Re: M 40 318i играят оборотите-Решено

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: Е 36 318i M40

Re: M 40 318i играят оборотите-Решено

Мнение от B_M_W » 11 Май 2010, 23:24

здравейте колеги,имам проблем с оборотите на празен ход,когато запаля колата първите 2-3 секунди оботите са нормални,след това започват рязко да падат и вдигат докато се стабилизират около нормалните и след това пак започват да играят.Проверих всички мъркучета откъдето може да смуче въздух,всичко е наред здрави са,измих МПХ с разредител за да видя дали има ефект-няма промяна,като извадя буксата на моторчето оборотите се вдигат стигат до 1 положение и пак играят нагоре-надолу.Колата има газова и на газ си работи нормално.Иначе колата си върви добре и на бензин и на газ,няма прекъсвания, има си мощност,затова се чудя къде да търся проблема.Друг момент е,че когато колата е в режим само газ-изключва бензиновата помпа,работи перфектно на газ,а когато оставя на автоматичен режим бензин-газ когато вече е минала на газ отново играят оборотите и отзаде мирише на бензин.И последен засега въпрос тази кола има ли клапанче на картерната вентилация??
Ползвах търсачката но излизат теми само за Е46 и М43 мотор :dummy:
Последна промяна B_M_W на 22 Май 2010, 17:04, променена общо 1 път

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Хилядолетен сокол

Re: M 40 318i играят оборотите

Мнение от NikiNikolov » 12 Май 2010, 8:28

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 318is, 1995 м42

Мнение от ивчо3 » 12 Май 2010, 8:56

М40 няма такъв клапан.

Потребител
Аватар

Мнение от B_M_W » 12 Май 2010, 10:06

Няма нужда да ми показвате къде е търсачката :lol: ,а щом ми я показваш значи ли че си намерил нещо което аз съм изпуснал?
Някакви идеи?

Потребител
Аватар

Мнение от B_M_W » 12 Май 2010, 11:09

Възможно ли е да е от регулатора на налягането на дюзите и как мога да го тествам?
Ако беше от дюзите не трябва ли да има проблем и с вървенето?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е36 купе

Мнение от Yanko Petrov » 12 Май 2010, 12:24

Ми щом отначало работи добре,а после играят оборотите си мисля за ламда сонда,още повече казваш че на газ е нормално положението.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW е36 320 "93
Мечтае да кара: ....M3.........

Мнение от Rad_maniak » 12 Май 2010, 13:13

Колега и аз мисля че най-вероятно проблема ти е от ламбда сондата.Ако ти трябва нещо имам всичко за м40 свиркай ако ти трябва нещо!
BMW - Be My Wife!!!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Хилядолетен сокол

Мнение от NikiNikolov » 12 Май 2010, 13:38

Мисля си, че това е най-простия ДВГ на БМВ за обслужване и диагностициране без да ходиш в сервиз. Има толкова много изписано за това прословуто М40, че е прекалено достатъчно, затова те насочих към търсачката. Обороти играят от: инжектори ако има газ, лош бензин, вакуумни маркучи, гофрирания маркуч на дросела, лоши връзки по буксите на кабелите и датчиците, вкл. ламбда сондата и на самата сонда скъсана изолация на кабелите, стъпков мотор, дебитомер, регулатор на налягане, бенз. помпа и филтър бензинов и най-вече от лошата подръжка на предишните собственици. Поздрави.

Потребител
Аватар
Кара: e39

Мнение от todor_garchev » 12 Май 2010, 16:54

Имах същия проблем ! Оказа се моторчето за празен ход, било е спукано. Карам на газ и бензина ми свършва:) Не я караи така че ще стане по-голям проблем.

Потребител
Аватар

Мнение от B_M_W » 12 Май 2010, 18:50

Yanko Petrov написа:Ми щом отначало работи добре,а после играят оборотите си мисля за ламда сонда,още повече казваш че на газ е нормално положението.

Koлега ако е от сондата би трябвало като е студена да работи добре,а не е така работи си по един и същ начин..
NikiNikolov написа:Мисля си, че това е най-простия ДВГ на БМВ за обслужване и диагностициране без да ходиш в сервиз. Има толкова много изписано за това прословуто М40, че е прекалено достатъчно, затова те насочих към търсачката. Обороти играят от: инжектори ако има газ, лош бензин, вакуумни маркучи, гофрирания маркуч на дросела, лоши връзки по буксите на кабелите и датчиците, вкл. ламбда сондата и на самата сонда скъсана изолация на кабелите, стъпков мотор, дебитомер, регулатор на налягане, бенз. помпа и филтър бензинов и най-вече от лошата подръжка на предишните собственици. Поздрави.

Е това вече е мнение,от тези неща не съм проверил само инжекторите,лошите връзки по датчиците,сондата и дебитомера,ако е от последния би трябвало като му извада буксата да се подобри малко работата на мотора нали?
todor_garchev написа:Имах същия проблем ! Оказа се моторчето за празен ход, било е спукано. Карам на газ и бензина ми свършва:) Не я караи така че ще стане по-голям проблем.

И мен ме съмняваше моторчето но засега не ми чезне бензина просто отвреме на време мирише когато работи на газ.МПХ не оказва ли влияние на работата на мотора когато е на газ?

Потребител
Аватар
Кара: 318is

Мнение от Dido74 » 12 Май 2010, 20:03

И аз нямам клапан за картените газове(М42 мотор) но маркуча за картените газове беше тотално задръстен.При мен се оказа температурен датчик

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 320д

Мнение от giggs_11 » 17 Май 2010, 14:55

todor_garchev написа:Имах същия проблем ! Оказа се моторчето за празен ход, било е спукано. Карам на газ и бензина ми свършва:) Не я караи така че ще стане по-голям проблем.
колега мпх е само за ниските обороти,нещо не виждам връзката ,като караш на газ да ти изчезва бензина заради спукано мпх ?!!!

Аватар
Кара: Капак от Е32 на тавана на 34-ката
Мечтае да кара: ЗиЛ-157; АН-12
Детайли за колата: Бяла и стара

Мнение от kemakozeE36 » 17 Май 2010, 22:16

Колега, един съвет от мен: аз имам Е36 със същия двигател(само че 1.6), автоматично минаване на газ. Та мисълта ми е че тая газ ми съсипа колата и набих над 2000лв и още не може да работи. Махай газовата докато е време, защото аз почнах с твойте проблеми и един хубав ден колата се предаде напълно и на всякъде ми казват "Ооо, мойто момче БМВ-то не търпи газ...".Отделно, че газта така са я направили, че релето за бенз. помпа седи постоянно включено инезнамкак не е изгоряло досега.(и плочка за карбуратор са ми сложили-аз Лада ли карам или какво?)За това газовата заминава в мазето.Германеца е умен човек и ако е преценил, че трябва да има газ е щял да сложи!!!Та това е моето мнение.

забравих:преди да оправя газовата(защото не работеше и за което съжалявам)Колата ми работеше перфектно и безотказно
Изображение
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39 520 I Touring
Детайли за колата: 2.2 i ; 170 PS ; 09.2003

Мнение от ned_gm28 » 17 Май 2010, 23:57

kemakozeE36 написа:Колега, един съвет от мен: аз имам Е36 със същия двигател(само че 1.6), автоматично минаване на газ. Та мисълта ми е че тая газ ми съсипа колата и набих над 2000лв и още не може да работи. Махай газовата докато е време, защото аз почнах с твойте проблеми и един хубав ден колата се предаде напълно и на всякъде ми казват "Ооо, мойто момче БМВ-то не търпи газ...".Отделно, че газта така са я направили, че релето за бенз. помпа седи постоянно включено инезнамкак не е изгоряло досега.(и плочка за карбуратор са ми сложили-аз Лада ли карам или какво?)За това газовата заминава в мазето.Германеца е умен човек и ако е преценил, че трябва да има газ е щял да сложи!!!Та това е моето мнение.

забравих:преди да оправя газовата(защото не работеше и за което съжалявам)Колата ми работеше перфектно и безотказно

Айде пак към вечния безмислен спор-за и против газта :banghead: Колега,я сложи един ГИ да видиш BMW-тата не понасят ли газ :idea:
А към автора на темата-провери ли регулатора на налягане на горивото? (да не е спукана мембраната и да вкарва бензин в смукателните колектори).Издърпай мъркучето за вакуума от регулатора (както работи мотора на бензин).Ако от там църка бензин-нов регулатор.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: E38
Детайли за колата: Седан , 1993 , 1.6 I , М40

Мнение от jakson » 18 Май 2010, 9:52

Yanko Petrov написа:Ми щом отначало работи добре,а после играят оборотите си мисля за ламда сонда,още повече казваш че на газ е нормално положението.

:yes:

Следваща

Назад към E36