отново проблем с бензин в маслото
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
23 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- stefkata1990
- младши ентусиаст
-
- Кара: e36 m43 318i e39 528i
- Мечтае да кара: m3 e36/e38 760
Re: отново проблем с бензин в маслото
kiky_7 написа:Някой ще сподели ли за колко време му загрява колата в студените дни ?
6-7 минути или 4-5 км иначе казано.градско малко повече че на място загрява по бавно около 10 мин
- bobbyblabby
- кандидат ентусиаст
-
за какво загряване говорим ? оптимален режим ? - за 5-6 минути ли става при вас !?
- kiky_7
- младши ентусиаст
-
- Кара: Много коли
- Мечтае да кара: M4
- Biogame
- старши ентусиаст
-
- Кара: E61 530d ; E46 330ci convertible
- Мечтае да кара: Всичко що е BMW
- Детайли за колата: E61 3.0d ++
E46 3.0i ++
Стрелката си отива на средата за не повече от 6-7 минути,или 3-4 км.Все пак в Сливен няма кой знае какви задръствания.
А по темата на колегата в тоя сервиз в който са ти гледали дали ремъка е правилно зацепен,някой майстор да не да си е харесал някой част за неговото БМВ,че историята познава и такива случай.
А по темата на колегата в тоя сервиз в който са ти гледали дали ремъка е правилно зацепен,някой майстор да не да си е харесал някой част за неговото БМВ,че историята познава и такива случай.

- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
0 градуса. 2.8км до работа. ~2 мин общо по светофарите. Стрелката е на 12ч., времето за което стигам е 7 минути.
И според мен не може да прави такива мизерии от неправилно зацепен газоразпределителен механизъм. Търси проблема, и не карай така повече, че скоро ще търсиш нов мотор ми се струва. То твоя от край време работи "перфектно", досега можеше за същите пари да караш М50
Споко, бъзикам се, но е всеизвестен факт, че твоята кола и тази на Nasko_325TD са уникати в е36 подраздела 
И според мен не може да прави такива мизерии от неправилно зацепен газоразпределителен механизъм. Търси проблема, и не карай така повече, че скоро ще търсиш нов мотор ми се струва. То твоя от край време работи "перфектно", досега можеше за същите пари да караш М50

- bobbyblabby
- кандидат ентусиаст
-
Колеги... в този студ !? Наистина ли колите ви заработват до оптимален режим за 6-7 минути, значи аз имам проблем с моята... 10 литра антифриз за цигара време да загрее на място, много ми е интересно наистина, или аз имам проблем с моята кола или ... не знам ?! Аз пуша една цигара колата ми да излезе от синъото и после тръгвам и поне още 10 минути каране че да достигна оптимален режим ... Добре, все пак да уточня, че парното ми работи на макс, при вас как е ? парното включено или изключено докато загрява колата?
- Jang1r
- младши ентусиаст
-
- Кара: го на ножки
- Мечтае да кара: на 50ст бензина.
По колко км караш докато загрее?Ако си сменил дюзите и си прегледал термостата,то е ред да погледнеш и бензиновия регулатор...често му се тъъът мамата и смърди на бенз,цапа свещи и т.н....
За колко време загрява ли.....м42ката загрява за 3км някъде ю...до 4 с включено парно....С нов термостат,помпа,промит радиатор и т.н...напълно ревизирана....10 мин на място и на празен ход са нормално време...не случайно в книжката пише да не се подгрява на тихи обороти(празен ход) и да не седи на празен ход повече от 1 минута...палиш и тръгваш
Кой отново не е чел Manual-a
Докато не отиде на 12 часа парното НЕ СЕ ВКЛЮЧВА НА ПО-ВИСОКА ОТ 2РА СТЕПЕН... 
За колко време загрява ли.....м42ката загрява за 3км някъде ю...до 4 с включено парно....С нов термостат,помпа,промит радиатор и т.н...напълно ревизирана....10 мин на място и на празен ход са нормално време...не случайно в книжката пише да не се подгрява на тихи обороти(празен ход) и да не седи на празен ход повече от 1 минута...палиш и тръгваш

bobbyblabby написа:Добре, все пак да уточня, че парното ми работи на макс, при вас как е ? парното включено или изключено докато загрява колата?
Кой отново не е чел Manual-a

BMW e36 318TDS Touring
BMW e36 318iS Sedan with m52b25-SOLD
Opel Vectra B X16XEL
BMW e36 318iS Sedan with m52b25-SOLD
Opel Vectra B X16XEL
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Аз паля, работи към една минута, след което потеглям. Парното го пускам леко (под 1ва степен), за да не се поти стъклото. Пък и да го набича още отначало - то топло не духа. Парно има към края на синьото чак. Манюъла остави. Файда да чакаш да вдигне температура на място няма. Целта е с двигателя да загреят и скоростите, и диференциала. Иначе и аз съм с нов термостат, нормално работещо виско и водна помпа. Ако при теб загрява бавно, най-вероятно термостата е заминал. Може да направиш теста с извънградското - при температура на 12ч. излизаш извън града и си караш със 90-100. При заминал термостат температурата ще почне да пада (особено сега в това време), защото радиатора се обдухва много повече отколкото из града, и значително охлажда течността, която при неработещ термостат се върти из големия кръг постоянно.
23 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2