Въпрос за задни спирачки
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
9 мнения
• Страница 1 от 1
- andro_venom
- кандидат ентусиаст
-
Въпрос за задни спирачки
Става въпрос за барабанни спирички. Сменях накладки тия дни и веднага ми направи впечатление че ръчната почти не държи и педала потъва доста и чак след второто напомпване почват да спират и задните. Пластинката която саморегурира и пръчката съм ги сложил както си бяха(само съм ги навил до краи за да сложа пак барабана)
Но съм пачти сигурен че е от от тях целеят проблем
Дали има от къде да купя нови или има някъкъв начин да ги оправя
или някъква тънкост при слагането
Някои ако има някъкви иде ще съм му благодарен
Но съм пачти сигурен че е от от тях целеят проблем
Дали има от къде да купя нови или има някъкъв начин да ги оправя
или някъква тънкост при слагането

Някои ако има някъкви иде ще съм му благодарен
GTI Не Мерси! M Power
- Le Transporteur
- старши ентусиаст
-
Накладките имат нужда от време за сработване, за да заработят по цялата си повърхност. Временно по-полека колега. 

"Башак": ...еее БМВ караш, а ти е скъпо!
Не става ясно за каква кола говориш, но ако спирачките са саморегулиращи след смяната трябва само да натиснеш 2-3 пъти рязко спирачка да избуташ накладките до край.
Другия вариант е като си прибирал навътре буталата на спирачните цилиндри, за да се съберат новите накладки да е влязъл въздух в системата, но е малко вероятно
Другия вариант е като си прибирал навътре буталата на спирачните цилиндри, за да се съберат новите накладки да е влязъл въздух в системата, но е малко вероятно
- andro_venom
- кандидат ентусиаст
-
tsb_bg написа:Не става ясно за каква кола говориш, но ако спирачките са саморегулиращи след смяната трябва само да натиснеш 2-3 пъти рязко спирачка да избуташ накладките до край.
Говоря за Е36. То до колкото знам няма много Е36 с Барабани

От събирането на буталата въздух не може да везе по никъкъв начи
Докато чакам да"сработи " феродото педала ще ми е висок и ръчната няма да може да се опъва до край.
Навил съм пръчката която се развива от пластината за самурегулиране коато стои на едата накладка
GTI Не Мерси! M Power
- Митко Ганчев
- старши ентусиаст
-
Тая система с пластинките като цяло е малко калпава. С времето почват да се движат доста трудно и регулирането става по-бавно. Аз при мен проблема го реших така: разглобяваш сичко, почистваш шпилките и тия гайки със зъбчетата да се въртят малко по-лесно и събираш, като внимаваш да не обърнеш посоката на гайките, щото иначе почват постепенно да се отхлабват вместо да затягат. С една отверка нагласяш гайките да са навити до толкова, че като слагаш барабана да усещаш че влиза плътно, но да не го задържат като го завъртиш. Като го извадиш и сложиш 10ина пъти ше усетиш
После наместваш хубаво гадните пластинки така, че като мърдаш гайката да прищракват и да си сигурен че я задържат, да не се разхлабва. Писал си че и ръчната не ти държи, така че проблем с въздух в системата няма. Проблема е точно в регулирането, опитай се да доближиш накладките максимално до барабана преди да затвориш, и би трябвало да почне да спира;)
П.П само гледай да е на двете гуми равномерно, иначе кофти;)

П.П само гледай да е на двете гуми равномерно, иначе кофти;)

- andro_venom
- кандидат ентусиаст
-
имено и аз ги раздвижвах и видях че каналите където зацепва пластинката са изтъркани за това идеята ми беше да купя нови.
Иначи знам как диества и аз като теб мисля че са малко недоизкусорени така да се каже. За това мисля да търся нови...
Ако имаш идеи за магазин споделяи
Иначи знам как диества и аз като теб мисля че са малко недоизкусорени така да се каже. За това мисля да търся нови...
Ако имаш идеи за магазин споделяи

GTI Не Мерси! M Power
- Митко Ганчев
- старши ентусиаст
-
Аз питах в бмв и ми казаха 20 евро за всичко, мисля че няма какво да се чудиш. Моите просто си бяха здрави, затова не ги смених. Питай в дару или камор, няма да е скъпо продава се комплект май

9 мнения
• Страница 1 от 1