М52б28 автомат , приправяне с ръчни скорости!
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- Киров
- Пловдивски Джигит
-
- Кара: Е38 728 IA
М52б28 автомат , приправяне с ръчни скорости!
Колеги, предстои ми трансплантация на М52б28 в е36 М44б19, намерих много дибър мотор , но е автомат, въпросът ми е много ли е голяма разправията да се припасне с ръчни скорости и какво трябва се смени и преправи..
п.п. Ще си слагам моите скорсти от ис-ката ако е от някакви значени за препасването...

п.п. Ще си слагам моите скорсти от ис-ката ако е от някакви значени за препасването...

- ZLATIST
- младши ентусиаст
-
- Кара: е36 323i coupe 98'
- Мечтае да кара: e36 ///M3 evo GT
- Детайли за колата: Avusblau Metallic
Re: М52б28 автомат , приправяне с ръчни скорости!
Не знам какво точно ще ти трябва, но със сигурност и скорости ще ти трябват.Тия ос ис-а най-много да ги счупиш с б28-то.Най-добре си купи каквито трябва- ZF, 200 лв. са, не са кой знае какво 

- Киров
- Пловдивски Джигит
-
- Кара: Е38 728 IA
ZLATIST написа:Не знам какво точно ще ти трябва, но със сигурност и скорости ще ти трябват.Тия ос ис-а най-много да ги счупиш с б28-то.Най-добре си купи каквито трябва- ZF, 200 лв. са, не са кой знае какво
Няма колега, познавам една камара хора които карат със скорости от ис-ки ,20-ки на 28-ци и са си ок години на ред, те скоростите от 316 до 325 са еднакви...

- ZLATIST
- младши ентусиаст
-
- Кара: е36 323i coupe 98'
- Мечтае да кара: e36 ///M3 evo GT
- Детайли за колата: Avusblau Metallic
Ти си знаеш колега, но точно от такива хора със скорости от 20-ки знам, че след 120 км/ч нещо не е както трябва, а и натоварването при ис-а е едно и при 28-цата съвсем друго.Зависи и как ще я караш.Пиши на колегата Борис Малинов, той ще ти разясни всичко по преминаването от автомат към ръчка.Правил е същата интервенция на м52б28 

- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
Херкулес написа:ZLATIST написа:Не знам какво точно ще ти трябва, но със сигурност и скорости ще ти трябват.Тия ос ис-а най-много да ги счупиш с б28-то.Най-добре си купи каквито трябва- ZF, 200 лв. са, не са кой знае какво
Няма колега, познавам една камара хора които карат със скорости от ис-ки ,20-ки на 28-ци и са си ок години на ред, те скоростите от 316 до 325 са еднакви...това не е проблем инетересува ме какво се преправя за да тръгне автомата с ръчни скорости, защото някой неща ги знам, но мисля че не е достатъчно...
По отношение на електрониката, нищо няма да правиш, просто ще си тръгне.

- ///Mechov
- младши ентусиаст
-
- Кара: кУлУлО
А каква е вероятността компа да си търси автомата , защото съм виждал такива случай?
- bavar4o.70
- младши ентусиаст
-
- Кара: е36 320
- Мечтае да кара: м3
Тои си го търси,но всичко си работи нормално.Просто при диагностика винаги изписва грешка 217 мисля,че беше-че няма връзка със скоростите.Аз карам две коли с два такива компа.
- DirtySouth
- старши ентусиаст
-
- Кара: E36 Coupe 328i , Е36 Sedan 316i
- Мечтае да кара: E36 M3 , E30 M3 , E31 850csi и все такива гадни стари кочини
така и така е ОБД 2 , префлашването е елементарно и всеки колега ще ти го направи за 50-60 лева , няма смисъл само да трупа грешки ,а и ще ъпдейтне софта с по-нова версия , което ще направи работата на мотора по-добра
I'm slowly drifting

- ///Mechov
- младши ентусиаст
-
- Кара: кУлУлО
Мисля , че ако се сложеше комп. от същия мотор , но със ръчни скорости нямаше да има грешка.
- zzvvmm
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36 318is
Какво толкова пък става със скорости от ис на 28ца ? Предавателнтие числа са почти еднакви.
- Angelov91
- младши ентусиаст
-
- Кара: напред с вратите
- Мечтае да кара: M3
///Mechov написа:Мисля , че ако се сложеше комп. от същия мотор , но със ръчни скорости нямаше да има грешка.
И аз съм с двигател автоматик а беше ръчка , този дето ми сменя двигателя сменихме и компа за ръяни скорости уж нещо преправял по инсталацията , но според мен си измисляше за да земе повече пари.
- ares2
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65
познат скоро сложи подобен мотор и не преправи нищо по инсталацията.. просто останаха няколко буски от автомата
а тия скорости не панираи толкова.. ЗФ са добри но не мислете че другте кутии са боклуци..
а тия скорости не панираи толкова.. ЗФ са добри но не мислете че другте кутии са боклуци..
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Angelov91 написа:///Mechov написа:Мисля , че ако се сложеше комп. от същия мотор , но със ръчни скорости нямаше да има грешка.
И аз съм с двигател автоматик а беше ръчка , този дето ми сменя двигателя сменихме и компа за ръяни скорости уж нещо преправял по инсталацията , но според мен си измисляше за да земе повече пари.
Вързал е инсталацията на "паркинг", че да върти стартера. Сложна и скъпа процедура

- Борис_Малинов
- старши ентусиаст
-
- Кара: По-долу изброеното...
- Детайли за колата: F11 M550d , ///М3 EVO Sedan
...и едно лачено купенце Е-30 с м40б18.
То това се прави от евс-са, подава се (+) на още един пин, който при ръчни кутии дори липсва на буксата му!

Нещата, които притежаваме...всъщност притежават нас!
..., който не се учи от историята, е обречен да я повтори!
- Lenco
- Старши скрапер
-
- Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
- Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
- Детайли за колата: Powered by M43b19
Борис_Малинов написа:То това се прави от евс-са, подава се (+) на още един пин, който при ръчни кутии дори липсва на буксата му!
Между пин-6 и пин-11 се прави мост, вътре в ЕВС-а(двата пина са един срещу друг) и всичко е ОК.
Това за ЕВС-3.
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2