Премигване на плафон + отказ на централното
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
14 мнения
• Страница 1 от 1
Премигване на плафон + отказ на централното
Здравейте колеги, колата е Е36 318i М43В18...
Проблема е следния:
Вчера забелязох, че поставеният на междинно положение на ключето плафон започва да премигва в движение. Основоно в дупки ( неравности). След това свети постоянно.
При отваряне и затваряна на вратата (в движение) плафонът изгасва, но секунди след това - свети отново.
Чистих ключалките и закл. мехънизъм на вратите с WD40 - без ефект.
Колеги, възможно ли е проблема да се отстрни с моя намеса и инструменти?
Какво ми е необходимо..?
Къде е мехънизмът/ платка/ реле към което да се насоча?
И още нещо, да не пускам нова тема:
Отново от вчера, - При закл. на колата, алармата се включва но централното не заключва вратите.
Опитх да заключа само с ключа - вратите се заключват но след 1 сек. се оключват отново. (Всички врати заедно.)
Опита повторен 20 пъти - неуспешно.
Колеги, ако някой има опит, по въпроса или някакви идей- моля за помощ. Втория проблем е наистина сериозен, не мога да си заключа колата като хората... (засега заключването стана през задната врата )
Благодаря на всеки за всяка информация (помощ)
Проблема е следния:
Вчера забелязох, че поставеният на междинно положение на ключето плафон започва да премигва в движение. Основоно в дупки ( неравности). След това свети постоянно.
При отваряне и затваряна на вратата (в движение) плафонът изгасва, но секунди след това - свети отново.
Чистих ключалките и закл. мехънизъм на вратите с WD40 - без ефект.

Колеги, възможно ли е проблема да се отстрни с моя намеса и инструменти?
Какво ми е необходимо..?
Къде е мехънизмът/ платка/ реле към което да се насоча?
И още нещо, да не пускам нова тема:
Отново от вчера, - При закл. на колата, алармата се включва но централното не заключва вратите.
Опитх да заключа само с ключа - вратите се заключват но след 1 сек. се оключват отново. (Всички врати заедно.)
Опита повторен 20 пъти - неуспешно.

Колеги, ако някой има опит, по въпроса или някакви идей- моля за помощ. Втория проблем е наистина сериозен, не мога да си заключа колата като хората... (засега заключването стана през задната врата )
Благодаря на всеки за всяка информация (помощ)

- DoBeRMaNa
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е36 328i Е46 330xi
Re: Премигване на плафон + отказ на централното
Проблема ти е доста срещан ето ти тема прочети я и ще разбереш къде ти е проблема и какви са вариантите
viewtopic.php?t=16808
viewtopic.php?t=16808
- jbankov
- ентусиаст
-
- Кара: e46 M54 '01
- Киров
- Пловдивски Джигит
-
- Кара: Е38 728 IA
колега имах го същия проблема само че на купе аз... значи на гредата на вратата имаш един чоп там вътре има едно палче като се износи палчето и не дава сигнал че вратата е затворена и неможеш нито да заклучиш нито пак угасват плафоните.. и аз свалих тая част и си взех от морга друга и проблема ми се реши... трябва да видиш кое чопче е най- износено и то прави проблема, предполагам че е на твоята врата (шофиорската)
внимавай обаче като сваляш чопа че вътре има букса и ако я изтървеш става по- сложно трябва д а сваляш кори и прочие
дано да сам ти полезен колега... аз мисля че е от това
да кажат и други колеги мнението си...
успехи

- vladi_a_i
- костинбродчанин
-
- Кара: е60 530д
- Мечтае да кара: М3 Компакт
- Детайли за колата: Няма много...
Peturcho_bmw написа:колега имах го същия проблема само че на купе аз... значи на гредата на вратата имаш един чоп там вътре има едно палче като се износи палчето и не дава сигнал че вратата е затворена и неможеш нито да заклучиш нито пак угасват плафоните.. и аз свалих тая част и си взех от морга друга и проблема ми се реши... трябва да видиш кое чопче е най- износено и то прави проблема, предполагам че е на твоята врата (шофиорската)внимавай обаче като сваляш чопа че вътре има букса и ако я изтървеш става по- сложно трябва д а сваляш кори и прочие
![]()
дано да сам ти полезен колега... аз мисля че е от това
![]()
да кажат и други колеги мнението си...
![]()
успехи
![]()
Има и друг вариянт без да даваш пари

БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ
Сърдечно благодаря за информацията и съветите колеги
.
Намерих въпросното бутонче, (никога не съм му обръщал внимание), облепих го с грапаво здраво парче от лепенка + още две парченца зада придържат лепенката.
Проблема изчезна на мига
Ясно е, че ще се търси по-постоянно решение, но важното е, че колата се закл. и откл. нормално с алармата.
Остава само да тествам плафона в движение, но не вярвам да има проблем.
Благодаря още веднъж

Намерих въпросното бутонче, (никога не съм му обръщал внимание), облепих го с грапаво здраво парче от лепенка + още две парченца зада придържат лепенката.
Проблема изчезна на мига

Ясно е, че ще се търси по-постоянно решение, но важното е, че колата се закл. и откл. нормално с алармата.
Благодаря още веднъж

- vladi_a_i
- костинбродчанин
-
- Кара: е60 530д
- Мечтае да кара: М3 Компакт
- Детайли за колата: Няма много...
Sea Eagle написа:Сърдечно благодаря за информацията и съветите колеги.
Проблема изчезна на мига![]()
![]()
Благодаря още веднъж![]()
Размени ги...лява с дясна и ще останеш по доволен,че така с тая лепенка

БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ
- sub_eleven
- ентусиаст
-
- Кара: е85 M54B30
Колеги, вчера и на мен ми излезе подобен проблем. Не съм имал премигване, а свети постоянно. Спира да свети(без закономерсност) отвреме навреме, независимо дали е в движение или не.
Първо си мислех инстинктивно за палчето на шофьорската. Поиграх си с изолирбанд, поксипол, но в крайна сметка съм се заблудил, че проблема е от там или по-скоро не знам дали не е вътре в ключето, но за нещастие не можах да го разглобя - стори ми се капсуловано. Поиграх си и с пасажерската, багажника и капака - без успех. Да не е нещо от модула на централното?
С допълнително слагана аларма съм, с пейджър, с всички състояния на колата - една година без проблем.
Довечера ще я карам, на човека с алармите, но дайте идеи ако имате. Мисля да разменя ключалките лява дясна, както е предложил колегата.
Колата е Z3
Първо си мислех инстинктивно за палчето на шофьорската. Поиграх си с изолирбанд, поксипол, но в крайна сметка съм се заблудил, че проблема е от там или по-скоро не знам дали не е вътре в ключето, но за нещастие не можах да го разглобя - стори ми се капсуловано. Поиграх си и с пасажерската, багажника и капака - без успех. Да не е нещо от модула на централното?
С допълнително слагана аларма съм, с пейджър, с всички състояния на колата - една година без проблем.
Довечера ще я карам, на човека с алармите, но дайте идеи ако имате. Мисля да разменя ключалките лява дясна, както е предложил колегата.
Колата е Z3
- sub_eleven
- ентусиаст
-
- Кара: е85 M54B30
проблема беше от замасяване на кабел на плафона в багажника. Явно съм го притиснал с багаж вчера.
Така че да знаете, че не винаги е от палеца на шофьорската врата.
Така че да знаете, че не винаги е от палеца на шофьорската врата.
- Zlatiyan_Genchev
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е39 M52B20 TU
- Мечтае да кара: Е39 M5
Аз имам същия проблем ,в началото в движение светкаше ори каране на паваж,след това заключвам си колата и след известно време се връщам и намирам е със светещ плафон,сега вече като зключа въобще неиска да загася,само при адски силно затваряне на вратата,трудно ли се сменя това зъбче?
- ares2
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65
- Zlatiyan_Genchev
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е39 M52B20 TU
- Мечтае да кара: Е39 M5
На шофъорската врата,явно му е дошло времето за смяна,трудно ли става тази процедура?
- svetkos_
- Потребител
-
- Кара: F11 530xd Touring
- Мечтае да кара: BMW M3/M5
- Детайли за колата: Малкият мук с голяма душа! :)
E36 318d Touring
E46 320d Touring
F11 530xd Touring
Такааа, съвсем пресен съм покрай същия проблем, но при мен на отворена врата ми мигат и мигачите и в движение беше много весело - мигам, вътре свети и вероятно се забелязва как псувам и удрям по волана. Преди 3-4 дни мисля, че разреших проблема по мнооого прост начин, засега нито светя от неравности, нито нищо. На моята на предните две врати има едни палчета, които като се натиснат и плафонът угасва/спира ми светенето на мигачите. Чудих се, чудих се и в крайна сметка с приличен пласт тиксо (изолирбанда ми свърши за петата врата и останалите три
) на шофьорската врата увих там едно цилиндрично такова, не знам как да го нарека. Общо взето за него се "закача" вратата и седи затворена. При мен се виждаше на едно място как просто има улей, пластмасата върха на самия зъб на вратата я няма - само металът. Така, след като увих там прилични с тиксо, досега нямам никакви примигвания, светения, мигачи и т.н. И след като "ремонтирах" си дадох сметка, че съм виждал преди години на БМВ-та същото нещо на същото място и съм се чудел "Защо?".
Пробвай с това, ако не си се досетил, успех. Явно някъде има луфт и се получава. Успех!

- zzvvmm
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36 318is
Какво се прави в случей, че караме по-старо купе, което няма бутони на колонките, а сигнал за отворена врата вероятно се взима от бравата.. ?
14 мнения
• Страница 1 от 1