Свързване на халогенни фарове

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E90 M-Sport
Детайли за колата: 320D sapphire black

Re: Свързване на халогенни фарове

Мнение от grudev » 30 Окт 2010, 15:06

Колеги аз от известно време нямам халогени, в смисъл спряха да светят. Проверих релето - здраво е, бушона и той е здрав, та се чудя от къде може да е проблема. Крушките също проверих - здрави са, буксите на самите халогени също правят контакт. И да добавч, замерих долу буксите при халогените не стига ток :dunno: Имате ли някаква представа
Drift machine ....

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от metodi80 » 31 Окт 2010, 10:51

grudev написа:Колеги аз от известно време нямам халогени, в смисъл спряха да светят. Проверих релето - здраво е, бушона и той е здрав, та се чудя от къде може да е проблема. Крушките също проверих - здрави са, буксите на самите халогени също правят контакт. И да добавч, замерих долу буксите при халогените не стига ток :dunno: Имате ли някаква представа

Епа , виж бутона ...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E90 M-Sport
Детайли за колата: 320D sapphire black

Мнение от grudev » 31 Окт 2010, 17:18

Забравих да кажа, че и бутона съм проверил - работи :dunno: :dunno: wtf
Drift machine ....

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 530xd F11 individual

Мнение от tekabg » 31 Окт 2010, 20:26

Възможностите са две:Или нямаш ток в управляващата верига (като вкл ключа цъква ли ти релето),или ти се губи тока в силовата верига (ако е затворило релето до контактите на релето да не стига + или да не излиза ако има проблем в релето).Ако всичко е наред с управляващата и силовата верига остава да има прекъснат кабел от релето до самите халогени. :yes:

Потребител
Аватар

Мнение от n_mm » 19 Мар 2013, 14:06

Колеги моето е 36 никога не е имало халогени, на таблото има копче само за задни светлини за мъгла! Въпросът ми е може ли да свържа халогените към това копче, да сложа реле и да ги пускам така и двете? Безопасно ли е?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 19 Мар 2013, 14:30

Можеш да си купиш модулче с управление на халогени и да го смениш, втора ръка е 20-30 лв. Но ще трябва да си пуснеш и инсталация (ако нямаш подготовка). При мен, например, нямаше. Не ти препоръчвам да ги връзваш към светлините за мъгла, голям консуматор е, а бушонът и инсталацията не са смятани да се товарят толкова. Да не говорим за ефенщкта върху хората зад теб, ако караш често на халогени.
Never mistake motion for action...

Потребител
Аватар

Мнение от n_mm » 21 Мар 2013, 12:10

Така или иначе смятам да ги ползвам само по предназначение, т.е. при намалена видимост, така, че тези зад мен ще бъдат пощадени при хубаво време.

Предишна

Назад към E36