Впечатления от Алтернативното гориво което ползвате
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
52 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4
- BiTurbo
- старши ентусиаст
-
- Кара: '04 BMW 330i // '96 BMW 320i
- Мечтае да кара: '96 BMW M3
liloff написа:Единственото условие е напълно обслужен дигател. Нови свещи, работеща сонда и да работи перфектно на бензин.
И филтъра се сменя по-често принципно или си купуваш панелен K&N.
Абсолютно съм съгласен !!

- cucko
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530d touring
Мисля си що няма и за течен азот.....
Не съм карал автомобил нито на газ нито на метан...просто не ме влекът...само знам че са малко веригите метанджии...

Не съм карал автомобил нито на газ нито на метан...просто не ме влекът...само знам че са малко веригите метанджии...

- AGT
- старши ентусиаст
-
- Кара: Каквото ми попадне .
- Мечтае да кара: Поне 790 iL xaxaxa
- Детайли за колата: Лачена 39_ка .
Ако някога въобще ми се наложи да избирам то ще е пропан-бутан ГИ.Метан никога.Засега твърдо бензин.
Съвет от КАТ !
"Не можеш ли да караш не си купувай книжка "
"Не можеш ли да караш не си купувай книжка "
dumonbmw2 написа:то не се ли поставя Аванс процесор и на обикновенните метанови и газови точно за да коригира ъгъла на впръскване на горивото, да намали разхода и да увеличи мощността на колата. за да постигне ефекта на МИ и ГИ . ?????????????
Не колега. Аванс процесора не е с цел да се постигне ефекта на ГИ МИ. Подобрява малко параметрите, но идеята му е, както ти каза, да промени ъгъла на запалване. Дори при ГИ и МИ е хубаво да се сложи аванс процесор и има ефект дори при тях, т.е. самия г.и. не променя този ъгъл на запалване.
Май трябва още да почетеш каква точно е разликата между обикновена газова система и газова инжекционна система.
ПП: най-големия кусур на обикновената газова система е това че може да гръмне и да ти съсипе важни (скъпи) части под капака. Със слагането на аванс процесор възможноста да ти гръмне гориво не където трябва не се намалява, а напротив.
Последна промяна PeReZ на 19 Яну 2009, 1:27, променена общо 1 път
PeReZ написа:dumonbmw2 написа:то не се ли поставя Аванс процесор и на обикновенните метанови и газови точно за да коригира ъгъла на впръскване на горивото, да намали разхода и да увеличи мощността на колата. за да постигне ефекта на МИ и ГИ . ?????????????
Не колега. Аванс процесора не е с цел да се постигне ефекта на ГИ МИ. Подобрява малко параметрите, но идеята му е, както ти каза, да промени ъгъла на запалване. Дори при ГИ и МИ е хубаво да се сложи аванс процесор и има ефект дори при тях, т.е. самия г.и. не променя този ъгъл на запалване.
Май трябва още да почетеш каква точно е разликата между обикновена газова система и газова инжекционна система.
ПП: най-големия кусур на обикновената газова система е това че може да гръмне и да ти съсипе важни (скъпи) части под капака. Със слагането на аванс процесор възможноста да ти гръмне гориво не където трябва не се намалява, а напротив.
В друга тема бях чел че тоно със слагането на аванс процесора се премахва възможноста от проблеми с обикновенна метанова и почва да върви колата прилично и че разликата със и без него е огромна
Чак огромна е силно казано. Има ефект да, но не е "коренна разликата", поне от моя опит (въпреки че резултата беше 1 - 1.5 секунди от 0-100 км/ч със/без ТАП)
Но това, че с аванс процесор се премахва "възможността от проблеми" със сигурност не си го чел написано в този му вид (щото звучи смешно) :-) Ако можеше с нещо което струва 150 лв. да се избегнат проблемите, мислиш ли, че някой щеше да дава хилядарка повече за инжекцион, вместо да сложи едно процесорче и да си реши проблемите.
Но това, че с аванс процесор се премахва "възможността от проблеми" със сигурност не си го чел написано в този му вид (щото звучи смешно) :-) Ако можеше с нещо което струва 150 лв. да се избегнат проблемите, мислиш ли, че някой щеше да дава хилядарка повече за инжекцион, вместо да сложи едно процесорче и да си реши проблемите.
Мисля, че е излишно да се объждат едни и същи неща във всяка тема. Има досатъчно информация какви са разликите, напиши си въпроса в гугъл и ще разбереш всичко в подробности. Иначе гърмежите са най-големия кусур на обикн. газ. система. Кихалки михалки, ОК, някои имат късмет, но общо взето при най-малката неизправност в запалителната система гориво гърми в колекторите (или някъде другаде където си хареса
), а това при инжекционната система го няма.

- -Maxxx-
- младши ентусиаст
-
- Кара: 330Ci
- spiritbmw2
- Потребител
-
-Maxxx- написа:Вземи си Fiat Seicento.........
Предпочитам да си карам баварята на квото мога а не да превъзнасям една 15 годишна кола . А дкато твойта стои като паметник пред блока аз мойта ще я разцепвам от каране и щи махам през Джама като те видя

- Richmond
- ентусиаст
-
- Кара: харабийската
- Мечтае да кара: Е36 М3 Cabrio, E93 M3
- Детайли за колата: Пълно шукаритети!
S 70/3 написа:зна4и искаш да икономисаш от горивото и да го изпиеш в кръ4мата????боже господи какви хора има тук???ами направо си вземи колело и изпиваи вси4ко

за горния КОЛЕГА, му казвам само да си продаде колата и да си земе нещо народно - VW, OPEL, FORD и т.н

- |`oTuH
- ентусиаст
-
- Кара: 2005 E61 525d
- Мечтае да кара: просто да кара...
- Детайли за колата: <3
Хейтърите да си лаят.
Аз съм с метан, в момента няма, но принципно с 20 лева минавам 360 км. извънградско и 220 градско.
Никакви проблеми нямам.
И се стегнете най-накрая бе, Е36 карате, а не Е63.
Кухи гъзари, тва сте *вие.
п.с. *вие - отнася се за тия които продължават да лаят "БМВ на газ ха-ха".
Аз съм с метан, в момента няма, но принципно с 20 лева минавам 360 км. извънградско и 220 градско.
Никакви проблеми нямам.
И се стегнете най-накрая бе, Е36 карате, а не Е63.
Кухи гъзари, тва сте *вие.
п.с. *вие - отнася се за тия които продължават да лаят "БМВ на газ ха-ха".
4 8 15 16 23 42
52 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4