без да си го смачкал.

Колега я по-внимателно с четенето , всеки ти пише да минтираш първо амортесьорчето ( без сложен ремък ) и след това прекарваш ремъка по схема как си е и преди последното звено правиш чалъма с лоста на кантарчето да свиеш хамортесьора и пъхаш ремъка в последната шайба и после играеш джига :mhihi: .

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Dream_BMW » 20 Дек 2011, 20:27

vladobate написа:Колега я по-внимателно с четенето , всеки ти пише да минтираш първо амортесьорчето ( без сложен ремък ) и след това прекарваш ремъка по схема как си е и преди последното звено правиш чалъма с лоста на кантарчето да свиеш хамортесьора и пъхаш ремъка в последната шайба и после играеш джига :mhihi: .

Не съм обърнал внимание ,че има строга последователност в действията които си ми описал хахах.Вземам си бележка за друг път.Мерси за помоща,като се затопли времето ще я извърша тази маниполация,че явно моя демпер е уморен вече и от време на време се свива прекалено много и се заклещва в свито положение и тутакси оставам без хидравлика,динамо и водна помпа.И се налага с чука да осободя демпера за да опъне пак ремъка.Операцията с чука не е сложна,но е смешно,БМВ-та караме с чука действаме на средата на улицата. :mhihi: :mhihi: :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 318тдс комби

Мнение от mgate » 20 Дек 2011, 23:07

Dream_BMW написа:
vladobate написа:Колега я по-внимателно с четенето , всеки ти пише да минтираш първо амортесьорчето ( без сложен ремък ) и след това прекарваш ремъка по схема как си е и преди последното звено правиш чалъма с лоста на кантарчето да свиеш хамортесьора и пъхаш ремъка в последната шайба и после играеш джига :mhihi: .

Не съм обърнал внимание ,че има строга последователност в действията които си ми описал хахах.Вземам си бележка за друг път.Мерси за помоща,като се затопли времето ще я извърша тази маниполация,че явно моя демпер е уморен вече и от време на време се свива прекалено много и се заклещва в свито положение и тутакси оставам без хидравлика,динамо и водна помпа.И се налага с чука да осободя демпера за да опъне пак ремъка.Операцията с чука не е сложна,но е смешно,БМВ-та караме с чука действаме на средата на улицата. :mhihi: :mhihi: :mhihi:

:mhihi:ще ме умориш
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Dream_BMW » 21 Дек 2011, 16:55

mgate написа:mhihi:ще ме умориш

Картинката наистина е смешна и ми се налагаше да почуквам с чукчето почти при всяко палене а по някога и гасене,за това побързах да си купя ново демпферче,и още като го взех и проблема по-рядко започна да се появява.Баси иронията.Иначе съществува и друго спасение,но за съжаление май само при VAG групата автмобили я има тази опция.Питах за нея ето в тази тема(ако може да се нарече тема де).viewtopic.php?f=8&t=271294

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vladobate » 21 Дек 2011, 23:23

Dream_BMW написа:
mgate написа:mhihi:ще ме умориш

Картинката наистина е смешна и ми се налагаше да почуквам с чукчето почти при всяко палене а по някога и гасене,за това побързах да си купя ново демпферче,и още като го взех и проблема по-рядко започна да се появява.Баси иронията.Иначе съществува и друго спасение,но за съжаление май само при VAG групата автмобили я има тази опция.Питах за нея ето в тази тема(ако може да се нарече тема де).viewtopic.php?f=8&t=271294

Какъв проблем , ако е свързано с оная тема се сменя и кантарчето болта (май вървят заедни или не не си спомням добре ) аз вече го направих и звукът изчезна около 100-на лева от представител и малко повече ама ново . Шайбата минава на милимундри покрай демпферната и ако има нещо поизносено кантарчето застава на секерме ( е нали съм Филибарче :mhihi: турцизми бол :mhihi: , сори ) и почват всякви звуци всеки различно си ги чува . Та това е положението иска си ново хайванчето . Живи и здрави.

Предишна

Назад към E36