БОРД КОМПЮТЪР

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от BMW Addiction » 12 Авг 2008, 2:26

///MapTo написа:Накратко казано борд компютрите са едни и същи от 91 до 99 година...показват много неща..разрови се малко в форума с търсачката и ще намериш отговор на всичките си въпроси ;)

Последвах съвета ти и бях поразтърсил в търсачката, наистина излезе доста инфо. :roll:

Само, че май малко не разбрах частта с всички борд компютри са едни и същи от 91 до 99 година ? Излежда има "малки" (дето май служели като бордови часовник и май нищо друго) и "големи"... ?

Та въпроса ми е от коя година са т.нар "големи" бордове ?

И още един въпрос - има ли някакво по-точно техническо наимнование на модификациите на тези борд компютри... защото, след като се просветлих във форума за двата налични варианта и реших да се правя на много разбиращ и питах един продавач по телефона дали борда му е "голям" или "малък", той ми отвърна "абе, кво означава това, стандартния - с копчета..." и май не се разбрахме... :roll:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е36 M52B20 96 coupe

Мнение от The Shadow » 12 Авг 2008, 14:00

Здр колега
Големината на борда се определя по броя на копчетата а именно :
Малък борд - 7 бутона - външна температура, дата, час
Среден борд - 12 бутона - като малкият борд + чек модул - за него ти трябва допълнителна инсталация за да работи чек-а
Голям борд - 18 бутона - за неговите функции можеш да прочетеш из форума има теми от Лъчо и Тошо.
Ако въпроса ти беше какъв да си вземеш - взимай голям - Лъчо ще го магери за да ти стане в колата :)
П.С. За комповете пиша по спомени - извинете ме ако съм сбъркал нещо.
Последна промяна The Shadow на 13 Авг 2008, 1:03, променена общо 1 път

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bobssy » 12 Авг 2008, 14:06

Аз съм с 318тдс compact в момента и има само часовник с мако екранче,
Предишната 316i compact ми показваше оставащи километри моментен разход температура вън и др.
Много ли е трудно да се монтира и окабели ако ги няма заводски дачиците за да тръгне борд като на 316 ка та ?

Потребител
Аватар

Мнение от Ludafix » 12 Авг 2008, 16:03

Абе момчета аз изкам да попитам трудно ли е да се смени малкия борд дето е със 7 бутона с големия дето е с 18 бутона и също да попитам мн ли играчка е да се смени и климатроника от междиния с дигиталния и въопще това възможно ли е ;)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 318is M44
Мечтае да кара: камаро.

Мнение от Nukem » 12 Авг 2008, 16:12

Абе момчета аз изкам да попитам трудно ли е да се смени малкия борд дето е със 7 бутона с големия дето е с 18 бутона и също да попитам мн ли играчка е да се смени и климатроника от междиния с дигиталния и въопще това възможно ли е

Просто си нямаш идея каква играчка са и двете!Ако си намериш голям борд смяната е към 1 час при колегата Lacho/за мен предтой след 2-3 седмици :mhihi: ако има възможност разбира се :D /!
А за дигиталния климатроник си приготви 1000лв за всичко, не е само дигиталното управление има сума ти други чарколаци,клапи,тръби и сумана ти други глупсоти!
Поздрави!
Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!

Потребител
Аватар

Мнение от Ludafix » 12 Авг 2008, 16:30

Бах маму за борд компа ми даде неква надежда ама за климатроника ме отчая тотално :mhihi: абе то нали и двете духат па как ще изглежда 6е го миля по натам ;) А иначе на тебе колко ще ти излезе смяната на борда със всичко :?:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Nukem » 12 Авг 2008, 16:36

Имаш Л.С!

Потребител
Аватар

Мнение от Ludafix » 12 Авг 2008, 20:17

Абе верно си е ама понеже аз съм още в процес на избиране може пък с малко късмет да попадна на такава със дигитален въреки че не видех ни една такава във форума говориме за 320 i та ако случаино ти попадне даи некъв сигнал ;)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от BMW Addiction » 12 Авг 2008, 22:31

The Shadow написа:Здр колега
Големината на борда се определя по броя на копчетата а именно :
Малък борд - 7 бутона - външна температура, дата, час
Среден борд - 12 бутона - като малкият борд + чек модум - за него ти трябва допълнителна инсталация за да работи чек-а
Голям борд - 18 бутона - за неговите функции можеш да прочетеш из форума има теми от Лъчо и Тошо.
Ако въпроса ти беше какъв да си вземеш - взимай голям - Лъчо ще го магери за да ти стане в колата :)
П.С. За комповете пиша по спомени - извинете ме ако съм сбъркал нещо.

Благодаря ти много за полезното инфо !

И аз се ориентирах към голям, само не знам дали ще намеря такъв.

Питането ми конкретно беше - има ли някаква "хронология" на бордовете... примерно от 91 до 95 - малък, а от 96 до 98 големи борд компютри ? (или е "манджа с грозде", т.е. дори по-нова кола (като за Е36) например 96-97 да може да е с малък и т.н.) ?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Nukem » 12 Авг 2008, 22:42

96-97 да може да е с малък и т.н.) ?

Чe то има и 98-ма с аналогов часовник,борда си е екстра и който я иска си избира и плаща!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от BMW Addiction » 13 Авг 2008, 0:35

Nukem написа:

Чe то има и 98-ма с аналогов часовник,борда си е екстра и който я иска си избира и плаща!

Аха, разрах... за съжаление... :confused:

Мислех си, че ако си търся по-нова кола (96-98) може да се разчита и на големия борд, а то значи ще си е на късмет...

Може ли някой да каже, колко горе-долу би струвала екстрата голям борд за една и съща кола (доколкото може да се приеме, че един и също модел, със едни километри и т.н. е или със или без комп... та колко повече би си искал продавача според вас) ?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от The Shadow » 13 Авг 2008, 1:09

BMW Addiction написа:
Nukem написа:

Аха, разрах... за съжаление... :confused:

Мислех си, че ако си търся по-нова кола (96-98) може да се разчита и на големия борд, а то значи ще си е на късмет...

Може ли някой да каже, колко горе-долу би струвала екстрата голям борд за една и съща кола (доколкото може да се приеме, че един и също модел, със едни километри и т.н. е или със или без комп... та колко повече би си искал продавача според вас) ?

140-200 лв за закупуване на големия борд.
60-100 лв поставяне на борда, букси и т.н.
30-40 лв интегриране на борда в колата -най вероятно този които ще си намериш и купиш няма да е за твоят модел и един чичко му бае нещо и го прави за тебе, за да ти отчита точно :mhihi: - Лъчо ще ти обясни.
Цените са приблизителни - зависи от това дали си имал борд преди това, букси, и т.н.
Успех 8)

Аватар
Кара: акцизни М-паркети от острова
Мечтае да кара: много неща

Мнение от ///MapTo » 13 Авг 2008, 1:12

The Shadow написа:140-200 лв за закупуване на големия борд.
30-40 лв интегриране на борда в колата -най вероятно този които ще си намериш и купиш няма да е за твоят модел и един чичко му бае нещо и го прави за тебе, за да ти отчита точно :mhihi: - Лъчо ще ти обясни.
Цените са приблизителни - зависи от това дали си имал борд преди това, букси, и т.н.
Успех 8)

Ма вас Лъчо май ви е взел за лакирани врабчета :mhihi: :mhihi:
Борд - 100лв перфектен
40лв + едни спортни пружини за поставянето му(окабеляване)
0(нула) лева за настройка на борда...извинявай ма всичко на всичко имаш една корекция на разхода да направиш в скритите функции...тфа ако струва 40лв и ги даваш ей така с лекота,ела да ти настроя помпичката на чистачките да пръска правилно и силата на радиото,а да ти взема 100лв... :roll:
Изображение
Изображение
PeReZ: Предполагам и километража (скоростомера) не показва моментната скорост, а ъгловата скорост в завой ???

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Nukem » 13 Авг 2008, 8:24

Борд - 100лв перфектен

Това предполагам имаш предвид цена за борда без буксите???!!! :D
Иначе под 200 кинта трудно,трябва ходене по моргите и по мъките!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от The Shadow » 13 Авг 2008, 11:54

///MapTo написа:
The Shadow написа:140-200 лв за закупуване на големия борд.
Успех 8)

Ма вас Лъчо май ви е взел за лакирани врабчета :mhihi: :mhihi:
Борд - 100лв перфектен
40лв + едни спортни пружини за поставянето му(окабеляване)
0(нула) лева за настройка на борда...извинявай ма всичко на всичко имаш една корекция на разхода да направиш в скритите функции...тфа ако струва 40лв и ги даваш ей така с лекота,ела да ти настроя помпичката на чистачките да пръска правилно и силата на радиото,а да ти взема 100лв... :roll:

Мартооооо МУШМУЛ такъв.... :mhihi: Това са приблизителни сумички. За 100 лева може и да си намерил борд ама не е било скоро. Аз моя го взех от 1 колега без букса за 140 лв и смело мога да твърдя, че тази цена е супер. На Лъчо му платих 60-70 лв - нещо такова. Аз карам 320, а борда бе свалян от 325 или 328 - нито знам нито ми се занимаваше с корекции, а и нали се сещаш, че тези корекции за да са ОК трябваше 10 пъти да заредя за да ги напасна. На мен това напасване на борда ми го направиха за 20 мин и платих 30 лв. Може, според теб, да съм се прецакал някъде с плащането, но аз съм ОК със сумите, които съм платил.

ПредишнаСледваща

Назад към E36