Бушон чистачки

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар

Re: Чистачки

Мнение от Savy » 17 Окт 2011, 1:48

Тия бушончета са си важни...на капака за кутията хората са направили да се слагат резервни:) Набави си всички и евентуално като изгори някой само си го подменяш :yes:

ентусиаст
Аватар
Кара: f30 340i xdrive MPPSK | e36 316i

Мнение от raduslaf » 17 Окт 2011, 4:00

Та...стана тя, каквато стана.Прибрах се до София на платформа, защото по средата на пътя взе да пръска, реших да спра и да монтирам 15 амперовия бушон, който взех от ЛукОйл и 100 метра след това...Утре ще разправям, че нямам нерви и сили да обяснявам в 4 сутринта.

ентусиаст
Аватар

Мнение от raduslaf » 17 Окт 2011, 9:33

Та, колеги, НЕ си купувайте от бензиностанции НИЩО, което е от значение за функционирането на каквото и да било във вашата кола.Както вече споменах, тръгнах си без бушон за чистачките, но си купих едни от първата бензиностанция, за да имам за всеки случай, ако все пак завали.Това се и случи.Спрях да поставя 15 амперовия бушон, какъвто беше оригиналният, който изгоря.Видимо този от бензиностанцията беше лошо качество - китайски.Вероятно малките китайчета ги правят там в часовете си по труд и техника и после ги пускат на пазара, че да върви китайската икономика.Помислих си, че все едни 70 км до София няма да има проблем.Потеглям аз и след няма и 100 метра в купето почва да навлиза адският дим.Замирисва зверски на изгоряло и димоляк.Посред пътя просто набивам спирачки, гася колата и с бесни темпове взимам пожарогасителя от багажника.Като отворихме капака отвътре се разнесоха кълба дим, които идваха от кутията с инсталацията.Вече се приготвям да гася, а в тоя момент една патрулка спира зад мене и двамата полицаи (благодаря им на хората за съдействието) дойдоха при мен и питат кво става.Викам им, че явно ще пламвам и се готвя да гася.Те дадоха акъл да разкачим поне клемите на акумулатора, при което почваме да го правим с няква отвертка, щото нито аз имам инструменти в колата, нито те.В това време другото ченге видя проблемния бушон, който се беше стопил до неузнаваемост и го извади, а един приятел стои над инсталацията с пожарогасителя и само чака нещо да припламти, за да го изгаси.И както си къртим ние клемите с отвертката, се включва тромбата на клаксона, ама със зверски силния звук.И няма гасeне.Не знам защо така се включи, но още повече внесе суматоха, а ние с ченгето къртим с бесни темпове и най-накрая просто счупихме клемата и тва престана да вие.Дотук добре - клаксонът вече не реве, колата не се запали, но все още сме насред пътя и правим колона.Полицаят вика "давай да я запалим и да я преместим по-нататък на широкото, че тука ще ви отнесе някой".Мен съответно ме беше шубе, щото еба ли й майката дали няма да се запали тоя път.Ама нямаше начин и я запалихме.Колата си стигна до мястото свирейки отвратително силно (не подозирах, че имам толкова зверска тромба) и оттам нататък вече се сещате.Нямаше как да рискувам да карам до София, а и още повече няма как да карам на непрекъснато работещ клаксон.Обадих се на пътна помощ, преговаряхме там малко и накрая се разбрахме за няква приемлива сума и колата криво ляво стигна до София.Та който има идея защо шибаната тромба вие, и мисли, че може да помогне в ситуацията, може да ми пише :)
Последна промяна raduslaf на 17 Окт 2011, 13:16, променена общо 3 пъти

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e39tdsA "97
Мечтае да кара: c63amg

Re: Бушон чистачки

Мнение от ShibinG » 17 Окт 2011, 9:44

Изображение колега виж си релето на което пише horn relay то отговаря за клаксона почукай го или го извади и няма да свири :yes:
6>4

ентусиаст
Аватар
Кара: 98 325 tds M пакет touring
Мечтае да кара: M6
Детайли за колата: Фабричен М пакет, индивидуал,телефон и много други екстри...

Мнение от vanci88 » 17 Окт 2011, 9:52

В Дару Кар и др дилъри бушоните са по 1-1,10лв/бр-и аз взимах китайски,но смятам,че 50-60ст повече си заслужават.
36436
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 318i, sedan, 11.97

Мнение от 00700 » 17 Окт 2011, 11:02

raduslaf написа:Та колеги, НЕ си купувайте от бензиностанции НИЩО, което е от значение за функционирането на каквото и да било във вашата кола.Както вече споменах, тръгнах си без бушон за чистачките, но си купих едни от първата бензиностанция, за да имам за всеки случай, ако все пак завали.Това се и случи.Спрях да поставя 15 амперовия бушон, какъвто беше оригиналният, който изгоря.Видимо този от бензиностанцията беше лошо качество - китайски.Вероятно малките китайчета ги правят там в часовете си по труд и техника и после ги пускат на пазара, че да върви китайската икономика.Помислих си, че все едни 70 км до София няма да има проблем.Потеглям аз и след няма и 100 метра в купето почва да навлиза адският дим.Замирисва зверски на изгоряло и димоляк.Посред пътя просто набивам спирачки, гася колата и с бесни темпове взимам пожарогасителя от багажника.Като отворихме капака отвътре се разнесоха кълба дим, които идваха от кутията с инсталацията.Вече се приготвям да гася, а в тоя момент една патрулка спира зад мене и двамата полицаи (благодаря им на хората за съдействието) дойдоха при мен и питат кво става.Викам им, че явно ще пламвам и се готвя да гася.Те дадоха акъл да разкачим поне клемите на акумулатора, при което почваме да го правим с няква отвертка, щото нито аз имам инструменти в колата, нито те.В това време другото ченге видя проблемния бушон, който се беше стопил до неузнаваемост и го извади, а един приятел стои над инсталацията с пожарогасителя и само чака нещо да припламти, за да го изгаси.И както си къртим ние клемите с отвертката, се включва тромбата на клаксона, ама със зверски силния звук.И няма гасане.Не знам защо така се включи, но още повече внесе суматоха, а ние с ченгето къртим с бесни темпове и най-накрая просто счупихме клемата и тва престана да вие.Дотук добре - клаксона вече не реве, колата не се запали, но все още сме насред пътя и правим колона.Полицаят вика "давай да я запалим и да я преместим по-нататък на широкото, че тука ще ви отнесе някой".Мен съответно ме беше шубе, щото еба ли й майката дали няма да се запали тоя път.Ама нямаше начин и я запалихме.Колата си стигна до мястото свирейки отвратително силно (не подозирах, че имам толкова зверска тромба) и оттам нататък вече се сещате.Нямаше как да рискувам да карам до София, а и още повече няма как да карам на непрекъснато работещ клаксон.Обадих се на пътна помощ, преговаряхме там малко и накрая се разбрахме за няква приемлива сума и колата криво ляво стигна до София.Та който има идея защо шибаната тромба вие, и мисли, че може да помогне в ситуацията, може да ми пише :)

Сигурен ли си, че проблема ти е в бушона, а не някъде другаде по веригата? Бушона са две пластини, обвити в пласмаса! Друг е въпроса, дали това което пише като ампери, отговаря ... . :)
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от raduslaf » 17 Окт 2011, 11:12

00700 написа:Сигурен ли си, че проблема ти е в бушона, а не някъде другаде по веригата? Бушона са две пластини, обвити в пласмаса! Друг е въпроса, дали това което пише като ампери, отговаря ... . :)

Няма как да съм сигурен в нищо, но факт, че преди да го сложа нямаше подобни проблеми - просто чистачките не движеха.Освен това монтираният бушон беше разтопен като масло.Вся някакво значение няма как да не е имало :dunno:

ентусиаст
Аватар

Мнение от raduslaf » 19 Окт 2011, 13:37

На някой компетентен колега разхожда ли му се до Мусагеница да хвърли едно око на колата? :) Почерпките ще ги уточнаваме на място.В момента съм със скъсана клема на акумулатора (предполагам ще трябва да се замени целия кабел), както и с постоянно свирещ клаксон и без 15 амперовия бушон на чистачките.Добре е да се погледне на място, щото няма как да рискувам да я паля и да я карам без някой да удостовери, че е безопасно ;)
Ново:
Оказва се, че тромбата е на алармата, а не на клаксона и не успявам да я спра по никакъв начин.Става само като откача акумулатора :dunno:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW отново серия 3 бенз
Мечтае да кара: волска каручка
Детайли за колата: събира много и малко, според повода

Мнение от daka1972 » 19 Окт 2011, 19:53

raduslaf написа:На някой компетентен колега разхожда ли му се до Мусагеница да хвърли едно око на колата? :) Почерпките ще ги уточнаваме на място.В момента съм със скъсана клема на акумулатора (предполагам ще трябва да се замени целия кабел), както и с постоянно свирещ клаксон и без 15 амперовия бушон на чистачките.Добре е да се погледне на място, щото няма как да рискувам да я паля и да я карам без някой да удостовери, че е безопасно ;)
Ново:
Оказва се, че тромбата е на алармата, а не на клаксона и не успявам да я спра по никакъв начин.Става само като откача акумулатора :dunno:

задърпай колата при някой що годе кадърен еладжия , че твойта работа няма да стане без отваряне на кутията с бушони защото не се знае от товара , който се е получил ,колко стопени или започнали да се топят --- еладжия е истината. Успех и по скоро да я оправиш, че на студа пеш е кофти
Последна промяна daka1972 на 19 Окт 2011, 21:16, променена общо 1 път

младши ентусиаст
Аватар
Кара: atlantis blue

Мнение от Challenger » 19 Окт 2011, 20:59

колега извикай някой наистина опитен жичкаджия.
И аз имах такъв проблем с точно този бушон и чистачките. Имах сноп от няколко кабела, които бяха буквално срязани и хванати един с друг с изолирбанд, оставени на произвола да си видят (според някой е било за борда). Добре, че преди един ден бях махал жабката да си оправя една кора, че ги видях и сигурно леко съм ги разбутал ..и от там навързах нещата.. ако не ги бях видял .. и ако не се беше стопил бушона не ми се мисли... сигурно щях да съм като теб.
Не се знае кой, какво е побългарявал по колата преди теб.

а за алармата ония малките ключета, не са ли точно за тази работа? :dunno:

ентусиаст
Аватар

Мнение от raduslaf » 19 Окт 2011, 21:13

katra_fm написа:колега извикай някой наистина опитен жичкаджия.
И аз имах такъв проблем с точно този бушон и чистачките. Имах сноп от няколко кабела, които бяха буквално срязани и хванати един с друг с изолирбанд, оставени на произвола да си видят (според някой е било за борда). Добре, че преди един ден бях махал жабката да си оправя една кора, че ги видях и сигурно леко съм ги разбутал ..и от там навързах нещата.. ако не ги бях видял .. и ако не се беше стопил бушона не ми се мисли... сигурно щях да съм като теб.
Не се знае кой, какво е побългарявал по колата преди теб.

а за алармата ония малките ключета, не са ли точно за тази работа? :dunno:

Няма нищо побългарявано по колата.Проблемът дойде от шибания бушон за няколко стотинки, който купих от ЛукОйл.Не си купувайте такива неща от тия педераси!Аз просто нямах друг избор освен да рискувам и ето какво се случи.Сега просто ми трябват няколко оригинални предпазителчета и някой, който може да дойде на място да оправи клемата на акумулатора :)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW отново серия 3 бенз
Мечтае да кара: волска каручка
Детайли за колата: събира много и малко, според повода

Мнение от daka1972 » 19 Окт 2011, 21:24

и някой, който може да дойде на място да оправи клемата на акумулатора

който не е слушал в час по трудово е така не може да си отремонтира клемата :mhihi: ,,,,, ти си знаеш все пак колата е твоя, ама ако подменяш само бушони без да си проверил за др. поражения и едно автокаско за пожар ще е хубаво да си направиш :yes:

ентусиаст
Аватар

Мнение от raduslaf » 19 Окт 2011, 21:31

daka1972 написа:който не е слушал в час по трудово е така не може да си отремонтира клемата :mhihi: ,,,,, ти си знаеш все пак колата е твоя, ама ако подменяш само бушони без да си проверил за др. поражения и едно автокаско за пожар ще е хубаво да си направиш :yes:

Не мисля, че проблемът ми има нещо общо с часовете по трудово в училище.Скъсана е метална връзка, която нито имам интрументи, нито знания и умения да поправя.Ако някой се справи с това на място и съответно да се спре ужасното свирене на алармата, колата ще може да запали и да поработи на място, за да се види дали продължава да прави мизерии инсталацията.След като това се установи ще мога да я закарам на някой специалист по тия неща, за да я види.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e36 320i

Мнение от bimer » 19 Окт 2011, 22:37

радо все си мисля че проблемът ти не е в бушона само,нищо чудно вече да са се залепили кабелите под кутията и от там да ти свири алармата.много неприятна история,колегите ти казаха да отидеш на жичкаджия и аз съм на това мнение.плати си на някой който си разбира от работата и да ти го направи като хората.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 318i, sedan, 11.97

Мнение от 00700 » 20 Окт 2011, 20:46

Колата ти трябва да я види ел. техник, човек който си разбира от работата!
Имам големи съмнения, че проблема ти е дошъл от бушона? Той е бил една от причините, но не и единствената. Ако не се лъжа към бушона за чистачките е вързан и "плеъра /музиката/".
Успех с ремонта!
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към E36