сложих МЕТАН на мойто BMW
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
37 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3
- kriso85
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
- Мечтае да кара: BMW M
bam-bam написа:.................................
Обаче това ти е коронният лаф - "ще гледам икономията щото сам си изкарвам парите".
Не си изкарваш само ти сам парите, бъди спокоен.

И на тебе БМВто ти е шоу-кар - петък и събота по едно кръгче за пред пичетата, а през другото време Голфарата на газчица че е по-тънко

"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda

било селяния ,това ме убижда пряко
,абе kriso85 голям паралия се извади
,трябвало да помисля за разхода преди да си купя бмв
ми трябваше да купя форд или опел според тебе,ма нека и ния царвулите покараме малко бмв та,са си карам бмв то без пари пък ти хвърляй кинтите по бензиностанциите
уважавам хората дето не скочиха и не почнаха да се правят на професори в тая тема
ще споделям как се държи на метана,а за потребители като kriso85 

уважавам хората дето не скочиха и не почнаха да се правят на професори в тая тема

селяния е да обиждаш другите на "селянин" заради избора им.
ми някой може да мрази бензина... да е от "зелените" или друг вид психо... но темата не е за това нали ?
а по темата .. някои от "селяните" а и от офизиално запитване към фирма ми препоръчаха ако се навъртат под 30 000 км препоръчват пропан-бутан. над тези км - метан.
ми някой може да мрази бензина... да е от "зелените" или друг вид психо... но темата не е за това нали ?
а по темата .. някои от "селяните" а и от офизиално запитване към фирма ми препоръчаха ако се навъртат под 30 000 км препоръчват пропан-бутан. над тези км - метан.
- ивчо3
- старши ентусиаст
-
- Кара: 318is, 1995 м42
bam-bam, не надценявай възможностите на двигателя на BMW. Наистина е корав двигател, но само когато го поддържаш добре. В поддръжката му не влиза поставяне на газова уредба. Напротив - едно е да сложиш газова уредба на голф, или на астра, модел от началото на деветдесетте години, а съвсем друго е на BMW от техния набор. Неслучайно споменах за горивната камера. В почти всички съвременни автомобили горивната камера е в челото на буталото, това си има предимства и недостатъци. На тези автомобили може да се сложи газова уредба, въпреки, че не е за предпочитане. Този тип двигатели по-бързо загряват и имат по-стабилни обороти на празен ход. Но пълненето и очистването на цилиндрите е влошено, защото клапаните са разположени отвесно, а не както на BMW - странично под наклон един спрямо друг. Когато горивната камера е в цилиндровата глава двигателя по-бавно загрява, защото основната топлина се отделя от клапаните и вдлъбнатината на главата във вид на топлинна загуба. Оттам и разхода на гориво е малко по-голям /особено, когато двигателя е в процес на загряване/ при BMW. Но несравнимо има по-добри динамични качества, от голфа например.
- kriso85
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
- Мечтае да кара: BMW M
vladuicho написа:било селяния ,това ме убижда пряко,абе kriso85 голям паралия се извади
,трябвало да помисля за разхода преди да си купя бмв
ми трябваше да купя форд или опел според тебе,ма нека и ния царвулите покараме малко бмв та,са си карам бмв то без пари пък ти хвърляй кинтите по бензиностанциите
уважавам хората дето не скочиха и не почнаха да се правят на професори в тая темаще споделям как се държи на метана,а за потребители като kriso85
Горният ми пост не беше насочен пряко към теб, но както искаш

Според единственият застъпник на твоята теза, всеки който си кара колата на нормално гориво, не прави компромиси с консумативи и прочее е некъф смешко, който не си изкарва парите сам.
Слагането на газ/метан е индивидуален избор на всеки, но не издигай това нещо в култ, щото това е смешно.
Айде със здраве и си карай колата поне 1 000 000 км. безаварийно

"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda

- павката
- старши ентусиаст
-
- Кара: ги да пият мента
- Мечтае да кара: за 6лв/100км
- Детайли за колата: не върви и не гори
бе спирайте се с тез спорове,всеки различно гледа на живота!
един иска евтино да кара,да излиза,дрешки,наркотички,алкохолец,пички..
друг живее за колата си,прави й адски тунинг(
),трепери й,това е живота му..
трети я ползва ежедневно,работа,напред-назад...
и така нататък...
един иска евтино да кара,да излиза,дрешки,наркотички,алкохолец,пички..
друг живее за колата си,прави й адски тунинг(

трети я ползва ежедневно,работа,напред-назад...
и така нататък...
Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
моторрр
Пичове, сега слушайте. Карам Е36 318И от две години и половина. Тъй като живея в Банкя а работя в София общо взето на ден около 50 км ми е минимума, а и като мръднеме с жената на някъде и ей ти ги 20-25 хил. км годишно. Е аз понеже съм лудо влюбен в моя баварец, пък и не ми се продаваше без време реших да му барна една газова уредба. Чудих се каква и въпреки че мотора ми е М43 и може и обикновена, взех малко кинти на заем и срещу 1300 лв. му барнах един газов инжекцион. И кво мислите стана....... НИЩО само дето почнах вместо за два лева да карам за левче на литър. Всичко е с комп. има отделни дюзи и процесор, всеки път пали на бензин и на 30 градуса като загрее минава автомат. на газ. Е да малко по-тромаво ускорява на първа но пък на магистрала Тракия с трима души и багаж карам със 210 км и не е проблем. Вече две години съм на газ и НИЩО не съм барнал по двигателя, само ходих в сервиза, където я монтираха преди месец да проверят паметта на компа на уредбата рутинно. Е това е, може и да съм селянин или скръндза ама си возя гъза два пъти по-евтино.

Живей бързо, живей на скорост, бъди красив труп!
37 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3