Kлиматика бучи
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
13 мнения
• Страница 1 от 1
Kлиматика бучи
Здравейте колеги. Карам БМВ 318и модел 1998 година с климаавтоматик. Климатика цяла зима не го бях включвал. Преди около 2 седмици ре6их да го включа и установих, че издава един такъв виещ звук и оборотите почват да играят. Струва ми се, че това бучене идва от компресора. Особено силно бучи, когато подам газ. Иначе климатикът си духа студено /все още/, но ме е страх да го пускам да не му прецакам не6то. Та ще се радвам, ако имате някаква идея къде би могъл да е проблемът.
If guns kill people, spoons make Michael Moore fat.
Айде кажи ми как се нари4а тогава, като си ми толкова отворен
Аман от хора дето се оптват да си вдигнат броя на коментарите, пускайки никому ненужни мнения!
P.S. Айде чети тук ако знаеш немски и се обраzовай!http://de.wikipedia.org/wiki/Klimaanlage

P.S. Айде чети тук ако знаеш немски и се обраzовай!http://de.wikipedia.org/wiki/Klimaanlage
Последна промяна niko81 на 26 Апр 2008, 0:14, променена общо 1 път
- КУНИ
- младши ентусиаст
-
Satanans4o написа:Климаавтоматик е ново понятие
Искаш да кажеш че хората дето са ти изобретили колата не са измислили как по друг начин да си кръстят духалките ли

- bam-bam
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39
- Мечтае да кара: Е92
КУНИ написа:Satanans4o написа:Климаавтоматик е ново понятие
Искаш да кажеш че хората дето са ти изобретили колата не са измислили как по друг начин да си кръстят духалките ли![]()
колега и аз го знам като климавтокактам беше че го забрих .. то друго име ли има

- Satanans4o
- кандидат ентусиаст
-
КУНИ написа:На дойчовски език е климааутоматик, а на нашта географска ширина си е климатроник и т.н!

- D3BEP
- старши ентусиаст
-
И моят издава звуци при включването и оборотите почват да играят, мисля, че е нормално. И аз съм с дигиталния климатроник.
Звукът е кратък, оборотите се стабилизират бързо. И при тебе ли е така?
Специално за оборотите е повече от нормално, защото климатикът "дърпа" мощност.
ПП. Не обръщай внимание на глупостите на колегите.
Звукът е кратък, оборотите се стабилизират бързо. И при тебе ли е така?
Специално за оборотите е повече от нормално, защото климатикът "дърпа" мощност.
ПП. Не обръщай внимание на глупостите на колегите.
Re: Kлиматика бучи
niko81 написа:Здравейте колеги. Карам БМВ 318и модел 1998 година с климаавтоматик. Климатика цяла зима не го бях включвал. Преди около 2 седмици ре6их да го включа и установих, че издава един такъв виещ звук и оборотите почват да играят. Струва ми се, че това бучене идва от компресора. Особено силно бучи, когато подам газ. Иначе климатикът си духа студено /все още/, но ме е страх да го пускам да не му прецакам не6то. Та ще се радвам, ако имате някаква идея къде би могъл да е проблемът.
Ето такъв ти е проблема , при мене беше същото...
http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=91494
Ами най бероятно ще я водя колата в понеделник на майстор да я погледне. Да видим какво ще каже. Мерси на всички, които ми помогнаха с идеи и съвети. Между другото няма да повярвате днеска какво ми се случи. Значи включвам на задна скорост и изведнъж конзолата на климатика започна да издава леки виещи звуци. Като изключа от задна, звуците изчезнаха. И така няколко пъти
След това всичко се оправи. Но умът ми не побира какво общо има задната скорост с панела на климатроника. А съм сигурен, че идваше от там. Знам, че най вероятно ще ме посъветвате да заведа колата на специалист да я погледне, но реших да питам тук, дали и на някой от вас му се е случвало нещо подобно
. Аз лично този проблем наистина не мога да си го обясня.

13 мнения
• Страница 1 от 1