10000км. и 2л. малсло ???
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
35 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3
- valerio1
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E92 335i
- Мечтае да кара: CL 63 AMG
- Детайли за колата: открадната :)
kick написа:страното то е че нито пуши бяло нито губи мощноствърви си и наистина не пуши а и не виждам течове
сега ще сменя маслото с друга марка пък ще видим
приятел, за ремонт си...няма да пуши щото имаш катализатор и не губи мощност, щото маслото ти уплътнява сегментите и компресията се запазва, затова ти гори масло...или другия вариант е някоя гумичка на клапан. аз имах същия проблем, бяха ми запекли сегментите. иди си измери компресията и майстора ще ти каже...ако са запекли сегментите и майстора ти каже основен ремонт, пиши ми едно ЛС да ти кажа аз как ресих моя проблем, айде и дано да минеш тънко.
P.P. И такива мнения във форума от рода на: "карай, кво кат гори масло" и да знаеш, че такова нещо като нормален разход на масло няма.
Това са най - важните неща. Тея лампички просто подсещат собственика за маслото, стараейки се да са горе - долу в час с това, коеот се случва. Те не мерят точно, по - скоро по системата "около - колкото". Тяхната идея е по - скоро собственикът ДА НЕ ЗАБРАВИ да смени маслото, отколкото те да сервизират автомобила и да следят състоянието му. Не случайно ако смениш маслото, даже с друго по характеристики и не ги нулираш, те си продължават както си знаят.
Будилник за маслото.
Много добър отговор. Благодаря. С такова впечатление съм останал и аз!
жбгжнб
Аз пък да се изфукам:за 14 хиляди откакто карам моята кола,не е мръднал 1 грам от маслото,а вече 2 пъти го сменям,1-я път с валволин 10В40,а 2-я с Кастрол 10В40, М40 е двигателя.Имам 1 приятелче с Алфа 156,казва:0,5 литра на 400 км.
ти пак си добре,но виж да не го меша с антифриза,че тогава...... УСПЕХ.

- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
В тоя текст има грешка... щото ако сметнеш както трябва излиза, че на 1000 км е 1.5л....
Има се в предвид 0.15л на 1000 км 

35 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3