подкачваща помпа на резервоара

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар

подкачваща помпа на резервоара

Мнение от abstream » 10 Сеп 2007, 18:52

Здравейте, току що разбрах че ми е за смяна подкачващата помпа която подава гориво при запалване(бмв 318 тдс ). Цената и нова по каталог била 255 лева. Някой има ли инфо откаде може да се намери по евтино, може и втора ръка?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от tsb_bg » 10 Сеп 2007, 19:27

Колега внимавай с "втората употреба"
Ако помпата е свалена и стояла дълго време "суха" вероятността да се е скапала е доста голяма. Поне при бензина е така.

Аватар
Кара: CLS350 и Е39

Re: подкачваща помпа на резервоара

Мнение от ivoo » 10 Сеп 2007, 19:31

abstream написа:Здравейте, току що разбрах че ми е за смяна подкачващата помпа която подава гориво при запалване(бмв 318 тдс ). Цената и нова по каталог била 255 лева. Някой има ли инфо откаде може да се намери по евтино, може и втора ръка?
И за какво ти е 2-ра употреба? Ако изгори примерно след една седмица ,някой ще ти я смени ли с друга ?И после кво праим? Купуваме пак нова. Ефтиното винаги излиза скъпо. ДА ,на втората употреба, но за капак ,калник, фар , врата , броня и т.н. Но за електрически и електронни части , май е по добре да са нови /лично мнение/
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от nandrolon » 10 Сеп 2007, 19:55

май тая помпа е хронично заболяване на печките :mhihi: :mhihi:

до тук сме 3ма - 4ма :mhihi: :mhihi:

Потребител
Аватар

Мнение от abstream » 10 Сеп 2007, 20:02

ами ще погледна каква е гаранцията от магазина и в крайна сметка може да закупя и новото, проблема беше че този месец имах и други разходи ама те лошите неща не идват никога сами :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от tsb_bg » 10 Сеп 2007, 20:13

По-добре изчакай момента и купи нова да не се видиш много скоро пак в "други разходи" (не го пожелавам)
Просто за помпата "втора ръка" не е решение /лично мнение/

Потребител
Аватар

помпата е сменена но не пали ако се остави за повече време

Мнение от abstream » 15 Сеп 2007, 16:18

Здравейте отново, смених помпата с нова, но сега има друг проблем - ако колата се остави без да се пали по далго време след това пали много трудно, от сервиза казаха че може би изтичало горивото от помата и тя не подавала достатъчно...някой знае ли какъв може да е проблема?Можете ли между другото да ми препорачате сервиз кадето работят добре и не ми свалят кожата?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: видимо доволен
Мечтае да кара: само за удоволствие...
Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко

Мнение от ~Мишо~ » 20 Сеп 2007, 12:27

Колега може да ти дърпа въздух от някъде,всички маркучи стегнати ли са добре?Понякога майсторите бързат и недоизпипват нещата...Би трябвало да има и клапан някъде,да не позволява да връща горивото но за дизела на БМВ не съм сигурен :roll: Преди години карах голф,и се беше цепнало едно от маркучетата за излишната нафта,ама съвсем малко...Не пускаше гориво но дърпаше въздух и правеше същия номер.За 20 мин престой - скапва акумулатора докато запали :mhihi:

Потребител
Аватар

Мнение от iMOD » 20 Сеп 2007, 17:14

abstream до къде е напълнен резервоара? Не ми се вярва да не подава достатъчно. Ако изтича горивото значи помпата според мен е дефектна. Пробвай да откачиш маркуча след горивния филтър и дай контакт да видиш дали помпата успява да подаде гориво. Ако започне да тече значи трябва всичко да е наред. По този начин системата ще глътне въздух, но след това ще се самообезвъздуши, като сложиш отново маркуча към горивния филтър. И аз наскоро смених помпата, но при мен проблема е повишеният разход с новата :shock:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 318 TDS 96'

Re: помпата е сменена но не пали ако се остави за повече вре

Мнение от Kiceto » 20 Сеп 2007, 17:22

abstream написа:Здравейте отново, смених помпата с нова, но сега има друг проблем - ако колата се остави без да се пали по далго време след това пали много трудно, от сервиза казаха че може би изтичало горивото от помата и тя не подавала достатъчно...някой знае ли какъв може да е проблема?Можете ли между другото да ми препорачате сервиз кадето работят добре и не ми свалят кожата?

И мойта помпа не работи, а си я карам вече почти 7 месеца отначалото не палеше ама след като й направиха центровка на помпата си пали без отказ. Така че според мен това че не пали е от нещо друго :roll:
Б - Бързо
М - Мощно
В - Возило

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: бос през тръни
Детайли за колата: 325TDS комбинезон, 728i

Re: помпата е сменена но не пали ако се остави за повече вре

Мнение от pit55 » 20 Сеп 2007, 20:55

abstream написа:Здравейте отново, смених помпата с нова, но сега има друг проблем - ако колата се остави без да се пали по далго време след това пали много трудно, от сервиза казаха че може би изтичало горивото от помата и тя не подавала достатъчно...някой знае ли какъв може да е проблема?Можете ли между другото да ми препорачате сервиз кадето работят добре и не ми свалят кожата?

режи маркуча преди филтъра и слагай клапанче (възвратно клапанче май му казват макар и да не е точно определението). Струва стотинки и според мен е първото нещо което трябва да направиш!

Назад към E36