Въпроси и съвети относно зазимяване на автомобил

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39 520 I Touring
Детайли за колата: 2.2 i ; 170 PS ; 09.2003

Re: Въпроси и съвети относно зазимяване на автомобил

Мнение от ned_gm28 » 28 Окт 2009, 23:21

laviatan написа::!: Ако имаш възможност наеми някъде гараж за тези 6 месеца.
Питай патило ;)

Определено е по-добрият вариант!Ако е навън поне веднъж седмично трябва не само да я припалваш,ами и да я разхождаш малко от малко!В никакъв случай не го оставяй 6 месеца без да го закачаш-това няма да му се отрази добре изобщо :!:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: нещо черно
Мечтае да кара: 850i
Детайли за колата: Рег. на 30.01.2009

Мнение от transporter_81 » 29 Окт 2009, 0:08

Колега не е оставяй с меки гуми за да не вземе да ти клати след 6 месеца,махни всичко по-тежко и излишно от нея, и защо не е даваш на някой да е раздвижва (брат,братовчед и т.н.)с по-едно голямо кръгче. Знам ,че сигурно нети се дава друг да е кара :mhihi: ама е по-добре за нея. Успех :yes:
325i на части- viewtopic.php?f=134&t=253370

ентусиаст
Аватар
Кара: coupe e36 m42 , цоупе е46 325ci
Мечтае да кара: ///M

Мнение от mitrax » 29 Окт 2009, 8:59

върни М43то и хвани некоя девойка да те вози :)
Изображение

Плевен тийм
Плевен тийм
Аватар
Кара: 323ti
Мечтае да кара: 332ti
Детайли за колата: сива

Мнение от Ogi » 29 Окт 2009, 11:51

metodi80 написа:Колега , няма нищо по лошо за един автомобил от това да не се кара ...но ти го знаеш това, не си от вчера във форума ....!
По темата ... :
1. Хубаво е да смениш маслото , преди да зазимиш колата - причината е че в маслото се образува киселина ,която не е добре да се задържа дълго в двигателя, когато маслото е ново , съответно проблемите са по-малко (но това е само препоръка..). Принципно пак по препоръки на "знаещи" хора,всички течности в автомобила трябва да бъдат подменени с нови (но това пак ти си го преценяваш..). Антифриза трябва да се увериш , че е подходящо разреден (да държи поне до -25 )

2. Помпаш хубаво гумите до препоръчителните за съответната гума нива ...

3. Пълниш резервоара до горе с гориво. Колкото повече гориво има , толкова по -малко място има , за да се образува вода , която от своя страна влошава качествата на горивото и е предпоставка за по -бързото му скапване ... Пак от "знаещите" се препоръчва да се добави стабилизатор за гориво (има ги по бензиностанциите, стабилизатора се добавя преди горивото , за да може при наливането на горивото да се умеси хубаво с него ...).

4. Акумулатор ..!!! За да запазиш акумулатора си в добро състояние има два вариянта - сваляш , зареждаш и го оставяш на сухо и сравнително топло място . Другия вариянт е да припалваш колата , така че да поработва и алтернатора да го повъзбужда (но този вариянт ако не е съпроводен с периодично зареждане , или с каране на колата , пак след време води до разряд на акумулатора...).

5. Хубаво е колата да се припалва поне два пъти в месеца и да се оставя да качи нормална работна температура , за да могат гумените уплътнения да се стоплят и разширят ... и по този начин да се запазят , за да не стане така , че на пролет да тече масло от всякъде ... !!!

Това е ... на кратко ...
Най -добре е ако има как колата да си ти е под ръка и дори да не я караш да си я припалваш чат пат , пък и не мисял , че полицаите ще ти направят проблем ако и направиш една разходка примерно пред блока , па било то дори за 5- 10 метра - напред и назад , пак е по -добре от това да седи с месеци някъде и да не се пали вообще ...

:bowdown: :bowdown:
много ти благодаря колега точно тези неща ме интересуваха... дочувал съм от тук от там за някои от тези... благодаря ти че ми ги изсипа всичките накуп :clap:

vld написа:Все пак невярвам поне един път в месеца да не идеш да я видиш, няма да издържиш сигурен съм просто :mhihi:

вече съм си направил план за тая събота и неделя да ходя да слагам хидравличната ръчна :mhihi:
другата седмица мисля да ходя да олекотя малко...
и така като гледам май всяка седмица ще си ходя... :mhihi:

Благодаря на всички ви за отзивчивоста :ok: :bchug:

Предишна

Назад към E36