След смяна на двиагтеля:ни звук ни вопъл???
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
37 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- BMW_MANIAKA
-
-
Изпартиха ми въпросния евс,но майстора ми каза,че ще ми трябва и комфорт-модула от същата кола.Та ще ми трябва ли и това нещо?
Все още не пали

Все още не пали

- Zlobil
- младши ентусиаст
-
BMW_MANIAKA написа:Изпартиха ми въпросния евс,но майстора ми каза,че ще ми трябва и комфорт-модула от същата кола.Та ще ми трябва ли и това нещо?
Все още не пали![]()
![]()
Не... комфорт модула няма нищо общо.
- BMW_MANIAKA
-
-
Zlobil написа:Не... комфорт модула няма нищо общо.
Еми като няма нищо общо,защо тогава два проводника от евс-аотиват в този комфорт модул?
колеги помагайте,че съм се отчаял

- Zlobil
- младши ентусиаст
-
BMW_MANIAKA написа:Zlobil написа:Не... комфорт модула няма нищо общо.
Еми като няма нищо общо,защо тогава два проводника от евс-аотиват в този комфорт модул?
Комфорт модула управлява само ел. стъклата и централното... ако има нещо общо то ще е нещо по тия работи ама не и с двигателя, така си мисля аз. Може и да греша, но се съмнявам.
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
- mladfen
- младши ентусиаст
-
- Кара: се на жена си
- Мечтае да кара: нещо с шест дросела
Току що прегледах схемите и ЕВС-то блокира само стартера.
Един кабел от ключа да бендикса решава праблема.
Но пък интерфейса му с ЕКУ-то май че е проблем........
Един кабел от ключа да бендикса решава праблема.
Но пък интерфейса му с ЕКУ-то май че е проблем........
След повече секс се чувстваш далеч по-добре, отколкото след повече алкохол!!!
- BMW_MANIAKA
-
-
vld написа:А ключ от колата пратиха ли ти ?
Да имам чипа от ключа,и направо съм го залепил за намотката.
От евс към ЕКУ-то отиват два кабела,единия е зелен а другия е черен(тези са ясни) подаващи точната информация с определена честота,така ми обеснява ел.техника.
Значи като гледам на ел.схемата 8пин.(черен-зелен) от евс отива в 15пин. на BODI ELECTRONIOS CONTROL MODULE(ZKE 4).
14пин.(син-червен-жълт)отива в същия модул в 4пин.и същия този кабел отива и в един друг модул,ANTI-THEFT CONTROL MODULE (ALPINE)като минава през 10пин.на буксата X 13025 и отива в този модул в 5пин.
Някой би ли превел какви са тези два модула?Айде помагайте само тези два кабела останаха неразгадани.
Това го гледам на схемата на Е36 97год,а мойта кола е 92год.аз имам ли същите модули?

- Zlobil
- младши ентусиаст
-
BMW_MANIAKA написа:Да имам чипа от ключа,и направо съм го залепил за намотката.
От евс към ЕКУ-то отиват два кабела,единия е зелен а другия е черен(тези са ясни) подаващи точната информация с определена честота,така ми обеснява ел.техника.
Значи като гледам на ел.схемата 8пин.(черен-зелен) от евс отива в 15пин. на BODI ELECTRONIOS CONTROL MODULE(ZKE 4).
14пин.(син-червен-жълт)отива в същия модул в 4пин.и същия този кабел отива и в един друг модул,ANTI-THEFT CONTROL MODULE (ALPINE)като минава през 10пин.на буксата X 13025 и отива в този модул в 5пин.
Някой би ли превел какви са тези два модула?Айде помагайте само тези два кабела останаха неразгадани.
Това го гледам на схемата на Е36 97год,а мойта кола е 92год.аз имам ли същите модули?
Това "BODI ELECTRONIOS CONTROL MODULE(ZKE 4)" ти е комфорт модула... и щом колата ти е 92-ри набор според мен нямаш. А това ANTI-THEFT CONTROL MODULE (ALPINE) ти е алармата. И най вероятно тук се крие проблема.
Интересуват ме няколко неща обаче...
1. Двигателя от коя година кола е ?
2. Понеже съм сигурен че от доста по нова... ти взе ли цялата инсталация от въпросната кола, като зимва двигателя или само частична или нищо не си взел ?
Щото хората дето зимат двигатели взимат и цялата инсталация от въпросните коли по принцип, и това не е случайно!
От 91-ва до 93-та година колите са с едни ел. схеми, а тези след това са с други и разликата е огромна.
BMW_MANIAKA написа:Zlobil написа:Не... комфорт модула няма нищо общо.
Както казва колегата по-горе комфорт модул не ти е нужен !!!
Пратих ти на ЛС телефон на човек който ще ти свърши работа !!!
Успех
Брабус - Мечта Водителя
- BMW_MANIAKA
-
-
Zlobil написа:Интересуват ме няколко неща обаче...
1. Двигателя от коя година кола е ?
2. Понеже съм сигурен че от доста по нова... ти взе ли цялата инсталация от въпросната кола, като зимва двигателя или само частична или нищо не си взел ?
Щото хората дето зимат двигатели взимат и цялата инсталация от въпросните коли по принцип, и това не е случайно!
От 91-ва до 93-та година колите са с едни ел. схеми, а тези след това са с други и разликата е огромна.
Донора е набор 97год.а относо инсталацията към двигателя не е махано нищо,в смисъл откачени са захранващите кабели от купето.Двигателя е пълен комплект с ЕКУ-то,дебитомери абе до задното гърне.Всичко е монтирано и пасна идеално,само тези кабеляци още ни мъчат.
Ок.разбрах,че аз нямам такъв комфорт модул,Тогава необходимо ли да навързвам тези два кабела или просто да ги оставя висящи?
- BMW_MANIAKA
-
-
Още едно питане:
4пин.(зелен)от евс модула минава през буксата X20 до бошониерата на 7пин.и отива на 18пин.в ЕКУ-то.
На букста на двигателя 7пин. е зелен,но на колата ми(купето)е (черен-виолетов).
Този кабел,който е (черен-виолетов)трябва ли да се реже?за да може на неговото място да мине зеления кабел от евс-модула?
4пин.(зелен)от евс модула минава през буксата X20 до бошониерата на 7пин.и отива на 18пин.в ЕКУ-то.
Този кабел,който е (черен-виолетов)трябва ли да се реже?за да може на неговото място да мине зеления кабел от евс-модула?
- Zlobil
- младши ентусиаст
-
Колега така и не стана ясно ти взе ли цялата инсталация от въпросната кола от която взе двигателя или не ???
За който и кабел да питаш по принцип ще ти кажа ама не и при това положение....
Много ме съмнява, даже и мога да се обзаложа, че дори и да си взел цялата инсталация от въпросната кола тя в момента е сложена на твоета кола!
По горе ти написах за видовете инсталации през годините ама ти явно не го отчете това.
По добре да се хванеш сериозно и да вземеш да напишеш нещо по-подробно, за това какво си взел, какво си направил и т.н. и т.н. защото в този форум има достатъчно компетентни хора, които ще могат да ти помогнат ако не с нещо то поне с съвет, който ще може да те насочи в правилната посока.
Това ти го казвам съвсем искрено с най-добри чуства!
За който и кабел да питаш по принцип ще ти кажа ама не и при това положение....
Много ме съмнява, даже и мога да се обзаложа, че дори и да си взел цялата инсталация от въпросната кола тя в момента е сложена на твоета кола!
По горе ти написах за видовете инсталации през годините ама ти явно не го отчете това.
По добре да се хванеш сериозно и да вземеш да напишеш нещо по-подробно, за това какво си взел, какво си направил и т.н. и т.н. защото в този форум има достатъчно компетентни хора, които ще могат да ти помогнат ако не с нещо то поне с съвет, който ще може да те насочи в правилната посока.
Това ти го казвам съвсем искрено с най-добри чуства!
- mladfen
- младши ентусиаст
-
- Кара: се на жена си
- Мечтае да кара: нещо с шест дросела
BMW_MANIAKA написа:Още едно питане:
Ама ти не си ли свързал 4-пин а ЕВС с 18-пин на ЕКУ-то

Добре де имаш схема, защо не работиш по нея - естествено че трябва тези пинове да са на късо

Разпечатай си схемата и я изпълни буквално пин по пин

Дори ако трябва с други кабелчета защото твойта схема е различна от тези на 97г.
Стартера поне завъртяли

Мисля че имаше значение и чипа как е разположен в намотката
От къде си

След повече секс се чувстваш далеч по-добре, отколкото след повече алкохол!!!
- BMW_MANIAKA
-
-
Имам схемата и работя по нея,разгадах този (черен–виолетов)от борд-компа отива в ЕКУ-то на мойта кола и ще се резне.Друго по буксата май не трябва да се реже.Всички кабели си пасват по цветове и месторазположение...
37 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3