Смяната на съединитела НЕ става....М52

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ШесТакА пОд КапАкА да РЕВЕ...

Смяната на съединитела НЕ става....М52

Мнение от DDR » 21 Сеп 2008, 20:30

Да наистина смяната на съединитела ми не става!!!
Ситуацията е следната> Оставих колата и новия съединител при майстора и той ми се обажда вечерта че не може да свали съединитела, защото болтовете не се развартат :shock: Отивам аз при него и резултата е, че от 4 болта които трябва да се развият с специален ключ(забравих му името) единия е скасан, а другите не мардат и той се е отказал защото и другите щели да се преебат!
Коментарите за майстора ги спестете мой приятел който ми е сменял много неща и на тази и на други мой коли. Просто шибаните болтове не мардат...

Та казвайте какво да правя момчета :confused: Колата е 320 '96год. с м52 мотора.Съединитела може да се кара още ма нали е с демферен маховик си викам ае по рано да го сменя.... и си е...а мамата!!! Някой да е имал или чувал за подобен случаи? И дали има някакви ключове или пистолети с удърно отвиване или....де да знам и аз...???
Приемам всякакви предложения.... :help:
Ако я мАчкАш... и дреХите от гЪрбА ще ти ИЗгОРИ...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от S 70/3 » 21 Сеп 2008, 20:38

ще играе електрожена маи..нека да навари ако може по една гаика на главата на болтовете (с какво може телоподаващо ,електрожен) и да опита пак...или нагряване ако не стане..но мисля 4е така ще стане

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от DDR » 21 Сеп 2008, 20:44

Нали се сещаш на какво място са горните два болта на майка си в г..а!!! А единия долен болт от към електромотора се скъса заедено с ухото на блока :shock: Тогава спря и работата.........Така че болтовете (резбите) са мнооого здрави.
Съвети..... :help:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от brobot » 21 Сеп 2008, 20:47

за кои болтове говориш ?
Брабус - Мечта Водителя

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от S 70/3 » 21 Сеп 2008, 20:51

другия вариянт е сваляне на двигател и скорости и тогава ще се открие достата4но място за работа..ако друг избор няма вярно 4е е хамалогия но ако друго е из4ерпано..надявам се да стане

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Ozir1S » 21 Сеп 2008, 20:51

Най-вероятно за тия на скоростната към мотора :) Да пръска с WD40 и те така :mhihi: Другия вариант е да си купиш от дару болтове а тия да ги бастисаш с флекса :mhihi: При мене тия на притискатела към маховика беха с преебана резба и познай кво стана - нови болтове и върти с чука върху секача :mhihi:
Изображение
Деба тия дърти кочини!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW X5 E53 4,4
Мечтае да кара: Всичко що е М

ре

Мнение от cool_ice » 21 Сеп 2008, 20:58

Батка само пистолет на бъздух няма ка да не се развият при мен беше така на старото бмв но пистолета оправя всичко а ако се скъсат нови както казва колегата има спецялни нарезни винтове за скъсани болтове вадиш и слагаш новите и излиташ пак на терена. аиде успех :D :D

Аватар
Кара: акцизни М-паркети от острова
Мечтае да кара: много неща

Мнение от ///MapTo » 21 Сеп 2008, 21:00

Нема се пуашиш!!!
Както каза момчето с синьото цупе...на неговата кола с един секач им таковахме таковата и после нови болтове на Wurth от мосю бриколаж и сега града спи при неговия съединител ;)
Няма такова нещо като не може...тоя,който не иска не може...
Изображение
Изображение
PeReZ: Предполагам и километража (скоростомера) не показва моментната скорост, а ъгловата скорост в завой ???

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от DDR » 21 Сеп 2008, 21:07

cool_ice ама то дали ще влезе пистолета за горните два болта...Има някаква логика с пистолета да стане ,щото малко и удърно прилага усилието.Иначе сила не ни липсва,но не е удърна. Няма как с ключа. На какво БМВ си имал такав проблем
А да се стига до свляне на сърцето малииии...ебаси съединитела
///MapTo вие със секача сте ги нагласили ама на място ли сте работили или мотора на масата? Иначе желание има...летните гуми треа да се доваршат,че сезона свърши не треат вече :mhihi:
Последна промяна DDR на 21 Сеп 2008, 21:11, променена общо 1 път

Аватар

Мнение от ///MapTo » 21 Сеп 2008, 21:09

Бе слушай ме като ти казвам човек!!!
В канал дето 10 годишно едва влиза аз свалях болтовете на притискателя...със секач за бетон,не за желязо..блъскаш по болтовете с ъгъл малък,но все пак ъгъл в посока на развъртането...после с чука 2-3 пъти върху главата на болта да му стесниш дупката,буташ шестограма и трескаш силно с чук...са няма да ти разказвам приказки от 10001 нощ,праил съм го тфа!
Изображение
Изображение
PeReZ: Предполагам и километража (скоростомера) не показва моментната скорост, а ъгловата скорост в завой ???

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от КУНИ » 21 Сеп 2008, 22:01

Марто то автора май за други болтове говори.....до тия за които ти говориш той не е стигнал още!

Аватар

Мнение от ///MapTo » 21 Сеп 2008, 22:12

Е то други болтове няма..другите са на скоростната кутия,дето са 1 милион на брой и тряа си пишеш кой от коя дупка е излезнал...
Изображение
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от DDR » 21 Сеп 2008, 22:14

Значи става на въпрос за първите болтове, от които се тръгва. Тези които хващат кожуха на скоростите за блока. В момента единия болт го няма, а колата си е в движение по софийските улици...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от КУНИ » 21 Сеп 2008, 22:14

DDR написа:Нали се сещаш на какво място са горните два болта на майка си в г..а!!! А единия долен болт от към електромотора се скъса заедено с ухото на блока

Аватар

Мнение от ///MapTo » 21 Сеп 2008, 22:16

аууу
начи аз не съм разбрал както трябва... :uups:
Тия болтове...къде се намира тая кола?
утре съм свободен и мога да дойда да ударя едно рамо :?:
Изображение
Изображение

Следваща

Назад към E36