неработещи уреди

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е46

неработещи уреди

Мнение от neonman » 18 Юли 2008, 23:13

Здравеите .
Днес както си карах и оборотомера спря да ми показва обороти......
изгасих , запалих и спряха вси4ки уреди със стрелки да работят :confused:
колата работи нормално , лампите по таблото светят , НО ВСИЧКИ стрелкови уреди не тръгват :(
можетели да ми дадете идеи от какво е ????
ако ли не - кажете свестен ЕЛ сервиз , където да отида ....в Сф.!
мерси

младши ентусиаст
Аватар

..

Мнение от 6efovete » 18 Юли 2008, 23:47

трябва маистор по тоците колега вероятно. има един тест на колометража по принцип. ще опитам да ти го обясня.. натискаш копчето за анулиране постоянно!!!.после даваш контакт, и след това връщаш за момент ключа до краи назад да угасне всичко и после веднага на онази позиция където ти светят само изминатите километри на ел. дисплея. ако успееш да го направиш почват да излизат данни от компа.. на колко реални километра ти е колата, после последна наи висока скорост и тн. в един момет ще се тестват всички уреди..срелките ще идат до краи и ще се върнат. но ме съмнява ше таблото ти ще изгори на веднъж така... по верятно е да е друг проблема...

Аватар
Кара: акцизни М-паркети от острова
Мечтае да кара: много неща

Мнение от ///MapTo » 18 Юли 2008, 23:54

Начи първо проблема ти е проблем на повечето е36-ти..таблото се пре*бава,купуваш си ново/втора ръка и проблема се решава..засега лек не съм чул да е измислен...за теста на таблото - цъкаш копчето за нулиране на километража и го задържаш,вкарваш ключа и въртиш на първи(1) контакт и след тфа чакаш и гледаш дали ти работят уредите...
п.с. на дисплея ще ти пише разни цифри - всичко е сервизна информация,такава за оригиналните километри няма :idea:
Изображение
Изображение
PeReZ: Предполагам и километража (скоростомера) не показва моментната скорост, а ъгловата скорост в завой ???

младши ентусиаст
Аватар

.

Мнение от 6efovete » 19 Юли 2008, 0:11

абе при мен излизаше преди на едно 250 000 на колиметража.. а там на теста 360 000 . това не е ли някакво инфо от компа направо за километрите? какво значат тогава тези неща?

Аватар

Мнение от ///MapTo » 19 Юли 2008, 0:28

това са сервизни данни...не ги помня наизуст,но 4тото или 5тото беше последните 5 знака от вин-а...
дишай спокойно,на Е36 няма как да разбереш реалните километри ;)
Изображение
Изображение
PeReZ: Предполагам и километража (скоростомера) не показва моментната скорост, а ъгловата скорост в завой ???

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '04 BMW 330i // '96 BMW 320i
Мечтае да кара: '96 BMW M3

Мнение от BiTurbo » 19 Юли 2008, 0:40

///MapTo написа:това са сервизни данни...не ги помня наизуст,но 4тото или 5тото беше последните 5 знака от вин-а...
дишай спокойно,на Е36 няма как да разбереш реалните километри ;)

:yes: :yes:

също така показва и версията на софт-а, разни неща като колко оборота прави едно колело при изминаването на 1 км и някви такива глупост....... Реалните километри няма как да се разберат от там...... ;)

за повече инфо за трика с таблото:
http://forum.bmwpower-bg.net/viewtopic.php?t=2124
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от neonman » 19 Юли 2008, 1:19

благодаря , момчета , ама тва цифровото дисплеиче и то не работи :(
свалях го , отварях го ...не видях некви видимо изгорели работи ...........HELP :confused:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от neonman » 19 Юли 2008, 1:21

благодаря , момчета , ама тва цифровото дисплеиче и то не работи :(
свалях го , отварях го ...не видях некви видимо изгорели работи ...........HELP :confused:

Аватар

Мнение от ///MapTo » 19 Юли 2008, 3:57

Взимай друго табло...ще платиш 80-100лв за него...ако тръгнеш да ремонтираш това ще ти излезе по-скъпо по електричари,повярвай ми ;)
Единственото условие като търсиш такова втора ръка е то да бъде от същата кола като твоята...
примерно караш 320 - търсиш от 6 цилиндрово бензиново
ако караш 318ис - търсиш 4 цилиндрово бензиново
;)
Успех и пиши какво е станало
Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: в шоуто на тройките

Мнение от swh_bmw » 19 Юли 2008, 13:03

Здравейте,
ако ти се занимава колега пробвай това
http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=54763.
Някои колеги май бяха писали че се е оправило. Все пак нищо няма да загубиш освен време ;)
Незнам каква ти е колата, но като купуваш друго табло, както колегата е писал гледай да е същото като твоето иначе може да се нуждае от препрограмиране(най добре е да се пробва преди покупка). Ако си с дизел пък мога да ти предложа това http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=92573
Поздрави

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от neonman » 16 Авг 2008, 1:22

ужас :( .....
купих си друго табло , сложих го и...........кара 50 км :!: :shock: Е*АСИ МАМАТА , кажете кво да правя - явно е в друго повредата :confused:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от neonman » 20 Авг 2008, 17:42

момчета , кажете от кво може да ми горят така таблата :(
не искам да сложа третото и то да се бъгяса :help:

Правопис Мастър
Аватар
Кара: X5

Мнение от MOPKOB » 20 Авг 2008, 18:20

Welcome to the team!
И аз съм със същия проблем, вече трето табло така! И за сега си карам така . Септември може и да стигна до Дару да го погледнат. За сега нямам идея защо и как се прецака .
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kdl » 24 Авг 2008, 20:59

И при мен стана подобна цигания.

Преди малко докато си сменях крушката на задния габарит без да искам дадох на късо 2 писти. Препуши леко, никакви видими поражения.

Резултат: Нямам мигачи, нямам светкавица на дългите (иначе мога да пусна дълги), не ми светят лампите на климатика, всички останали светят. Изчезнаха долните лампи които са сервизните за маслото и имам скоростомер само, без оборотомер, без темп., без бензиномер...

Ебаси, дано да са бушони. Свалих таблото, огледах, никога не е разглобявано, със стикерите си е... поне вече знам колко лесно се сваля...

Oправих го:
Бушон 23 ако не се лъжа, 5А, той беше изгорял. После всичко си дойде на мястото: и мигачи, и оборотомер, бензиномер и т.н. Даже погледнах една тема по-нагоре, колегата май има същия проблем.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от neonman » 02 Сеп 2008, 0:38

е*и му мамата .... сложих си 3-тото табло , тръгнах да търся маистор
да решава проблема и.....след 3 км изгоря и ТРЕТОТО табло :help:
вече ми идва да плача :bcry:
кажете де да я карам ...в камор ли къде ли ...ма там като слушам маи не им се занимава с дърти кочини като нашите :uups:
даите съвет къде да я карам , МОЛЯ ВИ :help:

Следваща

Назад към E36