След коя минута Ви светва индикатора за маслото ?

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Babuna master
Аватар

Re: След коя минута Ви светва индикатора за маслото ?

Мнение от mitak_o » 08 Ное 2007, 9:02

Chapai написа:При нормално загрял двигател, след като го изключите и след това подадете контакт на коя минута Ви светва индикатора за маслото ? При мен след 11 минута, маслото е Castrol 5W-40.

и аз съм така , нещо не е на ред , явно датчика е станал свръх чуствителен и докато не се стече маслото не светва лампата . Аз съм с 10W40 :roll: датчика тряя да е няма какво друго
http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... B%EE%F2%EE
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 318is, 1995 м42

Мнение от ивчо3 » 08 Ное 2007, 9:56

Chapai написа:При нормално загрял двигател, след като го изключите и след това подадете контакт на коя минута Ви светва индикатора за маслото ? При мен след 11 минута, маслото е Castrol 5W-40.

След изключване на двигателя и подаване на контакт, лампата на маслото трябва да свети. След, като при теб не свети в продължение на минута , нещо не е наред. Това означава, че налягането на маслото е твърде голямо, възможно е да има запушване на маслена магистрала, или датчика за отчитането на налягането е повреден.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от tsb_bg » 08 Ное 2007, 10:27

ивчо3 написа:След изключване на двигателя и подаване на контакт, лампата на маслото трябва да свети. След, като при теб не свети в продължение на минута , нещо не е наред. Това означава, че налягането на маслото е твърде голямо, възможно е да има запушване на маслена магистрала, или датчика за отчитането на налягането е повреден.

Според мен е прав колегата, като изключиш двигателя и маслената помпа спре да върти налягането трябва веднага да падне, независимо че маслото още не се е стекло и магистралите са все още пълни

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от tsb_bg » 09 Ное 2007, 19:05

Проверих го на 520i и на 318iS. И на двете като загасиш двигателя и дадеш контакт лампата светва заедно с другите.

Мисля, че така е нормално Датчика не отчита дали маслото се е стекло в картера, а дали помпата върти и създава необходимото налягане за нормална циркулация на маслото

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: т на ръба на безумието
Детайли за колата: White/Black ORANGE

Мнение от mirafiori » 11 Ное 2007, 15:46

Тва, че помпата не върти не значи че няма налягане, то постепенно спада.Обаче за няколко секунди(зависи от износването на двигателя, вискозитета на маслото...) ама за минути не може да става въпрос.

Потребител
Аватар

Мнение от opomopo » 12 Ное 2007, 16:46

При мен (92' 316i) лампата за маслото, при загасен двигател веднага светва.... :D

Предишна

Назад към E36