Смених маслото, взе да загрява!
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
22 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Смених маслото, взе да загрява!
Здравейте!
Въпросът ми е, може ли от кофти масло колата да почне да гре ?!
Бех с Мотул 10В40 и нямах проблеми. Сложих някакъв Арал и от него ли от какво ли, колата веднага почна да грее в задръствания. Може да съм вкарал въздух в системата на охлаждане ама вече 2 пъти обезвъздушавам, антифриз доливам, няма братче. Направи ми и друго впечатление - оставям колата 2 часа неможе да изстине мотора, всичко е все едно че двигателя е бил загасен преди 5 мин, пари не се бара!
В какво приключение се вкарах ?!
Въпросът ми е, може ли от кофти масло колата да почне да гре ?!

Бех с Мотул 10В40 и нямах проблеми. Сложих някакъв Арал и от него ли от какво ли, колата веднага почна да грее в задръствания. Може да съм вкарал въздух в системата на охлаждане ама вече 2 пъти обезвъздушавам, антифриз доливам, няма братче. Направи ми и друго впечатление - оставям колата 2 часа неможе да изстине мотора, всичко е все едно че двигателя е бил загасен преди 5 мин, пари не се бара!
В какво приключение се вкарах ?!
- dangerous
- младши ентусиаст
-
много е вероятно да е от маслото защото всяко си има различна специфика и ако е по редичко съответно и триенето м/у частите се повишава а от там и температурата ама ся да не се стреснеш това е логично погледнато но по принцип знам че арала е доста рядко масло
така че е много вероятно в него да е проблема.На мен така ми изпаднаха 4л. арал сложих го на ладичката и съответно на празен ход си ми светеше лампата че после натягах предпазния клапан
така че е много вероятно в него да е проблема.На мен така ми изпаднаха 4л. арал сложих го на ладичката и съответно на празен ход си ми светеше лампата че после натягах предпазния клапан
- pistata9889
- ентусиаст
-
- Кара: Камион колкото читалището...
Колега,не е от маслото търси проблема в охладителната система.
Когато трябва да вземеш решение относно една страна,изслушай и другата,може нейната версия да е по достоверна!!!
- dangerous
- младши ентусиаст
-
а към автора би ли обяснил как точно си вкарал въздух или това е само преположение смисъл източвал ли си антифризец или........?
- ~Мишо~
- старши ентусиаст
-
- Кара: видимо доволен
- Мечтае да кара: само за удоволствие...
- Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко
Това беше забавно,ще му платиш ли маслото ако го смени и проблема останеdangerous написа:много е вероятно да е от маслото защото всяко си има различна специфика и ако е по редичко съответно и триенето м/у частите се повишава а от там и температурата ама ся да не се стреснеш това е логично погледнато но по принцип знам че арала е доста рядко масло

- Вот такая жизнь, эх, несправедливая!... Я вам обещаю, проживу её красиво я!
Чукане в рейката - отстраняване
Семерина на коляновия вал (предна) - подмяна
Отстраняване теч на масло от филтърната кутия + смяна лагери на генератор
Стартер М43 малко снимки как излиза на светло...
Резервоар и бензиномери - общо устройство
Чукане в рейката - отстраняване
Семерина на коляновия вал (предна) - подмяна
Отстраняване теч на масло от филтърната кутия + смяна лагери на генератор
Стартер М43 малко снимки как излиза на светло...
Резервоар и бензиномери - общо устройство
Колеги, благодаря за отговорите!
Значи забелязахме, че перката на загрят двигател не се върти много силно, а само от центроблежните сили. Може да се спре с ръка даже.
Въпрос 1: при работещ вискосъединител може ли да се спре с ръка перката или трябва да има услилие ?
Въпрос 2: Някой да каже как се сваля виско и се слага ново
Значи забелязахме, че перката на загрят двигател не се върти много силно, а само от центроблежните сили. Може да се спре с ръка даже.

Въпрос 1: при работещ вискосъединител може ли да се спре с ръка перката или трябва да има услилие ?
Въпрос 2: Някой да каже как се сваля виско и се слага ново

Изправното и напълно зацепено "виско" върти с оборотите на шайбата и НЕ може да се спре с ръка (и не е препоръчително да се опитва
)
Сменя се като се махне пластмасовия дефлектор (фунията) зад радиатора и гайката на виското се удари с рязко с чук НАДЯСНО (гайката е с обратна резба). След това се отвива на ръка.
Добре е да поставиш по-дебел картон между радиатора и виското за да не нараниш случайно ламелите на радиатора
Монтирането на новото "виско" е в обратен ред (не се мъчи да го стягаш много - то се самозатяга от въртенето на шайбата
Успех

Сменя се като се махне пластмасовия дефлектор (фунията) зад радиатора и гайката на виското се удари с рязко с чук НАДЯСНО (гайката е с обратна резба). След това се отвива на ръка.
Добре е да поставиш по-дебел картон между радиатора и виското за да не нараниш случайно ламелите на радиатора

Монтирането на новото "виско" е в обратен ред (не се мъчи да го стягаш много - то се самозатяга от въртенето на шайбата
Успех

- ned_gm28
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 520 I Touring
- Детайли за колата: 2.2 i ; 170 PS ; 09.2003
22 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2