за какво служи следното нещо ..

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: видимо доволен
Мечтае да кара: само за удоволствие...
Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко

Re: за какво служи следното нещо ..

Мнение от ~Мишо~ » 26 Сеп 2009, 22:09

lady-killer написа:
mitko_dd написа:добре ако маркуча за картерните газове ги сложа директно в ноите колектори без клапана които имат проблем ли ще е?

няма да ти работи добре мотора, то този клапан май регулира колко да вкарва от картерните газове, а и друго нещо - ако маркуча за картерните газове не го сложиш и запушиш клапана ще почне да избива масло от гарнитурите... при мен така стана...

Сигурен ли си :?: Или само си чувал :?: Ако маркуча не е сложен няма да има налягане и причината да ти текат гарнитурите ще е друга :winky:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e46 330ci ZHP
Мечтае да кара: без значение к'во е63

Мнение от DA HUSTLA » 27 Сеп 2009, 0:16

vladiverm написа:
lady-killer написа:
mitko_dd написа:добре ако маркуча за картерните газове ги сложа директно в ноите колектори без клапана които имат проблем ли ще е?

няма да ти работи добре мотора, то този клапан май регулира колко да вкарва от картерните газове, а и друго нещо - ако маркуча за картерните газове не го сложиш и запушиш клапана ще почне да избива масло от гарнитурите... при мен така стана...

Сигурен ли си :?: Или само си чувал :?: Ако маркуча не е сложен няма да има налягане и причината да ти текат гарнитурите ще е друга :winky:

да сигурен съм, писал съм, че при мен така стана... клапана сдаде багажа и почна да се чува едно свистене все едно засмуква въздух от някъде, след като един майстор го заля отгоре със смола понеже си мислеше, че отгоре има една малка дупчица и от там да не би да смуче , но си остана същото и беше извадил маркуча (от което наистина като пуснеш парното и вътре понамирисва) и запушил клапана и започна да изкарва доста повече масло от гарнитурите (не че преди не е сълзяло от там, но тогава доста си избиваше) , та след като покарах малко така си намерих един клапан от една морга за 5 кинта (най-евтино от магазин беше 85 лв нов) и се оправи всичко - и обороти и теча на масло...
а и друго нещо - доколкото забелязах системата е такава, че там няма налягане а има вакуум ;) така, че има логика да избива масло след като няма вакуум при откачен маркуч...
... 'cause pussy is pussy and baby you're pussy for life

старши ентусиаст
Аватар
Кара: видимо доволен
Мечтае да кара: само за удоволствие...
Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко

Мнение от ~Мишо~ » 27 Сеп 2009, 0:43

Никаква логика няма да избива маслото през здрави гарнитури :mhihi:
Не са ти здрави гарнитурите , не е било от липсата на вакум :winky: вакума е помагал да не текат толкова , не да държи маслото в картера...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от penio » 28 Сеп 2009, 23:56

Спред мен, епоксидната смола не е подходяща за колектори. Предполагам че ще се стопи или най-малкото размекне от температурата. Има в тунинг раздела тема "карбон" и там бяха дадени различни смоли и на какви температури изтържат.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e30 m3

Мнение от mitko_dd » 30 Сеп 2009, 15:00

смолата която ползвам отнася над 150 градуса по целзии
про положение ,че е издържала за гърне на пистов мотор не мисля че ще има проблем

старши ентусиаст
Аватар
Кара: любимата ни марка да е първа ;)
Мечтае да кара: римска колесница с М-пакет ;)

Мнение от spower » 30 Сеп 2009, 17:15

понеже на мотора десния капак където изхвърля бендикса беше счупен и цяло парче липсваше го отлях от епоксидна смола и като карах лятото щом позагрее двигателя повече и смолата се размекваше .....
Плей листа с видеа за ремонт на BMW Х3 F25: :lalala: https://www.youtube.com/playlist?list=P ... A1PWE6WpJt

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 30 Сеп 2009, 18:05

mitko_dd написа:смолата която ползвам отнася над 150 градуса по целзии
про положение ,че е издържала за гърне на пистов мотор не мисля че ще има проблем

Температурата на гърнето не ми се вярва да е 150 градуса ;) Нали се сещаш, че има причина тоя колектор да струва над 1500 долара. Няма лошо да опиташ де.
Изображение

Аватар
Кара: Кольо
Мечтае да кара: Параход с шпер
Детайли за колата: ///М паркети

Мнение от drift_streets » 01 Окт 2009, 3:41

и има ли ефект от това нещо или просто шукарийка :roll:
Нищо неможе да спре жътвата важно е хедера да е здрав Изображение
"..... и един мармот завиваше шоколада в калници от Опел...." из дебрите на бмв-простаци.цоп Изображение

Изображение

Предишна

Назад към E36