клу4а при палене преварта проблем
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
21 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- jibo
- младши ентусиаст
-
- Кара: Bmw 320 d ,E36 TDS
- Мечтае да кара: BMW X5
клу4а при палене преварта проблем
колеги нещо като заватря да запаля и клу4а ми преварта дали патрона се е скапал щото не сам с оригиналния клу4 тои пак само преварта а с някав друг сам някои знае ли тея патрони скапи ли са
- jibo
- младши ентусиаст
-
- BiTurbo
- старши ентусиаст
-
- Кара: '04 BMW 330i // '96 BMW 320i
- Мечтае да кара: '96 BMW M3
никаква екстра не е, по-скоро дефект някакъв. И при мен беше така и по едно време просто блокира в патрона, от там ключар и 170лв , щото чипове-мипове и глупости колкото искаш......
Случвало се е на доста колеги като гледах.........
Случвало се е на доста колеги като гледах.........
- metodi80
- старши ентусиаст
-
Колегата КУНИ е прав .... по принцип това се случва когато кормилото е заключно и се опиташ да запалиш без да си дръпнал леко волана на ляво , за да го отключиш и просто механизма се зщитава от прекалено насилване както на ключа , така и на патрона. За това има елементарно решение ..... сядаш в колата , преди да завъртиш ключа дръпни леко кормилото на ляво за да освободиш механизма и тогава завърташ ключа спокойно. Гарантирам ти , че няма да има превъртане на патрона , няма да има грижи ... това е ....
- jibo
- младши ентусиаст
-
е добре защо оригиналния клу4 не може да зацепи а паля с някав резервен тоя оригиналния само преварта и преварта
- dinkomg
- ентусиаст
-
- Кара: Семейното комби
- Мечтае да кара: M5 touring
Не се е скапал патрона колега, така си е излязла от завода, както каза колегата с "тази екстра". Има някои които като видят че запира ключа при заключен волан, започват да напъват зверски, вместо просто да размърдат леко волана, и така вероятността да счупят ключа е голяма , така че немеца е решил да сложи предпазна мярка...
В интерес на истината и аз се стреснах първия път
В интерес на истината и аз се стреснах първия път

- jibo
- младши ентусиаст
-
колега тои си влиза нормално клу4а само си варти не ще да зацепи запалването а с резервния рядко ми прави това
- fifiperoto
- Потребител
-
- Кара: 320
- Мечтае да кара: m3
- fedoracore
- старши ентусиаст
-
никаква екстра не е това - а направо се е прецакало ..имах такъв проблем изкара така месец и после спирам тръгвам да гася -няма никои ключа ми е в ръката ,а колата си работи - луда работа .отидох на ключар нави една рапидка в ключалката и всичко е ток вече 3 месеца

- КУНИ
- младши ентусиаст
-
Имам 4 Е36-ци - на всичките ключа когато не е вкаран докрай превърта, и нито една от тях няма признаци на "ключарен" проблем.
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
КУНИ написа:Имам 4 Е36-ци - на всичките ключа когато не е вкаран докрай превърта, и нито една от тях няма признаци на "ключарен" проблем.
Именно!
За съжаление много хора особенно жени ,не само че не вкарват ключа до край,ами и не помръдват волана за да освободи петлето на заключващия механизъм,от там търсят под вола теле и ключарите им взимат парите

Не изключвам варинат и за повреда,но той едва ли е често срещан проблем може би 1 на 1000 при 15 годишните екземпляри.
Аз лино няколко пъти съм спирал при на пръв поглед закъсал автомобил насред кръстовище в софия с пуснати аварийни.
Като попитам какъв е проблема ,ми отговарят че превърта ключа

Сядам,показвам им как да палят и пробват по няколко пъти на място,хората направо немогат да повярват и си отиват доволни

- jibo
- младши ентусиаст
-
е то за жените е ясно 4е не знаят ,но колеги клу4а ми е до краи да края ватре знам какво е закллу4ен волан но не е при мен от клу4а ми прави проблем та питам някои знае ли скапи ли са тези патрони щото за старата троика бяь 4ул 4е са около 150 кинта
21 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2