Помощ за монтаж на ///М лайсни

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: '98 e36 328i Тouring
Мечтае да кара: e36 ///M3

Помощ за монтаж на ///М лайсни

Мнение от clarcky » 11 Дек 2011, 21:35

Здравейте колеги,купих си днес м лайсни за седан/туринг. Някой може ли да ми помогне с закрепването им,като ми каже колко броя и какво трябва да си купя http://bmwfans.info/parts/catalog/E36/T ... per_guard/ :roll: Кои щипки ми трябват,аз до колкото разбирам номер 5 от схемата,но колко броя :roll: Номер 11 трябва ли да взимам или от старите лайсни ще ми свършат работа...въобще всякакви жокери относно монтажа приемам че си нямам никаква идея :) От старите лайсни мога ли да използвам някакви щипки :roll: Съжалявам ако има такава тема но не успях да нямеря :) Поздрави!

ентусиаст
Аватар
Кара: осем цилиндрови

Re: Помощ за монтаж на ///М лайсни

Мнение от .::Братоев::. » 11 Дек 2011, 22:27

Щипките са различни по-широки са от стандартните, броя ще го установиш сам по дупките който имаш на колата.
А тия презервативчета зелените може и твойте си да ползваш, но ти купиш ли си щипки те ще си имат :yes:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: БМВ Е36
Мечтае да кара: Е46 М3

Мнение от baitun » 12 Дек 2011, 0:41

Колега, свали твоите лайсни и ще разбереш колко щипки ти трябват. Щипките от обикновените лайсни не стават за м-кови, ако нямаш щипки или в Дару, Вари и т.н. или м комплект33

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от krisu » 13 Дек 2011, 11:48

Относно щипките, ако не се лъжа се водят М техник. Ако питаш мен, носи най-малката лайсна за да провериш щипката на място. Щото има едни дето формата им е като на М техник щипките, ама самия захват отгоре е обърнат и не пасва на каналчетата на самата лайсна. Така, че на място и проба и ако щракнат - ти си човека.
Coulthard написа:Ти кон дето бяга да не яде виждал ли си ?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от clarcky » 15 Дек 2011, 20:08

Днес свалих лайсните на задните врати ми трябват 4 щипки на предните 6 и малките парчета със по две :) Но цена от 2.76лв за 1 брой никак не ми допада :kuku: Ще ми трябват още около 10тина щипки,днес пробвах варянт с преправяне на щипките от стоковите лайсни и на първо четене стана,но вече беше тъмно,ще видиме утре на светло дали ще мога да ги направя :) Ако стане ще споделя какво съм направил,щото цената за щипка ми се вижда нерелано висока...1-1.50 бих дал но почти 3лв...е в краен случай ще се купуват :dunno: Няма ли някъде по тънкана от колкото в дару :roll:

Потребител
Аватар
Кара: 320 i
Мечтае да кара: 750

Мнение от _RESPECT_ » 15 Дек 2011, 20:14

Колега продава се двойнозалепващо се тиксо , което е доста здраво и се слага на колите които са без щипки , а в най-лошия случай има и силикон :lol:
Изображение Изображение

Над смълчаните полета дрифтят черни БеЕмВета, Гуми, прекъсвачи чуват... Куки не кротуват. ...Турботата Бууст надуват, съединители боксуват.. Гумите, ще свършат вече, асфалта се опееече ..... Вчера , вчера опел астра , размазахме го като паста . Трябва , трябва да се гони фара , двигателя му пааада .Бордовете , ще се палят , собствениците ругаят. Зимата настъп вече , борда на далееееече .

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от clarcky » 15 Дек 2011, 20:42

_RESPECT_ написа:Колега продава се двойнозалепващо се тиксо , което е доста здраво и се слага на колите които са без щипки , а в най-лошия случай има и силикон :lol:

Варянта със силикона ми е ясен,ама не ми се искаше :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e36M40B18, е36М43В18

Мнение от stamov79 » 15 Дек 2011, 22:09

То и с двойно залепящо няма голям шанс да се задържат, защото самите лайстни нямат толкова голяма контактна площ/поне при мен нямаше ефект/...Моите ги слагах със "китайски" щипки/взимах ги по 1.50 лв.бройката/, а някъде и с оригинални...Съветвам те да внимаваш от много сваляне и слагане да не се изрони вътрешния ръб на самата лайстна, където щракат щипките, че после няма хващане...Успех!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от krisu » 15 Дек 2011, 22:17

Мани ги тия историите с тиксото, виж по кви лунни пътеки караме, ще ти изпадне някъде по пътя няма и да усетиш. Слагай щипки да е като хората, ако колата ти е в гараж... ако не, джаскай с силикон, поне да ги строшат ако тръгнат да ги крадат щото М3 лайсните са постоянно крадени.
Coulthard написа:Ти кон дето бяга да не яде виждал ли си ?

Потребител
Аватар
Кара: 320 i
Мечтае да кара: 750

Мнение от _RESPECT_ » 15 Дек 2011, 22:19

stamov79 написа:То и с двойно залепящо няма голям шанс да се задържат, защото самите лайстни нямат толкова голяма контактна площ/поне при мен нямаше ефект/...Моите ги слагах със "китайски" щипки/взимах ги по 1.50 лв.бройката/, а някъде и с оригинални...Съветвам те да внимаваш от много сваляне и слагане да не се изрони вътрешния ръб на самата лайстна, където щракат щипките, че после няма хващане...Успех!

Зависи от тиксото , има големи ментета , където като ги напече малко слънцето и падат... Ползвала съм едно зелено , което е много здраво , но разбира се повърхността, на която ще се лепи , трябва хубаво да е зачистена , за да може да хване . Другия вариант както казах отгоре е силикона , но лошото при него е че ако я чукнеш или ако искаш да я махнеш има опасност да се счупи цялата лайсна ... Но щом имаш пара да си вземеш М лайсни , ще намериш и за щипки :mhihi:
Последна промяна _RESPECT_ на 15 Дек 2011, 22:53, променена общо 1 път
Изображение Изображение

Над смълчаните полета дрифтят черни БеЕмВета, Гуми, прекъсвачи чуват... Куки не кротуват. ...Турботата Бууст надуват, съединители боксуват.. Гумите, ще свършат вече, асфалта се опееече ..... Вчера , вчера опел астра , размазахме го като паста . Трябва , трябва да се гони фара , двигателя му пааада .Бордовете , ще се палят , собствениците ругаят. Зимата настъп вече , борда на далееееече .

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от fedoracore » 15 Дек 2011, 22:51

оригинални щипки и работата заспива
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: G20, F82

Мнение от Bexim » 16 Дек 2011, 16:02

fedoracore написа:оригинални щипки и работата заспива

:yes:

Само няколко теми по-надолу има тема, в която са цитирани и парт номера..
viewtopic.php?f=8&t=268357
Отиваш в Дару, даваш 40-тина лв, ама нещата ще станат като хората :yes:
FREE SPIRIT
``He who shall be last shall be sideways and smiling...`` J. Clarkson
ex: e30 318is, e46 330d, e36 328i M, e46 316i, e90 320d, e34 ///M5, e46 330ci SMG M, e90 LCI 325i M, f30 328i, e92 ///M3 6MT

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от clarcky » 16 Дек 2011, 16:54

Bexim написа:

Там е проблема че не са даже и 40 ами почти 67лв :kuku: За щипки нема шанс,те почти колко лайсните :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Кара: осем цилиндрови

Мнение от .::Братоев::. » 16 Дек 2011, 17:54

clarcky написа:
Bexim написа:

Там е проблема че не са даже и 40 ами почти 67лв :kuku: За щипки нема шанс,те почти колко лайсните :mhihi:

Е като не ти се дават пари лепи с полиуретанов силикон и няма мърдане ....тъкмо ше ги опазиш от крадци :yes:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от clarcky » 16 Дек 2011, 18:53

След няколко часа нерви ъпдейтвам :mhihi: Освен с оригинални щипки друг начин няма :mhihi: Направо си се възхищавам как не изкривих нещо от нерви :evil: Върнах си пак старите,то се е видяло че ще купувам щипки,ама като купувам поне ще купя всичките....24броя не ми се даваха толкова пари ама явно няма начин :)
ps: Сега проверих във вари са по 2.11лв а в дару по 2.76лв :lol: 60 стотинки на 30 щипки си е разлика,примирих се вече че ще взимам :mhihi:

Следваща

Назад към E36