Имам си една ме4та БМВ зове се тя :)
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
52 мнения
• Страница 4 от 4 • 1, 2, 3, 4
- t0sh
- старши ентусиаст
-
- Кара: m52 e36
- Мечтае да кара: е38 ;)
- Детайли за колата: е36
v_V_v написа:t0sh написа:е, за мен не е живот да се стискам да изляза с колата щото нЕма пари за бензин, и в очите ми да цъкат стонките на всеки изминат метър вместо да си карам с кеф... и поради същата причина като ми прещрака да не излизам ако ще и всяка вечер да купонясвам без да броя кое било скъпа напитка и т.н. и т.н.
Не всеки има твоето мислене и средства.......
аз не мисля, че в София (за други градове не мога да се изкажа) е особено трудно като искаш да работиш, да изкарваш 800-1000 кинта и нагоре месечно, и да си поддържаш спокойно една е36.
а за мисленето - какво е твоето ако не да живееш и да си правиш кефа според възможностите? гъзар бъди от глад умри вероятно.
и колегата Хонзик е абсолютно прав за трошките, тая евтино оная далаверска и те всичките балъци търговци от 10 години ненаучени кое колко струва разбираш ли дават перфектните спешно евтино, а ти си Колумб. и после ЗЗЗЕМИ. и дори добра да се вземе, с тези сметки за 0 време се правят прекалени компромиси и пак същата работа.
а каква да си купи - аз не мисля ад обсъждам, за мен няма смисъл въпроса особено с 500 лева месечно и ЗАЕМ за кола

п.с. колата трябва да е някакъв процент според заплата, нека да е 4-5-6 месечна нетна заплата макс като лимит и това е твоята кола. а не колко можеш да теглиш заем или колко си събрал за 5 години...
и отделно изкривените цени на бг пазара с трошки 2 в 1 'тънкана' и темата стана сложна
- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
t0sh написа:
аз не мисля, че в София (за други градове не мога да се изкажа) е особено трудно като искаш да работиш, да изкарваш 800-1000 кинта и нагоре месечно, и да си поддържаш спокойно една е36.
Е, с това не мога да се съглася.... 800-1000лв, ама само в някои случаи, при някои "професии"... имам познати, завършили висше и работещи по специалността..... 4-600лв макс... както и "колеги" компютърджии, които пак за толкова работят... са хамали или строителни работници няма да ставаме... нито шофьори на маршрутки... дори и в София не е лесно да изкараш 800-1000лв...
Но дори и Е36 все още е скъпа за поддръжка кола, поне в BG...
- Smoocki
- старши ентусиаст
-
- Кара: 600 коня с умивна на лицето
- Мечтае да кара: всичко бързо на четири гуми
- Детайли за колата: Garrett 3582
Колегата е прав за заплатите ....даже чух ,че на някаква автомивка изкарвали спокоино от 800 -1000 лева ....е аджеба аз за какво съм висял и все още вися на учебниците ,бачкам събота и неделя за да изкарам 850 кинат ....и не че Е36 цата е скъпа за подръжка ами ние нямаме пари,пресен пример за това е един познат ..звънна да пита за кабели за една алфа и му изпраскаха колосалната сума от 302.50 лв за комплект .
Общо взето кой кавото и да казва няма смисъл.Всеки сам си решава какво и за колко копува.Относно заплатите.... За София да 800-1000 но на други места не е така,и хората пак карат BMW и не всички са трошляци.Не намирам смислъл от теми тип "Имам ........ лв. какво да си взема".Решил ли си да вземаш нещо вземаш го,а не ходиш да сабираш чужди мнения. 

Колегата започнал темата му влизам директно в положението
)
Принципно и аз бях тръгнал като неговото мислене, и всеки ден следях за нови коли из мобилета-та. Някъде четох, а и напоследк се потвърждава че E36 масово НЯМА. Особено 320-ки в диапазона 6-8к. има няколко, който определям като НЕчитави.
Неискам да запалвам и него, но след като така грубо се разочаровах от пазара на E36 минах на друг, по-луд вариант. E46
Мда, тъй като почти всяка банка дава потребителски кредит до 15000 лв., започнах да си вярвам че по добре да тегля 15к за 7 години, отколкото 6,7к за по-малко години. Реално вноските се сравнително близки, но модела и годините на колата доста различни.
Но както и в предния вариант с E36, тея пък 15000лв. са много недостатъчни за E46, макар че в Германия започват от 12,500лв. нагоре и за към 14 се срещат "читави" по снимка.
И с голяма болка в сърцето, може и да ми се разсърдите, но реших да си взема Renault Laguna за 5000лв. с пари от баща ми, докато събера достатъчно за читаво БМВ и съм сигурен, че ще му дам най-добрата подръжка като консумативи и сервиз, а и аз ще съм спокоен за моите си лични финанси.
Дори ми става леко кофти, като го писах тва с реното, но това е жестоката истина, аз съм само на 21 и до 2 години, съм си обещал че ще яхна някое бими и ще му запаля гумите
Каквото и да караш в момента е без значение, важно е какво ти е на сърце ....... в моето гори само една марка
п.с. Пожелавам късмет на колегата и др. който са в това положение, надявм се те да успеят да си сбъднат мечтата. Аз ще се присъединя по-късно. Заклех СЕ!

Принципно и аз бях тръгнал като неговото мислене, и всеки ден следях за нови коли из мобилета-та. Някъде четох, а и напоследк се потвърждава че E36 масово НЯМА. Особено 320-ки в диапазона 6-8к. има няколко, който определям като НЕчитави.
Неискам да запалвам и него, но след като така грубо се разочаровах от пазара на E36 минах на друг, по-луд вариант. E46

Мда, тъй като почти всяка банка дава потребителски кредит до 15000 лв., започнах да си вярвам че по добре да тегля 15к за 7 години, отколкото 6,7к за по-малко години. Реално вноските се сравнително близки, но модела и годините на колата доста различни.
Но както и в предния вариант с E36, тея пък 15000лв. са много недостатъчни за E46, макар че в Германия започват от 12,500лв. нагоре и за към 14 се срещат "читави" по снимка.
И с голяма болка в сърцето, може и да ми се разсърдите, но реших да си взема Renault Laguna за 5000лв. с пари от баща ми, докато събера достатъчно за читаво БМВ и съм сигурен, че ще му дам най-добрата подръжка като консумативи и сервиз, а и аз ще съм спокоен за моите си лични финанси.
Дори ми става леко кофти, като го писах тва с реното, но това е жестоката истина, аз съм само на 21 и до 2 години, съм си обещал че ще яхна някое бими и ще му запаля гумите

Каквото и да караш в момента е без значение, важно е какво ти е на сърце ....... в моето гори само една марка

п.с. Пожелавам късмет на колегата и др. който са в това положение, надявм се те да успеят да си сбъднат мечтата. Аз ще се присъединя по-късно. Заклех СЕ!

bmw
- bmwdriver
- старши ентусиаст
-
- Кара: на 1,6 бара
- Мечтае да кара: 911
Май стана ясно на всички кой каква заплата взима,колко трябва да взима ,
за да се поддържа Е36,и ,че на момчето пуснало темата,не му пука особено
за мненията защото просто ТОВА МУ Е МЕЧТАТА и той няма да се спре,
прди да я изпълни
П.С. Мойта мечта е да имам Порше,и то точно 993,по м/у другото
за да се поддържа Е36,и ,че на момчето пуснало темата,не му пука особено