Смяна на прагове,как???

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: Смяна на прагове,как???

Мнение от danielbmw3 » 21 Ное 2010, 13:35

Колега взимай си 1 м-кови прагове (около 100тина лева можеш да намериш) и изобщо не се занимавай с глупости!
слагат се върху тези и това е ;)

ентусиаст
Аватар
Кара: БМВ Е36
Мечтае да кара: Е46 М3

Мнение от baitun » 21 Ное 2010, 14:27

transporter_81 написа:Става въпрос за това,че ми падна една кола с черни брони и прагове,а мойте са сиви и ме дразнят.Броните ясно ще ги сменя,но праговете...та затова питам,няма грам ражда по тях-та затова.Поздрави

Като няма грам ръжда ги пребоядисай или слагай пластмасоми м или м-тех и си ти щом искаш черни, защото пребоядисването сигурно ще ти излезе по-скъпо или на цената на едни пластмасови прагове

Потребител
Аватар
Кара: E46

Мнение от Beamer_NN » 21 Ное 2010, 16:21

А ///М праговете само се защипват върху тези :?: Извинявам се ако спамя, но просто аз мисля да слагам М-кови и ми е интересно :D

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: нещо черно
Мечтае да кара: 850i
Детайли за колата: Рег. на 30.01.2009

Мнение от transporter_81 » 21 Ное 2010, 17:15

:bowdown: :bowdown: :bowdown:
325i на части- viewtopic.php?f=134&t=253370

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: '06 е60 530i & '96 e36 328i
Мечтае да кара: e60 M5

Мнение от AcTePuKc » 22 Ное 2010, 12:55

най-добре на тенекиджия да ги позакърпи малко и отгоре едни декоративни платсмасови и си ок.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46XI / W164

Мнение от Драгослав » 29 Ное 2010, 13:26

Ако искаш да ги сменяш само зареди цвета,пробвай с пулиращо пастиране,при мен се получи добрър ефект,почерняха и изглеждат като нови.
http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... 5#p2426364
тук съм описъл процедурата.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e39 m52b20
Мечтае да кара: х5

Мнение от ceco_brusen » 02 Дек 2010, 20:08

ares2 написа:колега боядисване на тези пак става или слагаш декоративния и пак правиш коиот цвят искаш

много точен отговор
моите беха бели с боди станаха черни и имам 1 +
че нема да изгният в близките 10 години
доказано е
но това се прави лятото когато е топло и после пре 1 прашна улица и си в джаза :wave: :wave: :wave: :wave: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: '07 E91 320d
Мечтае да кара: Ferrari
Детайли за колата: M47D20 6MT

Мнение от NeRoX » 17 Ное 2013, 23:20

А, какво има вътре в този праг? Някой може ли да даде снимка или графика да добия представа? Ако прага е изгнил може ли всичко да стане както преди със сменянето му. Вътре в прага има нещо като глави в които влиза крика. Ако те пропаднат от ръжда какво ще рече при сменен такъв праг скоро с нов?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: вече мечтата си !
Мечтае да кара: Dodge Charger R/T 1969
Детайли за колата: R/T HEMI + ///M3+ ///Alpina

Мнение от ///M Rider » 18 Ное 2013, 10:22

Не пипай ,щом е здраво и няма изгнило . Боядиши си ги ,или както казаха колегите едни М прагове ,ако искаш да е по ФешЪн! :mhihi:

Но, да те предопредя ........ тръгнеш ли да слагаш М прагове ,мери внимателно и точно ,да не се налага да дупчиш отново ,ако не са ти проблем парите един комплект щипки е около 113 лв. и някакви стотинки там 22 бр. мъжки и 22 бр. женски и е препоръчително , да си вземеш шаблоните за монтажа ,мисля ,че са около 50 лв. 2-та . Ако пък не ти се дава 50 лв. намери колега с М прагове или някой ,който продава на части Е36 и виж размерите ................ Успех ! :yes:
Ако съзреш на огледалото за задно виждане четири фара и два бъбрека одбий в дясно и се наслади на хулигана!
Изображение Изображение "Drat! And Double Drat!"

ентусиаст
Аватар
Кара: e92 M3 LCI / g30 530d xdrive
Мечтае да кара: всички модели на BMW M GmbH

Мнение от Vanqu1sh » 18 Ное 2013, 10:55

///M Rider написа:Не пипай ,щом е здраво и няма изгнило . Боядиши си ги ,или както казаха колегите едни М прагове ,ако искаш да е по ФешЪн! :mhihi:

Но, да те предопредя ........ тръгнеш ли да слагаш М прагове ,мери внимателно и точно ,да не се налага да дупчиш отново ,ако не са ти проблем парите един комплект щипки е около 113 лв. и някакви стотинки там 22 бр. мъжки и 22 бр. женски и е препоръчително , да си вземеш шаблоните за монтажа ,мисля ,че са около 50 лв. 2-та . Ако пък не ти се дава 50 лв. намери колега с М прагове или някой ,който продава на части Е36 и виж размерите ................ Успех ! :yes:

Ти направо ме уби с тая цена. Да не е барабар с праговете :mhihi: Щипките бяха по левче бройката, а за тея шаблони не виждам причина човек да дава толкова пари като може лесно да се оправи и без тях.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: вече мечтата си !
Мечтае да кара: Dodge Charger R/T 1969
Детайли за колата: R/T HEMI + ///M3+ ///Alpina

Мнение от ///M Rider » 18 Ное 2013, 13:11

Vanqu1sh написа:
///M Rider написа:Не пипай ,щом е здраво и няма изгнило . Боядиши си ги ,или както казаха колегите едни М прагове ,ако искаш да е по ФешЪн! :mhihi:

Ти направо ме уби с тая цена. Да не е барабар с праговете :mhihi: Щипките бяха по левче бройката, а за тея шаблони не виждам причина човек да дава толкова пари като може лесно да се оправи и без тях.

Оригинални са около 2.50 лв. бройката ,това е по-спомен ,защото аз си купувах нови ...... вярно ,че взех половината де ,ама толкова беше бройката и то миналото лято ! :dunno:
Ако съзреш на огледалото за задно виждане четири фара и два бъбрека одбий в дясно и се наслади на хулигана!
Изображение Изображение "Drat! And Double Drat!"

ентусиаст
Аватар
Кара: e92 M3 LCI / g30 530d xdrive
Мечтае да кара: всички модели на BMW M GmbH

Мнение от Vanqu1sh » 18 Ное 2013, 17:30

///M Rider написа:
Vanqu1sh написа:

Оригинални са около 2.50 лв. бройката ,това е по-спомен ,защото аз си купувах нови ...... вярно ,че взех половината де ,ама толкова беше бройката и то миналото лято ! :dunno:

Цаката е като те питат в Дару за какъв праг е, да им кажеш че ти трябват за обикновения. Така цената за една и съща щипка става от 2,50 на 1 лв. :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kdl » 18 Ное 2013, 17:53

Не си дупчете колите, ако са със здрави купета.
Така и така няма вече здрави, не ги правете още по-малко. Това е... просто моето мнение.

Праговете е най-добре да се залепят.
Щипките са скъпи, такъв е живота. Всяка година много части на Е36 поскъпват драстично.
При тези автомобили логиката не е "карам стара кола, всичко трябва да й е евтино", а тъкмо обратното. От един момент нататък, почват да поскъпват и колите и частите им. Особено оригиналните и тези, които са специфични (напр. пластмаси по интериор).

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320i

Мнение от Hadjy » 18 Ное 2013, 20:57

NeRoX написа:А, какво има вътре в този праг? Някой може ли да даде снимка или графика да добия представа? Ако прага е изгнил може ли всичко да стане както преди със сменянето му. Вътре в прага има нещо като глави в които влиза крика. Ако те пропаднат от ръжда какво ще рече при сменен такъв праг скоро с нов?

Здравей колега,
Да в прага има планки към които е прикрепен отворът за крика. Личният ми съвет е да смениш праговете с нови, ако се налага. Не са толкова скъпи, а определено с монтирането на пласмасови няма да спестиш много пари. Пращам ти линк зада се ориентираш за цената на металните.

http://store.emk-33.com/category/273/ka ... cturer%5D=

Поздрави.

ентусиаст
Аватар

Мнение от JOGI » 18 Ное 2013, 23:11

Изображение
Изображение

това е отвътре. доколкото си спомням, елементите за крика отдавна не могат да се вземат нови, затова ако са заминали варианта е да се изрежат от читава кола на части. иначе най-големия проблем на праговете е като се оставят без тапите отдолу през зимно време. вътре като се вкарат хубавите работи от пътищата и за една, две зими от перфектни прагове става почти като на снимката.

ПредишнаСледваща

Назад към E36