Ползвате ли добавки за горивото ?
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
22 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- Alexi
- старши ентусиаст
-
- Кара: буретата да пресъхват
добавката е на Шел ,ползва се в горивата Впауър ,аз съм пуснал отделна тема за нея .. а за въпроса с ползата - отидете на бензиностанция на Шел и погледнете човката на пистолета отвътре на обикновен 95 и Впауър95 и веднага ще разберете дали има полза .. на обикновения 95 човката е жълта от налепи отвътре ,а на Впауър е чиста ,алуминия направо свети .. същото е и в горивната система
Alexi написа:добавката е на Шел ,ползва се в горивата Впауър ,аз съм пуснал отделна тема за нея .. а за въпроса с ползата - отидете на бензиностанция на Шел и погледнете човката на пистолета отвътре на обикновен 95 и Впауър95 и веднага ще разберете дали има полза .. на обикновения 95 човката е жълта от налепи отвътре ,а на Впауър е чиста ,алуминия направо свети .. същото е и в горивната система
т.е. Впауър95 е обикновен 95 + тази добавка ?
и вместо да купуваме отделно добавки .. да си караме с Впауър95

"Съдбата обича смелите!" Вергилий, Енеида
- kudo
- младши ентусиаст
-
- Кара: Х5 3,0D
- Мечтае да кара: МНООООГО ЯКО BMW
д
От как ми протече помпата НЕ
.Същото се получи и като сложих добавка за почистване на двигателя преди смяня на маслото, на БМВ-то капачката на маслото започна да пропуска масло и добре,че е само от там защото реното текна от вред най-вече от гарнитурата на капака на клапаните.Добавката беше на "валвулин"Може да съм случил ментак,но вече неща и да чувам за тях!!!

kriso85 написа:Колега слагай хубав бензин и не се занимавай с глупости .....
Именно това е, че хубавия бензин е бензин с добавки на производствено ниво, или иначе казано на базите в Илиенци, на една цистерна 95, се долива количество добавки и става Super 100. Въпросът е какви добавки и каква комбинация от тях, дава най-добър ефект върху съответния тип автомобил.
Като гледах преди месец сайтовете на големите бензиностанции, остах с впечатлението че само ОМВ супер 100, се внася на 100 октана директно от рафинерията в Австрия, ама не съм съвсем сигурен дали не е побългарено и това

А по друга информация, знам че Shell и Лукойл са един и същ бензин, различни добавки ....
това е което мога да кажа по темата и по-специално за бензина

bmw
- Alexi
- старши ентусиаст
-
- Кара: буретата да пресъхват
Ivo III написа:Alexi написа:добавката е на Шел ,ползва се в горивата Впауър ,аз съм пуснал отделна тема за нея .. а за въпроса с ползата - отидете на бензиностанция на Шел и погледнете човката на пистолета отвътре на обикновен 95 и Впауър95 и веднага ще разберете дали има полза .. на обикновения 95 човката е жълта от налепи отвътре ,а на Впауър е чиста ,алуминия направо свети .. същото е и в горивната система
т.е. Впауър95 е обикновен 95 + тази добавка ?
и вместо да купуваме отделно добавки .. да си караме с Впауър95![]()
точно така ,само че ВП е доста по скъп от обикновен 95 т.е. присадката е скъпа( но аз я продавам евтино

за ОМВ 100 октана - всичкия е внос от Австрия ,истина е .. освен това маслата на ОМВ също са австрийски виждал съм оригиналните палети с които идват .. напоследък карам само с такова - синтетика ,добро е
22 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2